Раждане в Окръжна Болница "Света Анна", София - 2

• 99 204
  • 850
  •   1
Отговори
# 585
Аз в момента съм е болницата. Родих на 7-ми и бебчо се наложи да го сложат в кувиоз, защото изплака трудно. Неонатологията като отделение е в добро състояние. Самите работещи там не дават много информация, не са обяснителни като попиташ нещо, но пък се грижат добре според мен за бебчетата. В моя случай мога само веднъж на ден да ходя да го видя и да получа информация. Някой обясняват малко по-подробно, но ти го изтрелват и ти пак не разбираш особено за такива като мен мами за първи път. Не мисля, че в другите болници е по-различно съдейки по коментари на приятелки
Честита рожба! Бързо възстановяване на теб и на малката душичка Hug
Ако е удобно, би ли споделила естествено ли ражда, имаше ли избор на екип и упойка?

# 586
Да естествено раждах. Планирано беше да е при доктор Жекова, но родих преди термин и я нацелих отпуск. Исках си упойка и за това се наложи да избера лекаря на смяна. Оказа се др Братоева. Доволна съм, съгласи се да ме изроди, макар че й казах че имам уговорка с Жекова. Раждането ми беше много трудно, напъните по-скоро. Измъчих всички акушерки и др Братоева и др Антонов, който присъстваше, защото знаеше моя случай. Всички успяха дс изкарат бебчето ми живо. Отношението по време на раждане беше добро, макар че аз почти не успявах да правя това което ми казват.
Иначе за упойката. Не боли като се поставя, лично за мен абоката ми е по-неприятен при поставяне 😄 Усещаш само стягане, не и болка от контракциите. През цялото време си говорех с др момиче раждащо по същия начин и при др Братоева. Като почнах да усещам болка споделих и ми пуснаха още упойка. Вече за напъните я бяха спрели, за да усещам кога да напувам. Тогава ме болеше, но при мен бебето излизаше и неправилно, оказах се мн тясна и така, поизмъчихме се. С упойка си чувстваш краката, мърдаш ги не си обездвижен, просто те карат само да лежиш

# 587
Благодаря за изчерпателния отговор. Значи наистина не може упойка без избор на екип. Бясна съм, но ще замълча! И отново бързо възстановяване желая.

# 588
Аз от упойката чувствах нещо като топли иглички в краката. Най-забавния момент беше, че изобщо не ми беше минавало през ум, че след това краката ще са ми като кашкавалени и като дойде една акушерка да ме извози с количка до стаята и аз викам ама аз няма ли да вървя дотам и тя само ми се усмихва и вика бе ти сега роди бе момиче. Чак като се смъкнах от масата с нейна помощ усетих защо ми трябва количка. Смях в залата, голям ентусиаст съм била Joy, ама то адреналина здраво ме държеше хахаха

# 589
Здравейте момичета. При мен терминът наближава и започнах да се притеснявам от това, което чувам за неонатология. Колежка на моя роднина е работила около година в Окръжна и е с много лошо мнение за хората, които се грижат за дечицата там. Вие с какво мнение сте? Извинявам се за въпроса си, но определено се притесних, отделно ми е първа бременност.

Благодаря предварително за отговорите Ви.

Здравей,

аз родих и двете си деца там и двете бяха по 8 дни в неонатологията, защото се родиха в 36 седмица. Второто беше сега май месец. Не е имало кой знае какви здравословни проблеми и моето мнение е, че действат по протокол. Т.е. знаят какво правят, но не е като да са кой знае колко мили или любезни. Аз бях веднъж без избор и веднъж с избор на екип. Ако се зачетете по-внимателно в декларацията за избор на екип, освен израждащите лекари, вътре влизат анестезиолог и неонатолог. Реално се избира само гинекологът и при другите зависи кой е на смяна. Аз нямам конкретни оплаквания от неонатолозите, но за 8 дни там така и не можах да разбера кой как се казва (жалко, че нямат табелки). Имаше много симпатична дребна докторка с Б., мисля, която ми обясни кратко кога и какво правят с детето и една доста груба с пресипнал глас и червено червило, която все отсичаше за нещо. И все пак за тия доста дни там мога да кажа, че 80% от персонала е на настроения и зависи в какъв момент ще ги хванеш. Разликата с избор и без беше, че при първото раждане (нормално) на 3-тия ден ме изписаха без бебе и не ми разрешиха да го кърмя или да нося кърма след изписването (а до тогава беше в кувиоз). При второто останах, докато изписаха и бебето, носих кърма в неонатологията, изцедена в болницата в техни шишета от 4-тия ден, а от 5 ми разрешиха да го кърмя в стаята. Клиничните пътеки при специфичните случаи са по 5 и 7 дни, затова при нас и двата пъти ни пуснаха на 8-мия ден, но момичетата с вагинално раждане и без проблеми си тръгват с бебоците на третия ден и децата са си с тях няколко часа след раждането. Що се отнася до разни съвети от акушерките за кърмене и отглеждане, ги слушах избирателно, там има доста остарели разбирания. Дано ти е било полезно! Simple Smile

# 590
Благодаря много за отговорите. Аз не съм се ориентирала към определен доктор. Така или иначе ще съм без избор на екип, поне се надявам всичко да мине наред и да ги уцеля в настроение. Но няма какво да се лъже доста съм притеснена...

Хубав ден на всички Simple Smile

# 591
Здравейте , искам да споделя с вас за своя опит в Окръжна . През цялото време си следях бремеността про др. Илиева , сама избрах и при нея да раждам. Искам да изкажа благодарност на нея и целият екип който беше там. Родих с планирано сикцио , със спинална опойка. Не усетих нищо , през цялото време си говориха с мен и ми обясняваха какво правят. Освен това съм и адски соволна от останалите лекари , сестри и санитари. Страхотни хора. За малкия също много добре се грижеха когато не беше при мен. Стайте са чисти  и постоянно пускаха близките ми при мен. Ако сте решили да раждате там няма да съжалявате. Поклон за всички който работят там страхотни са.

# 592
  • София
Здравейте, насочила съм се към доктор Жекова, ще бъде планово секцио или по-скоро ресекцио. Може ли да ми кажете цена за плановото секцио и какво включва? Ще се радвам и на други съвети и препоръки.

# 593
Здравейте,и аз също съм се насочила за раждане при Д-р Жекова.Някой знае ли къде и как мога да разговарям с нея?В момента се слядя при друг акушерогинеколог , това проблем ли е ?

# 594
  • София
Не е проблем.Звъниш й поне месец преди термин и се уговаряш с нея.

700 лв е цената и включва всичко.

# 595
  • Елин Пелин
А дали предлагат в епидурален катетър при нормално раждане?

# 596
  • София
Да, аз бях с такъв.Не съм желала изрично.

# 597
Благодаря Ви за бързия отговор!Миналата седмица звънях в Аг кабинета в окръжна и от там ми вдигна някква жена която не беше много убедителна и  ми каза,че тя работела само в четвъртък и петък от 14 и работела без часове,каза ми да отида и да се наредя да чакам когато ми дойде реда ,дали това е така?Някой скоро ходил ли е  при нея на преглед и наистина ли  така се чака ,и без часове?

# 598
  • Sofia
Най-сигурно е да отидеш в отделението към 11 часа сутрин. Чака се, но не е с часове, бързо минава опашката Simple Smile

# 599
Добре🙂,благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт