Раждане в Окръжна Болница "Света Анна", София - 2

• 99 066
  • 850
  •   1
Отговори
# 765
  • Sofia
Можеш ли да споделиш пресни впечатления?
А, дано! Утре отивам на Отворени врати от 12:30 и ще разпитам.

Здрасти, Veni!
Да. Впечатленията са ми повече от добри и аз реших за себе си, че ще раждам там.
Първо: Неочаквах да е толкова ново самото отделение. Наистина и операционната за секцио /има една маса/ и родилна зала /има две магарета/, и предродилното, и неонатологията, и стаите са повече от достатъчно модерни и чисти, за да ти направят впечатление като за държавна болница.

Второ: Запознах се с доста лекари там и всички бяха изключително мили и отзивчиви

Трето: работят 24/7 и имат спешен прием, така че по всяко време могат да те приемат

Четвърто: Цената за избор на екип е 800лв и тя включва и престоя в стаята след раждане, както и грижите за бебето /в моя случай бебетата/ в неонатологията

Пето: ако си платиш за избор на екип те настаняват в стая от по 1 или най-много 2 легла. Ако не си платиш си в обща стая. Мисля, че бяха от по 6-7 легла. И тези стаи не са лоши изобщо.

Шесто: Доколкото ми е известно Д-Р Жекова е такъв човек, че ако искаш да те изроди естествено, ще направи всичко възможно да стане така, доколкото зависи от нея.

Седмо: Не бях виждала по-спокойно родилно отделение. Не знам, дали съм попаднала на такъв ден, но в Неонатологията имаше само едно бебче /да е живо и здраво!/, а по стаите общо бяха 3-4 жени. Които сравнено с Майчин дом ми вдъхна огромно спокойствие.

Осмо: Наложи ми се да отида по спешност там без още да са ме записали, че ми водят консултации и други. Прегледахаме с всички екстри безплатно.

Девето: Ако си секцио не те претупват в реанимация за ден, както е по други болници, в които напливът е огромен. Ако се налага ще те задържат там за 2 дни, докато не се възстанови напълно.

Десето: Работят с разградими конци. Поискаха ми да нося само нещата за бебето - памперси, мокри кърпички и ако имам помпа за кърма. Рсзбира се си носи и твоята козметика и каквото си си решила, де.

Единайсет: Дават ти бебето възможно най-скоро.
Абсолютно вярно за всяко едно от изброените Simple Smile

# 766
  • София
Уцелила си спокоен ден.Първият път родих,чаках да изпишат за да ме настанят.Т.к.беше сутринта.

# 767
Много благодаря за страхотното описание! Ще опитам да отида скоро и аз.
Следя се при д-р Дачева и май клоня да си платя избор на екип при нея Simple Smile

Здрасти, Veni!
Да. Впечатленията са ми повече от добри и аз реших за себе си, че ще раждам там.
Първо: Неочаквах да е толкова ново самото отделение. Наистина и операционната за секцио /има една маса/ и родилна зала /има две магарета/, и предродилното, и неонатологията, и стаите са повече от достатъчно модерни и чисти, за да ти направят впечатление като за държавна болница.

Второ: Запознах се с доста лекари там и всички бяха изключително мили и отзивчиви

Трето: работят 24/7 и имат спешен прием, така че по всяко време могат да те приемат

Четвърто: Цената за избор на екип е 800лв и тя включва и престоя в стаята след раждане, както и грижите за бебето /в моя случай бебетата/ в неонатологията

Пето: ако си платиш за избор на екип те настаняват в стая от по 1 или най-много 2 легла. Ако не си платиш си в обща стая. Мисля, че бяха от по 6-7 легла. И тези стаи не са лоши изобщо.

Шесто: Доколкото ми е известно Д-Р Жекова е такъв човек, че ако искаш да те изроди естествено, ще направи всичко възможно да стане така, доколкото зависи от нея.

Седмо: Не бях виждала по-спокойно родилно отделение. Не знам, дали съм попаднала на такъв ден, но в Неонатологията имаше само едно бебче /да е живо и здраво!/, а по стаите общо бяха 3-4 жени. Които сравнено с Майчин дом ми вдъхна огромно спокойствие.

Осмо: Наложи ми се да отида по спешност там без още да са ме записали, че ми водят консултации и други. Прегледахаме с всички екстри безплатно.

Девето: Ако си секцио не те претупват в реанимация за ден, както е по други болници, в които напливът е огромен. Ако се налага ще те задържат там за 2 дни, докато не се възстанови напълно.

