Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Педиатрите във Варна - 4

 • 48 146
 • 346
 •   1
Отговори
# 300
 • Miami, FL
 • Мнения: 23 437
Стига с това Педи.
Излагате се.

# 301
 • Мнения: 514
Стига с това Педи.
Излагате се.

Всеки има право да говори както си иска и има много по-страшни неща, с които да се изложи човек ,от използването на дадена дума 👀
Или иначе казано - пука ми, че вие смятате, че е излагащо.. 🌞
Има една приказка: Като нямаш какво хубаво да кажеш, по-добре да си мълчиш. 😇

# 302
 • Miami, FL
 • Мнения: 23 437
Стига с това Педи.
Излагате се.

Всеки има право да говори както си иска и има много по-страшни неща, с които да се изложи човек ,от използването на дадена дума 👀
Или иначе казано - пука ми, че вие смятате, че е излагащо.. 🌞
Има една приказка: Като нямаш какво хубаво да кажеш, по-добре да си мълчиш. 😇
Темата е за педиатрите. Това са лекари. Не са анимационни герои. Малко неуважително е да се наричат с такива прякори.
Иначе сте права, всеки е свободен да се излага, както намери за добре.
Спирам спама до тук.

# 303
 • Мнения: 4 196
Напротив, има как детето да бъде записано с едно единствено направление от личен лекар, но то важи само за консултациите. Ако се налага друг преглед извън консултациите, например, когато детето е болно - тогава вече е необходимо отделно направление от личен лекар или съответно заплащане на прегледа.
В момента съм бременна, говорих с докторката, точно за тази схема, каза, че вече не я практикуват. Да намеря личен лекар и да ако има нужда, да ми дава направление.

# 304
 • Мнения: 610
Дъщеря ми е нейна пациентка от 2 години и до момента никакви направления не съм и носила за консултациите, освен първото, с което е записана. Личен лекар си имаме отделно.

# 305
 • Мнения: 4 196
Дъщеря ми е нейна пациентка от 2 години и до момента никакви направления не съм и носила за консултациите, освен първото, с което е записана. Личен лекар си имаме отделно.
Ами 2 години е доста време, тя ми каза, че вече тази схема я няма. Вие като сте почнали я е имало, аз също имам приятелка, която е така с нейното дете и затова и я попитах.

# 306
 • Варна
 • Мнения: 384
И ние в началото занесохме 1 направление от личния лекар при д-р Драганова. Но в даден момент вече беше необходимо да взимаме преди всеки преглед.
Но ако трябва да говоря само за д-р Драганова като специалист - аз съм изключително доволна и й имам доверие относно лечението на детето ми. Вече повече от 4 години е при нея

