Раждане в Окръжна Болница "Света Анна", София - 2

• 99 324
  • 850
  •   1
Отговори
# 375
Ох, поредното извиване на ръце ... Ще раждам посред лято и предпочитам да не плащам за избор на екип. Точно в ОБ родиха 2 мои познати, които си платиха, въпреки че не ги израждаше екипът, който си избраха. Не искам екип, но искам упойка, затова май ще трябва да се преориентирам Sad Колко тъжно, колко жалко Sad

А като не искаш екип и упойка защо се интересуваш? Отиваш като започне раждането и раждаш. Да не говорим, че ако си избрал екип и не дойде на раждането, просто не го плащаш.. И лекарите са хора, а не машини.

Коментирам, защото искам упойка, но не искам да плащам за екип.

Моите познати си избраха екип. Едната роди през юли, а другата през август. Все една лекарка избраха. Нямаше я и на двете раждания, но си пратила заместващ. И така платиха за заместващ същата цена като за титуляра.
Наблюденията ми показват, че голяма част от майките плащат за избор, защото желаят да родят при лекаря, който ги е следил (в случая и тези две момичета, които за пръв път на раждането си видяха заместващия лекар).

Другият случай, в който си плащат за екип е, че така очакват по-добро отношение.

Не се следя в ОБ, защото не пожелах да си направя ранното БХС. Просто не виждам смисъл при перфектни данни на бебето и мои на феталната морфология да дам кръв, за да ми кажат СТАТИСТИЧЕСКИ каква е вероятността от генетични аномалии и прееклампсия. Добър лекар го вижда и на ехограф, а аз избрах точно такъв. Възнамерявах да раждам там, без избор на екип, но искам упойка. Т.е. ще трябва да избера дали да платя за упойка 700 лева или да родя другаде. Тази упойка ми се вижда скъпичка Grinning

А относно това защо някой задава въпроси във форум - щото форумите са затова. Като ви дразни, не четете.

Хубав ден на всички и не се напрягайте Simple Smile Животът е хубав Simple Smile

# 376
  • София
Аз избрах лекар , който не ме е следил  и то два дни преди предполагаем термин.
Не е страшно да се роди без упойка , а отношението не е различно .

# 377
Аз избрах лекар , който не ме е следил  и то два дни преди предполагаем термин.
Не е страшно да се роди без упойка , а отношението не е различно .

Като гледам и при мен ще е така с избора ... Колкото до упойката - ще раждам за първи път, не знам кое е по-добре. Всички близки жени, раждали естествено (те не са много, честно казано) ме съветват да ползвам упойка.
Ще реша категорично за нея след като говоря с лекаря си, сигурна съм, че има неща за протичането на раждането, с които не съм запозната. Единственото ми притеснение е, че по принцип влагалището ми е тясно. Това вероятно сериозно ще се промени при самото раждане, тя природата си знае работата.

От друга страна - имам дископатия. От прочетеното до тук (! не от медицинския журнал) разбирам, че има вероятност упойката изобщо да не ме хване.

Накратко - за упойката ще реша като му дойде времето Grinning

# 378
Аз се следих на друго място, но моята лекарка не изражда, затова се насочих към Окръжна болница (беше ми близо, а и ми препоръчаха лекар от там). Отидох 2 месеца преди термина и там започнаха да слушат тоновете на бебчо. До колкото знам, ако си без екип, също можеш да отидеш и да следят тоновете, а и можеш да питаш, каквото те интересува. Когато ме приеха за раждане, лекарката, която бях избрала, се обади на анестезиолога. Той дойде със сестра и те бяха на разположение през цялото време. Упойката не е нещо, което ти слагат и те оставят, вероятно затова държат да си платиш за екип. До колкото знам самата упойка е скъпа. Преди да реша дали да раждам с упойка или без, четох какво ли не. В избора ми помогна лекарката, при която раждах. Не слушай познати и приятелки. Обсъди го с лекаря си. Успех и леко раждане!

# 379
Здравейте,
Нахлувал в темата, защото ми престой второ раждане, което съм решила твърдо да е в окръжна.
Поради ред предпоставки като тежко първо раждане и високо кръвно искам да питам дали правят планово секцио.
Засега съм де ориентирала към д-р Жекова, която ми каза 34 седмица да отида.
И другото д-р Хаджиева още ли изражда там?

# 380
  • София
В Об не са много за секциото. Говори с д-р Жекова тя ще ти каже кое е най- добро. Второто не е речено ще е като първото не се притеснявай. Ако можеш опитай нормално след секциото също не е леко .
Хаджиева не е ли в детското горе и слиза инцидентно?

# 381
  • Sofia
Когато има медицински причини си правят планово секцио.

# 382
  • София
Това не го коментирам то е ясно. Говоря за секцио на конвейр за щяло и нещяло:)

# 383
Ами преди години моя приятелка ражда при Хаджиева и е много доволна. За второто не е успяла да я намери.
А доколкото раждането в майчин дом преди пет години бях с предписание за секцио, което те не спазиха. Нещата тръгнаха нормално и след 14 часа завърши с вакуум, който не успя ДС помогне, епизотомия и форцепс. Болката и възстановяването не бяха по кратки от това на секцио.
Сега психически няма да издържа подобен кошмар. А и няма лекар, който да ме убеди, че е по добре за мен.
При такъв случай се съмнявам да има лекар, който да ме убеждава в ползвате от нормалното раждане.

