Педиатрите във Варна - 4

• 75 938
  • 447
  •   1
Отговори
# 90
So Lucky, а консултациите кой ги води? Преди години за тях не се взимаше направление всеки път, когато бяха за дете до 2 г. Сега как е?
Иначе при разболяване се взима направление за педиатър, ако той преглежда по здравна каса. Така е и за по-големите деца. Последно най-много ме дразнеше като исках направление за очен лекар: трябваше ЛЛ да даде направление за педиатър, който да даде друго направление за очен. Половин ден само за 1 лист...
ЛЛ ги води, и ваксини слага.
И сега е така, вземам направление за педиатър, от него направление за ортопед примерно и така.
Хубаво е детето да се преглежда от педиатър, според мен ЛЛ нямат време да четат и да са в час със всичко. Всеки си преценя де, има и кадърни лекари. Важното е родителя да е спокоен и детето да е добре.

# 91
  • Варна
А ако лл на детето е и педиатър, има ли право да даде направление за друг педиатър. И колко време след като е дал направление, може да даде ново за същия специалист

# 92
А ако лл на детето е и педиатър, има ли право да даде направление за друг педиатър. И колко време след като е дал направление, може да даде ново за същия специалист
Да, разбира се. Едно направление важи в рамките на месец. Можете всеки месец да взимате направление за педиатър. Не би трябвало са ви откажат, те не са им под бройка. Peace

# 93
  • Варна
Къде е логиката педиатър да дава направление за друг педиатър, все едно не е сигурен и търси второ мнение. А въпроса ми беше, ако сме взели направление за дете, отишли сме при специалист, провели сме лечение, отишли сме на вторичен, но се налага още лечение, месеца не е изтекъл, а трябва пак да отидем, но направлението вече сме го изразходили

# 94
Къде е логиката педиатър да дава направление за друг педиатър, все едно не е сигурен и търси второ мнение. А въпроса ми беше, ако сме взели направление за дете, отишли сме при специалист, провели сме лечение, отишли сме на вторичен, но се налага още лечение, месеца не е изтекъл, а трябва пак да отидем, но направлението вече сме го изразходили
Логиката е следната: представи си имам педиатър, уникален специалист, само на нея имам доверие, но тя не е ЛЛ, а педиатър. Какво правим? Записвам си детето при най близкото джи пи и си взимам направление когато искам.
По втория въпрос. При нашата педиатърка с едно направление съм ходила 3 пъти, в рамките на месеца.

# 95
  • Варна
Въпросът, доколкото разбирам беше ако ЛЛ е педиатър защо ще дава направление за друг педиатър. Ако е просто общопрактикуващ е ясно.

# 96
Въпросът, доколкото разбирам беше ако ЛЛ е педиатър защо ще дава направление за друг педиатър. Ако е просто общопрактикуващ е ясно.
Обясних го, но май не се разбира. Направленията за педиатър са неограничени за децата. Не може да откаже. Това че ЛЛ е И педиатър мен не ме устройва, искам специалист да ми обясни за захранване (отделен въпрос е дали ще го спазя Laughing), за сядането и др бебешки неща. ЛЛ има над 1000 пациента, някои и по повече, не може да отдели време и внимание на всяко бебе.

# 97
  • Варна
Хич пък не съм и не бих разчитала на педиатър за тези въпроси, честно казано Rolling Eyes Виж, за болести ми е изключително важно лекарят да си разбира от работата.