# 307
 • Варна
 • Мнения: 1 185
Драганова беше педиатър на децата ми 5 години и ги следеше от новородени.
За съжаление през последните две години, докторката претърпя голяма трансформация в нашите очи и накрая с огромно огорчение спряхме да я посещаваме.
Явно този препълнен график през 15 минути, без медицинска сестра, която да й помага в бумащината се отразява и на качествата й като специалист - педиатър на който се възхищавах.
На последните прегледи на детето ми, което е на 4 години, стигна до там да й се кара, че била вече станала голяма, а не се била научила да диша. Детето беше с много запушен нос, а приема прегледите много сериозно и когато докторката й каза да диша, тя направи опити да диша през носа, както в очите на едно 4 годишно дете е редно. Детето се постара да изпълни задачата, но това беше причина педиатърката да се развика на дъщеря ми все едно е някой кръгъл глупак! Много ми стана обидно, но приех, че и тя е човек и просто е била изнервена. За съжаление на последващите посещения отношението към детето беше подобно.
Прегледите при Драганова от доста време бяха станали припряни като постоянно повтаря: Хайде, хайде! Бързо, бързо! Събличайте ги! Не ми пипай масата, защото ми пречиш да пиша. ( На децата ) Не пипай това, не прави онова!
Преглежда ги за 2,3 минути и после 10 минути пише на компютъра. Задава ми въпроси за здравословното състояние на децата, но не ме слуша като й отговарям.
Тази зима февруари месец дъщеря ми се разболя и на вторичния преглед се оказа, че е направила бронхит. Довода за това беше, че дъщеря ми не дишала правилно и тя не можела да я прегледа. Аз знам, че усложнения понякога се получават като това не винаги е по вина на доктора,но и да обвиняваш четиригодишният си пациент за усложненото му заболяване, не е приемливо. Дори през акъла ми не беше минало, че някоя от тях двете има вина.
Ходихме няколко пъти в продължение на три месеца като детето не успяваше да се излекува напълно и след седмица бяхме в изходно положение.
Дразнеше се, че съм я била пуснала на градина, дразнеше се, че не мога да й кажа колко пъти е кашляла през деня, понеже съм била на работа, непрекъснато ме разпитваше дали има болни от Ковид покрай нас. Общо взето тя се разболява, защото аз не я пазя и ни посрещаше с досада, сякаш нарочно си разболявам детето за да я водя при нея, защото си нямам друга работа. Прибирах се от прегледите обидена, тъжна и най-вече несигурна за здравето на детето ми.
Върти едно и същи сиропи, Вентолин, Вит. С. на принципа на случайността. Сигурно дадохме около 700 лв за лекарства, които или не вършеха работа или даже ставаше по-зле. Дори една кръвна картина не й пусна.
В крайна сметка детето позакрепна, но й остана една суха кашлица, която се проявяваше особено много през нощта. Някои нощи кашляше много, други изобщо.
Много ме притесняваше това и
посетихме една друга прехвалена педиатърка. Добре, че го направихме!
Жената преслуша дъщеря ми без грам проблем и установи сериозни усложнения в белите дробове.
Пусна й куп изследвания като микробиология на нос и гърло, кръвни с диференциално броене, холестерол, имуноглобулините, като ни даде направления за всичко което ЗК поема.
Оказа се, че детето ми е с някаква алергия и е на ръба на бронхиална астма, ако не и с такава диагноза. Освен това е с анемия и завишено црп.
Минахме УНГ, който потвърди алергичен ринит, предстои ни преглед при алерголог за тестване и пулмолог. В момента е на антихистамини и препарати за астматици.
При положение, че Драганова е педиатър на детето ми от новородено, при положение, че детето има унаследяване за алергия от баща си и докторката е много добре запозната с този факт, при положение, че я посещаваме от години почти всеки месец с една и съща симптоматика, пристъпна кашлица, която трудно се повлиява, с чиста съвест мога да кажа, че Драганова изтърва детето и стигнахме до тук.
Новата педиатърката се зае сериозно, държим връзка и когато трябва да обсъдим изследвания и последващо лечение, отговаря на съобщенията ми до час.
Съставя си план за лечение, който ако има нужда се променя според нови изследвания. Лечението й е доста по-задълбочено, като обръща огромно внимание на детското хранене и естественото подсилване на имунната система. За сравнение на Драганова лечението е много консервативно като обръща внимание на моментното състояние. Интересува я какво се случва сега , а не защо се случва по принцип. Амбулаторните прегледи на новата педиатърката са на 20 минути и до нея неотлъчно има медицинска сестра, която пише на компютъра, а вниманието на педиатъра е изцяло насочено към пациента и родителя. Може би и поради тази причина, няма струпване пред кабинета и само веднъж до сега ми се е случвало да чакам 15 минути. При Драганова си е редовно. Дори и първи час да си, тя идва 10 минути по-късно. Новата педиатърка ме изслушва внимателно и когато се сетя нещо и я прекъсна докато говори, не се дразни, а напротив, иска да чуе какво имам да й кажа.
В тази тема тук винаги съм хвалила Драганова и съм я препоръчвала. Добре е обаче отвреме навреме да се сменя лекуващия лекар, за да видиш как се случват нещата и на другите места.  Сякаш Драганова реши, че прекалено добре познава нас и децата ни и много неглижираше сополите и кашлицата на дъщеря ми. Смея да твърдя че бяхме много чести посетители. Все пак имаме две породени деца. Едното носи бацили от яслата, другото от градината и си ги лепват помежду си. Замислих се, че я посещавахме толкова често, а поне две години не беше пускала дори една кръвна картина на детето. Когато й казвах, че дъщеря ми няма апетит и не яде абсолютно нищо, все едно говорех на стената. Оказа се анемия.
Върха беше грубото отношение към детето, което за един педиатър е абсолютно недопустимо!
Другото което се сещам е, че дъщеря ми като бебе имаше други проблеми и се налагаше да посещаваме специалисти в София. При първото ни посещение в София, когато детето беше на годинка, гастроентероложката веднага чу шум на сърцето. Аз се изненадах, защото Драганова не ми беше казвала такова нещо. Споменах, а тя каза, че детето няма шум на сърцето, била сигурна! След месеци пак отиваме в София и д-р Кадъм (Светла й памет). Веднага каза, че има шум на сърцето.
Пак казах на Драганова, а тя се разсърди, че сме ходили при Кадъм. След още два прегледа и тя чу "някакъв шум" и ни прати на кардиолог. Слава Богу шум си имаше, но не беше нещо притеснително и отшумя с времето, но който прегледа детето установи шум в сърцето, само Драганова за година и половина не разбра.