Последна редакция: сб, 13 яну 2018, 13:25 от Анонимен

# 384
Раждах в ОБ с избор на екип. Изобщо не съм доволна от отношението, да не говорим, че упойката изобщо не ме хвана. Анестезиолога след като ми постави упойката, изчезна някъде и се наложи лекарката, която ме израждаше да ми поставя още упойка през катетъра. Е, хвана ме за няколко минути, усетих, че ми изтръпват краката, но контракциите си ги усещах без никакво облекчение. На всичкото отгоре 1 месец след това, влачех единия крак, явно ми беше засегнат някои нерв и  нямах упора на крака. Изобщо беше пълен кошмар! Не искам и да чувам за там повече.
Просто изказвам мнение, на всеки са му се случвали различни неща, така че има доволни и недоволни.

# 385
Ех тъкмо си мислех, че съм избрала болницата и сега пак взех да се разколебавам...
Благодаря на всички за споделеното!

Последна редакция: пн, 22 яну 2018, 14:51 от Nichy85

# 386
За всички болници и доктори има и доволни, и недоволни. Нещата са 50/50.
До сега съм се въздържала да разказвам за моето раждане в Окръжна, защото въпреки всичко съм благодарна, че сме живи и здрави.
За второ дете никога не бих отишла пак. Доволна съм от екипът и от персоналът като цяло. Но ме притесни хигиената. И ако бях за 3-5 дни, щях да го преглътна. За съжаление останах много по-дълго. Знам, и ние сме виновни, че не пазим. И все пак си личеше, че  в някои обекти не са чистили от дълго време....
Още с приемането ми бях принудена да седна върху ,,магарето'' , само преди 2 мин ,  върху което имаше една ромка. Не, не съм расист, но... Когато помолих да сложа моя подложка, ми казаха, че се глезя и да сядам по-бързо. Седнах,  а една санитарка ми прошепна нещо от сорта '''Оооо, колко много са се търкали тук....''. Дойде ред и за клизменото. Някоя/и/ пациентка /и/ доста се бяха постарали. Личеше, че не е чистено от много време. Пак казвам, да, не пазим, мърсим, и все пак може да се позабърсва от време на време. Както и да е , оцелях и този път.
Прескачам процесите преди и по време на раждането. Не искам да си ги спомням.
Настаниха ме в стая. С избор на екип съм, а тоалетната ....хм, доста добре се усещаше. Понеже след секцио трудно ставах, а вратата не се затваряше добре, се ''наслаждавах'' на аромата. Моноблокът беше толкова почернял.  Идваха да мият с парцал само стаята, вътре в банята само боклук изхвърляха. Помолих да позабършат, но отказаха. Молех се да не хвана нещо. Добре че мъжът ми  намери един час да измие всичко, иначе не знам как щях да оцелея още 2 седмици. Щом и персоналът го забеляза....чудеха се от къде мирише толкова хубаво и да не би да са купили ново ,,цокало''.
За хлебарките няма да коментирам. Имах тренинг от студентските години и въобще не се впечатлих.
Възможно е просто да съм уцелила т.нар. отпускарски сезон. Искрено се надявам да е така. Просто лошо съвпадение, лоша случайност.
Бебето ми беше със сепсис. Според специалистите, на които го заведох след  раждането, е от вътреболнични инфекции.  Не съм търсила виновник. Важното е , че детенцето ми оживя при над  50 %  вероятност за фатален край.
И отново ще завърша с огромна благодарност към екипа на Окръжна болница. Не съм срещала толкова мили и човечни лекари. Но в животът  ,,красивата опаковка'' не е достатъчна, трябва да се поработи и върху ''съдържанието'' на продукта.  

Последна редакция: пн, 22 яну 2018, 14:41 от pv_

# 387
  • От Луната
Коя година е било това?
Родилно отделение е след ремонт и изобщо не съм забелязала подобно нещо.  Не оспорвам казаното от вас, но вече хигиената е прилична. Има какво да се желае, но е добре. Нито хлебарки съм виждала, нито чак да смърди. Стаята и банята се миеха сутрин и вечер. Прекарах там доста време, три пъти лежах за задържане и 1 път за раждане. Винаги са били много мили. Особено акушерката Диди, висока със сини очи и къса коса. Благодарение на нея кърмя вече 11 месеца.

# 388
  • София
И аз два пъти раждах там. Била съм и в обща и в самостоятелна стая. Миеха два пъти на ден и вонеше на препарат. Храната е ужасяваща разбира се.Санитарката  даже проветряваше  сутрин.Гадни хлебарки не съм видяла.

# 389
Друго искам да питам ... вариант за секцио дали се толерира в тази болница

Общи условия

Активация на акаунт