Раждане в Окръжна Болница "Света Анна", София - 2

• 99 071
  • 850
  •   1
Отговори
# 750
Благодаря, там съм вече. Чакам от 1ч за лекар, влезли са на секцио и няма кой да ме прегледа. Ако раждам или умирам направо не знам..
Като са в секцио какво могат да направят, да остават жената отворена за да дойдат при вас. Ами ако вие сте жената на масата. Недейте така, ако раждат или умирате със сигурност ще ви помогнат, но то е нито едното, нито другото. Не сме свикнали никак на толерантност към никого. Това е болница като всяка друга по света, където се степенуват ангажиментите по важност.

# 751
Добре, де. Анестезиологът ти бие упойката в гръбнака, а ако упойката те пусне докато те шият от секциото какво се случва?
Преди броени дни на едно момиче така и се беше случило и нямало анестезиолог да и влее венозно упойка. Каза, че е преживяла кошмар. Аз лично бих припаднала, понеже на болка хич не търпя. Но как е възможно да се случват такива неща в 21ви век? Да ти шият 5 слоя тъкани без упойка при коремна операция и да няма кой да те обезболи? За мен е с потенциална опасност подобна операция без наблюдението на анестезиолога през цялото време, защото е напълно възможно упойката да не хване добре и да те пусне по-бързо.
Някой знае ли стандартно колко време би трябвало да държи тази гръбначна упойка? И дали мога да избера пълна, ако наистина няма да имам на разположение анестезиолог през цялото време?

# 752
  • София
Всеки случай е индивидуален и спрямо ситуацията.Аз писах,при мен имаше и анестезиолог и анестезиологична сестра.

# 753
  • Sofia
Добре, де. Анестезиологът ти бие упойката в гръбнака, а ако упойката те пусне докато те шият от секциото какво се случва?
Преди броени дни на едно момиче така и се беше случило и нямало анестезиолог да и влее венозно упойка. Каза, че е преживяла кошмар. Аз лично бих припаднала, понеже на болка хич не търпя. Но как е възможно да се случват такива неща в 21ви век? Да ти шият 5 слоя тъкани без упойка при коремна операция и да няма кой да те обезболи? За мен е с потенциална опасност подобна операция без наблюдението на анестезиолога през цялото време, защото е напълно възможно упойката да не хване добре и да те пусне по-бързо.
Някой знае ли стандартно колко време би трябвало да държи тази гръбначна упойка? И дали мога да избера пълна, ако наистина няма да имам на разположение анестезиолог през цялото време?
Обичайно се слага спинална при пранирано секцио и държи няколко часа. Другият вариант е да е поставен катетър за епидурална при нормално раждане и при секцио по спешност се долива. Мен ме държа 4 часа след операцията

# 754
  • От Луната
При мен беше делничен ден и планирано секцио. Имаше анестезиолог и анестизиологична сестра. Операцията беше около 30мин. и през цялото време бяха до мен.
Изключения са случаите когато няма кой да поеме или се влиза и излиза от операции. В родилно няма анестезиолог,  защото на ден имат по 2-3-5 раждания максимално и не е рентабилно човекът да стои и да чака при този недостиг на кадри.
За самата болница не е само един анестезиолог, но се случва да са по спешност и да се чака. Просто такава ни е държавата... изгониха почти всички кадърни хора, нека не си го изкарваме на тези които са решили да се мъчат, оставайки тук.
АГ отделението е много добро за нивото на държавните болници. Има какво да се желае, но пък е спокойно, малко пациенти и се грижеха много добре за нас.

# 755
Ама нали това казваме, колкото и пъти двама човека в темата да повторят, че при тях е имало анестезиолог и сестра през цялото време, това няма да промени факта, че при болшинството не е имало през цялото време, а при някои изобщо не е имало анестезиолог. Всеки може да си прочете темата, както и предишната и да си направи заключенията. Нека не заблуждаваме хората, че постоянно има.

# 756
  • София
При мен също имаше анестезиолог. Раждах естествено с избор на екип.
Анестезиологът не е специално за Родилното отделение. Когато се налага, го викат. Не вярвам да има секцио и да не остане до край.

# 757
А, дано! Утре отивам на Отворени врати от 12:30 и ще разпитам.

# 758
800лв е вече цената на раждането с избор на екип. Да знаете.

# 759
Да попитам раждалите нормално про Жекова - не се махат конците, нали? Тя нищо не спомена, но с предното раждане се разграждаха.

# 760
  • София
Да,не се махат.

# 761
Раждах при Дачева, но да, не се махат конците.

# 762
Преди около месец родих първото си дете в болницата. Отидох с идеята за нормално раждане с разкритие, всичко вървеше както трябваше.... До един момент,  в който тялото ми отказа да прави всичко възможно да стигнем до нормално раждане. Наложи се секцио по спешност с АГ д-р Димитров - Господ здраве да му дава,  цял живот с хубаво ще го споменавам. Анестезиолога и анестезиологичната сестра бяха до края на операцията. Изключително доволна съм от операция, рана/белег,  отношение.

# 763
Можеш ли да споделиш пресни впечатления?

# 764
Можеш ли да споделиш пресни впечатления?

Здрасти, Veni!
Да. Впечатленията са ми повече от добри и аз реших за себе си, че ще раждам там.
Първо: Неочаквах да е толкова ново самото отделение. Наистина и операционната за секцио /има една маса/ и родилна зала /има две магарета/, и предродилното, и неонатологията, и стаите са повече от достатъчно модерни и чисти, за да ти направят впечатление като за държавна болница.

Второ: Запознах се с доста лекари там и всички бяха изключително мили и отзивчиви

Трето: работят 24/7 и имат спешен прием, така че по всяко време могат да те приемат

Четвърто: Цената за избор на екип е 800лв и тя включва и престоя в стаята след раждане, както и грижите за бебето /в моя случай бебетата/ в неонатологията

Пето: ако си платиш за избор на екип те настаняват в стая от по 1 или най-много 2 легла. Ако не си платиш си в обща стая. Мисля, че бяха от по 6-7 легла. И тези стаи не са лоши изобщо.

Шесто: Доколкото ми е известно Д-Р Жекова е такъв човек, че ако искаш да те изроди естествено, ще направи всичко възможно да стане така, доколкото зависи от нея.

Седмо: Не бях виждала по-спокойно родилно отделение. Не знам, дали съм попаднала на такъв ден, но в Неонатологията имаше само едно бебче /да е живо и здраво!/, а по стаите общо бяха 3-4 жени. Които сравнено с Майчин дом ми вдъхна огромно спокойствие.

Осмо: Наложи ми се да отида по спешност там без още да са ме записали, че ми водят консултации и други. Прегледахаме с всички екстри безплатно.

Девето: Ако си секцио не те претупват в реанимация за ден, както е по други болници, в които напливът е огромен. Ако се налага ще те задържат там за 2 дни, докато не се възстанови напълно.

Десето: Работят с разградими конци. Поискаха ми да нося само нещата за бебето - памперси, мокри кърпички и ако имам помпа за кърма. Рсзбира се си носи и твоята козметика и каквото си си решила, де.

Единайсет: Дават ти бебето възможно най-скоро.

Общи условия

Активация на акаунт