Последна редакция: сб, 19 юни 2021, 01:39 от Pipppa

# 308
 • Мнения: 956
За първи път чета лоши коментари за нея . Беше в списъка ми с преди да родя .
Новата ви педиатърка е др Харитонова ,, нали?
Драганова беше педиатър на децата ми 5 години и ги следеше от новородени.
За съжаление през последните две години, докторката претърпя голяма трансформация в нашите очи и накрая с огромно огорчение спряхме да я посещаваме.
Явно този препълнен график през 15 минути, без медицинска сестра, която да й помага в бумащината се отразява и на качествата й като специалист - педиатър на който се възхищавах.
На последните прегледи на детето ми, което е на 4 години, стигна до там да й се кара, че била вече станала голяма, а не се била научила да диша. Детето беше с много запушен нос, а приема прегледите много сериозно и когато докторката й каза да диша, тя направи опити да диша през носа, както в очите на едно 4 годишно дете е редно. Детето се постара да изпълни задачата, но това беше причина педиатърката да се развика на дъщеря ми все едно е някой кръгъл глупак! Много ми стана обидно, но приех, че и тя е човек и просто е била изнервена. За съжаление на последващите посещения отношението към детето беше подобно.
Прегледите при Драганова от доста време бяха станали припряни като постоянно повтаря: Хайде, хайде! Бързо, бързо! Събличайте ги! Не ми пипай масата, защото ми пречиш да пиша. ( На децата ) Не пипай това, не прави онова!
Преглежда ги за 2,3 минути и после 10 минути пише на компютъра. Задава ми въпроси за здравословното състояние на децата, но не ме слуша като й отговарям.
Тази зима февруари месец дъщеря ми се разболя и на вторичния преглед се оказа, че е направила бронхит. Довода за това беше, че дъщеря ми не дишала правилно и тя не можела да я прегледа. Аз знам, че усложнения понякога се получават като това не винаги е по вина на доктора,но и да обвиняваш четиригодишният си пациент за усложненото му заболяване, не е приемливо. Дори през акъла ми не беше минало, че някоя от тях двете има вина.
Ходихме няколко пъти в продължение на три месеца като детето не успяваше да се излекува напълно и след седмица бяхме в изходно положение.
Дразнеше се, че съм я била пуснала на градина, дразнеше се, че не мога да й кажа колко пъти е кашляла през деня, понеже съм била на работа, непрекъснато ме разпитваше дали има болни от Ковид покрай нас. Общо взето тя се разболява, защото аз не я пазя и ни посрещаше с досада, сякаш нарочно си разболявам детето за да я водя при нея, защото си нямам друга работа. Прибирах се от прегледите обидена, тъжна и най-вече несигурна за здравето на детето ми.
Върти едно и същи сиропи, Вентолин, Вит. С. на принципа на случайността. Сигурно дадохме около 700 лв за лекарства, които или не вършеха работа или даже ставаше по-зле. Дори една кръвна картина не й пусна.
В крайна сметка детето позакрепна, но й остана една суха кашлица, която се проявяваше особено много през нощта. Някои нощи кашляше много, други изобщо.
Много ме притесняваше това и
посетихме една друга прехвалена педиатърка. Добре, че го направихме!
Жената преслуша дъщеря ми без грам проблем и установи сериозни усложнения в белите дробове.
Пусна й куп изследвания като микробиология на нос и гърло, кръвни с диференциално броене, холестерол, имуноглобулините, като ни даде направления за всичко което ЗК поема.