# 98
Здравейте, да ви кажа че идеята ми не е да правя реклама знам, че ще видите че съм новак. Истината е че търся добър Гинеколог за проблемна бременност в София и видях вашата тема.
Аз живея в София но лекувам синът си при др. Галина Калушева във Варна. Съпругът ми е от Варна и едно лято след поредното разболяване попаднахме на нея. Мога да твърдя, че др. Калушева буквално спаси брака ми. Синът ми беше постоянно болен, антибиотик след антибиотик... накрая 10 дена в Токуда(болница в София). Беше на 2 години тогава. Бях изнервена, нещастна нямах сили ... И след това лято до сега когато вече е първокласник на 7 и половина е пил антиботик само зареди Скарлатина.
Др. Калушева работи с хомеопатия. Синът ми се повлиява прекрасно от този вид лечение. Преглежда в поликлинка Младост така мисля че се нарича. Ако някой се интересува да ми пише ще дам телефон.
Аз лекувам сина си по телефона. Ходя при личната лекарка в София тя ми казва какво му е, аз я разпитвам подробно и след това др. Калушева ми казва какво да му давам. Вижда го 4-5 пъти в годината когато е при баба си и дядо си.
Надявам се да помогна на някой който е в положението в което аз бях преди 5 години...

Поздрави и късмет на всички да имаме здрави и щастливи деца....

# 99
Здравейте, да ви кажа че идеята ми не е да правя реклама знам, че ще видите че съм новак. Истината е че търся добър Гинеколог за проблемна бременност в София и видях вашата тема.
Аз живея в София но лекувам синът си при др. Галина Калушева във Варна. Съпругът ми е от Варна и едно лято след поредното разболяване попаднахме на нея. Мога да твърдя, че др. Калушева буквално спаси брака ми. Синът ми беше постоянно болен, антибиотик след антибиотик... накрая 10 дена в Токуда(болница в София). Беше на 2 години тогава. Бях изнервена, нещастна нямах сили ... И след това лято до сега когато вече е първокласник на 7 и половина е пил антиботик само зареди Скарлатина.
Др. Калушева работи с хомеопатия. Синът ми се повлиява прекрасно от този вид лечение. Преглежда в поликлинка Младост така мисля че се нарича. Ако някой се интересува да ми пише ще дам телефон.
Аз лекувам сина си по телефона. Ходя при личната лекарка в София тя ми казва какво му е, аз я разпитвам подробно и след това др. Калушева ми казва какво да му давам. Вижда го 4-5 пъти в годината когато е при баба си и дядо си.
Надявам се да помогна на някой който е в положението в което аз бях преди 5 години...

Поздрави и късмет на всички да имаме здрави и щастливи деца....

https://spisaniemd.bg/md-magazine/2013/09/homeopatiyata-vredi-direktno-i-kosveno
 Разровете се за сериозни медицински проучвания. Имате нужда от просвещение.

# 100
  • Варна
Казвате, че направленията за деца са неограничени, но явно не е така. Още на 12.06 ЛЛ на детето, която е педиатър, беше сложила на вратата на кабинета си бележка, че направленията за този месец са свършили и като влязохме го прегледа, но каза ако искаме направление да отидем началото на юли, иначе на частно

# 101
Казвате, че направленията за деца са неограничени, но явно не е така. Още на 12.06 ЛЛ на детето, която е педиатър, беше сложила на вратата на кабинета си бележка, че направленията за този месец са свършили и като влязохме го прегледа, но каза ако искаме направление да отидем началото на юли, иначе на частно
За бебета знам, че са без ограничение. За по големи дечица, над годинка не знам.

# 102
  • Варна
Не би трябвало да има разлика, всички лица до 18 години се водят деца според разпоредбите на НЗОК и направленията за тях би трябвало да са без ограничения. Няма категории "до 1 година", "над 1 година" и подобни.

# 103
Не би трябвало да има разлика, всички лица до 18 години се водят деца според разпоредбите на НЗОК и направленията за тях би трябвало да са без ограничения. Няма категории "до 1 година", "над 1 година" и подобни.
На мен педито ми каза, че направленията за бебка са без ограничение в бройката, мога всеки месец да взимам ако желая.

# 104
  • Deutschland/HE
Без ограничение са само направленията от ЛЛ към педиатър, всички други направления са с лимит и ако го надвиши има глоби за ЛЛ. Понякога пускат молби да им дадат допълнително, но това намалява направленията за последното тримесечие...

Общи условия

Активация на акаунт