Десето: Работят с разградими конци. Поискаха ми да нося само нещата за бебето - памперси, мокри кърпички и ако имам помпа за кърма. Рсзбира се си носи и твоята козметика и каквото си си решила, де.

# 768
Уцелила си спокоен ден.Първият път родих,чаках да изпишат за да ме настанят.Т.к.беше сутринта.

А ти с избор на екип ли си била или не?

# 769
  • София
Тогава не,но и вторият път като бях с избор,пак чаках пред родилна зала. Минават ,гледат,натискат.Това нормални раждания,секцио не зная как процедират.
И бях сама в стая.

# 770
Като плюс мога  да добавя и, че ако се наложи бебето да остане повече дни, могат да те оставят в болницата при него, а не да те изпишат. Зависи и от натовареността на отделението, но ако си с избор на екип няма да направят проблем. Моят син се наложи да остане повече и аз също останах, не съм доплащала нищо за допълнителните дни.

# 771
  • София
Оставянето след секцио в реанимация е ужасно нещо. Мисля, че в една варненска беше така 3 дни чинно седиш там, без значение как се чувстваш. През което време не си с бебето, което е потресаващо.
В днешно време е редно да раздвижват възможно най-скоро след оперативно раждане и да ви събират заедно с бебето.

# 772
Дези, не разбрах по какъв повод е коментара ти.
Аз говорех за това, че бебчо се наложи да остане 6 дни и аз също останах 3 допълнителни дни, но в нормална стая, не в реанимация.

# 773
  • София
Много благодаря за страхотното описание! Ще опитам да отида скоро и аз.
Следя се при д-р Дачева и май клоня да си платя избор на екип при нея Simple Smile

Здрасти, Veni!

Въобще няма да сбъркаш за Дачева. Родих с усмивка на уста при тази жена, уникално преживяване, което не свързвам с никаква болка, страх или унижение....

Този юнак след раждането и заведох на 6ия месец, да го види....радва му се, все едно, че нейно дете Heart

# 774
Момичета, а при някои от раждалите секцио, дали са дали бащата да присъства?
В реанимация дават ли ти да си видиш бебето?
И последно, какво сте дали за почерпка на екипа, ако сте давали нещо?
Благодаря!

# 775
  • София
Момичета, а при някои от раждалите секцио, дали са дали бащата да присъства?
В реанимация дават ли ти да си видиш бебето?
И последно, какво сте дали за почерпка на екипа, ако сте давали нещо?
Благодаря!

Съществува възможност бащата да присъства, но аз лично не съм ползвала тази опция и не знам дали е валидна при всички лекари, по-скоро попитай конкретния лекар за това. В реанимация не са носили бебето.  Почерпка носих, не помня какво точно, но е било нещо дребно- бонбони, сладки, такива неща, което беше за служителите в отделението. Жената, която я изписваха с мен, беше донесла някаква импровизирана кошница с плодове, което ми се вижда по-добър вариант. Моя роднина в друга болница поръча от кетъринг фирма с ваучерите плато с едни малки солени сандвичи, което също бе за изписване, не беше скъпо и вероятно е по-добър вариант от бонбони, кой знае по колко получават постоянно. Не е задължително да се дава почерпка, разбира се, но мисля че повечето носят като благодарност за грижите. При всички случаи не е нужно да се изхвърляш с някакви грандиозни почерпки, по-скоро нещо символично.

# 776
  • Sofia
Когато раждах последното бебе, имаше жена, която по време на секциото беше с мъжа си ( при др Жекова)

# 777
Много благодаря за отговорите, момичета! А знаете ли дали секцио операциите се извършват само сутрин? И горе-долу по кое време?

# 778
  • От Луната
И ние се наложи да останем два дни повече и не сме заплащали нищо допълнително.

Планово секцио се прави сутрин. Приемат ви в 7:30-8ч, назначават се изследвания и като са готови с всичко минавате в предродилна зала. Пускат банка окситоцин и до 30мин започва самото секцио.
Ако е по спешност, когато се наложи.

# 779
И ние се наложи да останем два дни повече и не сме заплащали нищо допълнително.

Планово секцио се прави сутрин. Приемат ви в 7:30-8ч, назначават се изследвания и като са готови с всичко минавате в предродилна зала. Пускат банка окситоцин и до 30мин започва самото секцио.
Ако е по спешност, когато се наложи.

Мерси за информацията Hug
Предполагам не е едно секцио на ден, а доколкото помня масата е една. Може би часовият диапазон в който приемат е по-голям. Но мен по-скоро ме интересува, дали приемат по-рано от 7:30, ако си първо секцио за деня. Например в 6:00ч ?!?

Общи условия

Активация на акаунт