Оказа се, че детето ми е с някаква алергия и е на ръба на бронхиална астма, ако не и с такава диагноза. Освен това е с анемия и завишено црп.
Минахме УНГ, който потвърди алергичен ринит, предстои ни преглед при алерголог за тестване и пулмолог. В момента е на антихистамини и препарати за астматици.
При положение, че Драганова е педиатър на детето ми от новородено, при положение, че детето има унаследяване за алергия от баща си и докторката е много добре запозната с този факт, при положение, че я посещаваме от години почти всеки месец с една и съща симптоматика, пристъпна кашлица, която трудно се повлиява, с чиста съвест мога да кажа, че Драганова изтърва детето и стигнахме до тук.
Новата педиатърката се зае сериозно, държим връзка и когато трябва да обсъдим изследвания и последващо лечение, отговаря на съобщенията ми до час.
Съставя си план за лечение, който ако има нужда се променя според нови изследвания. Лечението й е доста по-задълбочено, като обръща огромно внимание на детското хранене и естественото подсилване на имунната система. За сравнение на Драганова лечението е много консервативно като обръща внимание на моментното състояние. Интересува я какво се случва сега , а не защо се случва по принцип. Амбулаторните прегледи на новата педиатърката са на 20 минути и до нея неотлъчно има медицинска сестра, която пише на компютъра, а вниманието на педиатъра е изцяло насочено към пациента и родителя. Може би и поради тази причина, няма струпване пред кабинета и само веднъж до сега ми се е случвало да чакам 15 минути. При Драганова си е редовно. Дори и първи час да си, тя идва 10 минути по-късно. Новата педиатърка ме изслушва внимателно и когато се сетя нещо и я прекъсна докато говори, не се дразни, а напротив, иска да чуе какво имам да й кажа.
В тази тема тук винаги съм хвалила Драганова и съм я препоръчвала. Добре е обаче отвреме навреме да се сменя лекуващия лекар, за да видиш как се случват нещата и на другите места.  Сякаш Драганова реши, че прекалено добре познава нас и децата ни и много неглижираше сополите и кашлицата на дъщеря ми. Смея да твърдя че бяхме много чести посетители. Все пак имаме две породени деца. Едното носи бацили от яслата, другото от градината и си ги лепват помежду си. Замислих се, че я посещавахме толкова често, а поне две години не беше пускала дори една кръвна картина на детето. Когато й казвах, че дъщеря ми няма апетит и не яде абсолютно нищо, все едно говорех на стената. Оказа се анемия.
Върха беше грубото отношение към детето, което за един педиатър е абсолютно недопустимо!
Другото което се сещам е, че дъщеря ми като бебе имаше други проблеми и се налагаше да посещаваме специалисти в София. При първото ни посещение в София, когато детето беше на годинка, гастроентероложката веднага чу шум на сърцето. Аз се изненадах, защото Драганова не ми беше казвала такова нещо. Споменах, а тя каза, че детето няма шум на сърцето, била сигурна! След месеци пак отиваме в София и д-р Кадъм (Светла й памет). Веднага каза, че има шум на сърцето.
Пак казах на Драганова, а тя се разсърди, че сме ходили при Кадъм. След още два прегледа и тя чу "някакъв шум" и ни прати на кардиолог. Слава Богу шум си имаше, но не беше нещо притеснително и отшумя с времето, но който прегледа детето установи шум в сърцето, само Драганова за година и половина не разбра.

