Раждане в Майчин Дом - София (3 тема)

• 113 567
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Някой има ли представа, дали е обявен нов ценоразпис някъде или само цената на запис на тоновете вече е различна?
Аз преди на 4/01 си правих запис на тонове и цената беше 20лв. без разчитане от доктор иначе е 30. Но това не е ново, сега да не са я променили ?

# 691
момичета, не можах да намеря актуална и еднозначна информация. как е организиран престоят на бебетата в майчин дом при раждане секцио? кога за пръв път дават бебето на майката, може ли бебето да седи постоянно при майката или го носят по някакъв график?

# 692
момичета, не можах да намеря актуална и еднозначна информация. как е организиран престоят на бебетата в майчин дом при раждане секцио? кога за пръв път дават бебето на майката, може ли бебето да седи постоянно при майката или го носят по някакъв график?
Зависи на кой етаж си. Само на 12-ти бебето може да е при теб, но ти го дават на другия ден след като излезеш от интензивното. Ако си на другите етажи ходиш на всеки три часа да го храниш - не ти го носят, ти ходиш при него в едни обособени за бебетата стаи. Може ти и бебето да се паднете на различни етажи обаче.

# 693
Joony, благодаря ти. хич не ми звучи добре това. не искам “да ходя да си виждам бебето“, искам да си гледам бебето, да сме заедно, да се гушкаме, да се учим да се кърмим, да сменям памперсите. няма да си видя бебето цял ден! ми не е човешко, бе, егати варварската практика.
а 12-тия етаж вип стаи ли включва (т.е. ако платя тази услуга, ще мога да си гледам бебето) или е въпрос на късмет къде ще се паднем и съответно дали ще може да си взема детето при мен или ще трябва “да ходя да го виждам“?

# 694
  • София
Някой има ли представа, дали е обявен нов ценоразпис някъде или само цената на запис на тоновете вече е различна?
Аз преди на 4/01 си правих запис на тонове и цената беше 20лв. без разчитане от доктор иначе е 30. Но това не е ново, сега да не са я променили ?

От 05.01. запис на тонове е 25лв., следящият ми ги разчита без да ми взима пари и не знам, дали и това е променено.

# 695
Joony, благодаря ти. хич не ми звучи добре това. не искам “да ходя да си виждам бебето“, искам да си гледам бебето, да сме заедно, да се гушкаме, да се учим да се кърмим, да сменям памперсите. няма да си видя бебето цял ден! ми не е човешко, бе, егати варварската практика.
а 12-тия етаж вип стаи ли включва (т.е. ако платя тази услуга, ще мога да си гледам бебето) или е въпрос на късмет къде ще се паднем и съответно дали ще може да си взема детето при мен или ще трябва “да ходя да го виждам“?
12-ти е платения етаж, да. Условията не са много добри обаче, бъди подготвена. Но поне си с бебето.
Моя приятелка май беше на 8-ми етаж, там било по-добре.

# 696
  • София
Доколкото разбрах вече е ремонтиран и 7 етаж,който със сигурност е по-хубав вече от 12.

# 697
На 8-ми етаж е добре  има 2 легла в стаята и баня и тоалетна . Бебетата са на 7-ми етаж и по принцип преди е можело да си ги взимаш в стаята , но сега поради риска от инфекции майките ходят при тях в неонатологията на 7-ми етаж на всеки 3 часа за да ги хранят , не виждам нищо варварско в това , все пак след раждането особено първия ден майката се нуждае от почивка , да не можеш да станеш от леглото и да трябва още от първия час да се грижиш и за бебето е малко трудно , да не говорим че е много по- добре да е под адекватно лекарско наблюдение .

# 698
Според мен бебето и майката не бива да се отделят след раждането, за бебето е много стресиращо. Хубаво е да има помощ от акушерите и санитарите, но чак пък да им се прехвърлят всички грижи... За мен не е приемливо.
Не става въпрос за случаи, в които бебето се нуждае от специални грижи, а за здраво родено доносено бебе. Другата ситуация е ясна.

# 699
Според мен бебето и майката не бива да се отделят след раждането, за бебето е много стресиращо. Хубаво е да има помощ от акушерите и санитарите, но чак пък да им се прехвърлят всички грижи... За мен не е приемливо.
Не става въпрос за случаи, в които бебето се нуждае от специални грижи, а за здраво родено доносено бебе. Другата ситуация е ясна.

Ами в такъв случай избирате си 12 етаж там бебетата са в стаята с майката заплаща се мисля че 45 лв. на вечер не съм много сигурна , те ще ви питат на кой етаж искате

# 700
Да, аз се записах за ден на отворените врати и ще попитам за нещата, които ме вълнуват - режимът на бебетата, видът на АМ, с което ги захранват, може ли да не го захранват с АМ и т.н. Ще споделя после в темата.

# 701
Режимът на хранене им е на 3 часа - в 7 ч. ,10ч. и т.н , като последно то хранене е в 22  от вас ,ако бебето не е при вас те го хранят в 1ч ноща и това е после чак сутринта в 7  мисля че може да не му давате адаптирано мляко ако имате достатъчно кърма , тъй като дават само шишета с АМ и вече самата майка преценява дали ще му го дава или не

# 702
Първият път бях на 12тия етаж, преди 10 години там настаняваха нормално родилите, а на 7мия бяха тези след секцио. Тогава бебето си беше при мен и се кърмехме на поискване.
Преди три години на 7мия етаж беше безплатно, а на 12тия платено, затова бях на 7мия етаж. Отказах, подписах се да дават на бебето адаптирано мляко. Той дори и на 3 часа (не на поискване за съжаление) си наддаде доста добре за 2та дена, в които бяхме там.

# 703
На 12 ет. вече пускат и жени след секцио.

# 704
На 12 ет. вече пускат и жени след секцио.
Те винаги са пускали.
А.седмия етаж вече работи ли, стана ми интересно

Общи условия

Активация на акаунт