Колко тъжно, колко жалко 
А като не искаш екип и упойка защо се интересуваш? Отиваш като започне раждането и раждаш. Да не говорим, че ако си избрал екип и не дойде на раждането, просто не го плащаш.. И лекарите са хора, а не машини.
Коментирам, защото искам упойка, но не искам да плащам за екип.
Моите познати си избраха екип. Едната роди през юли, а другата през август. Все една лекарка избраха. Нямаше я и на двете раждания, но си пратила заместващ. И така платиха за заместващ същата цена като за титуляра.
Наблюденията ми показват, че голяма част от майките плащат за избор, защото желаят да родят при лекаря, който ги е следил (в случая и тези две момичета, които за пръв път на раждането си видяха заместващия лекар).
Другият случай, в който си плащат за екип е, че така очакват по-добро отношение.
Не се следя в ОБ, защото не пожелах да си направя ранното БХС. Просто не виждам смисъл при перфектни данни на бебето и мои на феталната морфология да дам кръв, за да ми кажат СТАТИСТИЧЕСКИ каква е вероятността от генетични аномалии и прееклампсия. Добър лекар го вижда и на ехограф, а аз избрах точно такъв. Възнамерявах да раждам там, без избор на екип, но искам упойка. Т.е. ще трябва да избера дали да платя за упойка 700 лева или да родя другаде. Тази упойка ми се вижда скъпичка
А относно това защо някой задава въпроси във форум - щото форумите са затова. Като ви дразни, не четете.
Хубав ден на всички и не се напрягайте
Животът е хубав