# 309
 • Мнения: 744
Точно щях да питам дали новата педиатърка е др. Харитонова. И ние сме при др.. Харитонова Simple Smile

# 310
 • Мнения: 956
По описанието изглежда , че е тя . 1 към 1. И аз като дете бях при нея .
Точно щях да питам дали новата педиатърка е др. Харитонова. И ние сме при др.. Харитонова Simple Smile

# 311
 • Варна
 • Мнения: 1 185
И аз не съм предлага, че ще напиша лош коментар за Драганова. 😟
Новата педиатърка е Харитонова!

# 312
 • Варна
 • Мнения: 237
Д-р Драганова е добър специалист, за щастие децата ми боледуват рядко, но и не се е стигало до антибиотик почти. Обръщам внимание и спазвам лечение.. Случвало ми се е да отсъствам от работа, но децата са по-важни. Баби нямам. Не се дразнете, но не е нормално, ако детето ви е дори с една проста хрема да го пускате на градина, нито имате поглед, нито някой ще му дава лекарства, а нещата се развиват понякога за часове. Аз преди години за по-сериозни неща посещавах един др Петров специалист белодробни, ако не се лъжа беше и завеждащ отделение детско в Света Анна. Знаете ли какъв беше неговия преглед.. Отваря дъщерята устата, гледа,, аха, аха" клатейки глава, витамини за 50 или 60 лв, 20 мин говори и пише рецепта с чай.. Дори да избягва храни, защото уж може и кашлица на алергична основа. И си излизам минус 100 лв само от прегледа и да се гледаме вкъщи 2 седмици с антибиотик. Та така де, че се отклоних, мисълта ми беше, че него го посетих заради уж по-тежкия случай..  Моята дъщеря си е палава и тя тръгва да пипа по бюрото, с право да се кара докторката, вие пък защо се впрягате?Това са документи, печати и т. н.  И аз ходих при Харитонова, докато Драганова беше в болничен заради пртърпян инцидент. Да хубаво говори и омайва, но не ни помогна.. Да не говорим че се,, присмя" на диагнозата на Драганова, за мен това не е хубаво и неуважително към колега.. Освен че ме прати на тест генетичен за алергии на малкия и там една шапка пари и всичко отрицателно! Просто месеци наред детето след родилното беше с обриви глава, лице ръце, торс.. Ни диети, ни дяволите помагаше, изчезна всичко изведнъж.. Никой не успя да каже какво беше това..
А и когато е преценявала уж нищо според мен, пускала е CRP, изследвания всичко.
  Това  че вие не спазвате лечение и препоръки, нямате право да обвинявате лекар..може едва след проведено лечение и неуспех да кажете нещо, да не говорим че си има вторични прегледи и не един път ми е казвала да дойдем след 5 дни на контролен.. Разбира се, ако се наложи и промяна в лечението.
   Супер гадно ми е било, че трябва да взимам болнични, но децата преди всичко! Незнам каква е цялата ситуация, но аз от написаното от вас разбирам, че в някой от случаите при заболяване сте постъпила безотговорно, а търсите вина само в лекаря.
  И да важно е дишането, важно е да се знае и честотата на изкашляне и вида.. Има суха, влажна, лаеща и всякакъв вид кашлици. Същото и с хремите... Или се доверявайте и следвайте инструкциите, или просто сменете лекар  и толкова. В крайна сметка тя е педиатър, не специалист по белодробни болести.

# 313
 • Мнения: 4 196
При нас периода на бурно боледуване (яслата) мина отдавна. От там нататък да сме посещавали 3 пъти макс в годината. Винаги прегледа е бил много подробен, помни всяка една подробност от историята на дъщеря ми. Правеше ми добро впечатление, че винаги я тегли на място, за да прецени коректната доза, особено за антибиотик. Помогна на детето на наши близки, месеци наред "лекувано" от вирусни инфекции и след подробния предлед д-р Драганова установи какъв всъщност е проблема. Хората не са от Варна, бяха тук на почивка и съответно детето пак се разболяло. Бяха възхитени от многото въпроси и подробен преглед. А и реално детето им вече е здраво. Предполагам винаги за лекар има всякви мнения. И аз не харесвам специалисти, които съм посещавала и просто съм си дала парите. Но категорично няма да се лиша от прегледи при д-р Драганова, просто ще взимам направление или платено.

# 314
 • Варна
 • Мнения: 237
В крайна сметка винаги ще има и доволни и недоволни от даден лекар.  За мен плюсове са на д-р Драганова следните неща:
- Преглед обстоен
- Работи с направление
- Вдига телефон, или пък при невъзможност, по-късно тя избира
- Разделя часове за консултации и амбулаторен преглед ( и вие следете какъв час взимате).
- Често лечението ни се свежда до прием на хомеопатични медикаменти, но дали защото обръщам навреме внимание и успявам да се разминем с хрема и зачервено гърло най-много, а за щастие то пък се случва и рядко.
 - А и наистина помни като слон 🙂 че чак в повече.
  А и като върна лентата назад преди години благодарение на нея се записах при личен лекар, който се оказа и близо. Спомням си, че и тогава чаках пред вратата за Харитонова да се записвам при нея, но нещо вътрешно ме отказа, тя тогава работеше в Сити Клиник. Посетих я пак покрай малкия и дългото отсъствие на Драганова, но се радвам, че се възстанови и дори още не беше минало време посрещаше отново пациентите си.

Общи условия

Активация на акаунт