Раждане в Окръжна болница гр.Пловдив - 3

• 80 584
  • 903
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
Този месец мина денят на отворените врати на 21 беше, за другия все още не е обявено.

С две ръце съм за Др Халил, препоръчвам!!!

# 361
Благодаря ви Simple Smile

# 362
Записвам се в темата. Много съм далеч от раждане, но твърдо съм решила да е в държавна болница. Тук всякаш преобладават положителните коментари? В темата за Хирургиите  са много противоречиви.

# 363
Здравейте. След успешно раждане на 22ри юни, минавам да споделя мнение.
Родих нормално, без усложнения, д-р Георгиева беше на смяна и тя ме изражда. Целия екип бяха много мили, като питаш нещо обясняват, търпеливи са и внимателни. Раждането мина като по вода, но в следродилното нещата не бяха толкова розови... Донесоха ми малката 4 часа след раждането и едва засука, беше много гладна милата.. относно кърменето, само ме окуражаваха, че се справям и да продължавам. Кърмих през час и половина. Попитах сестрите и акушерките нормално ли е толкова често да суче, казаха, че вероятно не ми стига кърмата. Втората вечер след раждането, гърдите ми бяха твърди като камък и страшно болезнени. Една от сестрите заяви, че имам много мляко и трябва да се цедя, за да не вдига температура... Имах помпа, цедих и давах млякото на сестрите, не съм и давала от шише. Сутринта тези, които констатираха, че ми е малко кърмата бяха очудени как така съм имала толкова мляко изведнъж.. настоявах, и въпреки болките в гърдите се справих сама с кърменето. Относно хигиената, нямам представа как така се получава, че санитарките редовно чистят, а гъмжеше от хлебарки.. бяха навсякъде.. по коридорите, в банята, в стаята, пълзяха навсякъде... Целия багаж си държах на леглото и почти не спях, защото пълзяха и по креватчето на бебка, дебнех като луда..
Къпеха я към 9 вечерта, но още втората вечер закъсняха и сама я изкъпах, беше ми по спокойно така..
Като дрешки бях подготвила само бодита с къс ръкав и леки завивки, накараха ми се, че я държа много гола.. ММ ми донесе дрешки, облякох я втората вечер с цяло гащеризонче, тъничко, сестрите бяха доволни, но на сутринта с ужас открих, че е яко претоплена... Цялата беше на петна, завършващи с пъпчици... Точно преди изписването... И както беше кротка, ревна, и никак не мога да я успокоя... Изписаха ни само по боди, друго не търпеше милата.. в къщи за 3 дни всичко се оправи, но беше много неприятно преживяване, в следствие на много "професионални" съвети. Сега пак съм бременна, и мисля пак там да раждам, но се замислям за вип стая, дано гадинките там са по малко или никакви. Вече знам какво да правя, така че ще се справя.
Пак казвам, от израждащия екип съм адски доволна, това е и причината да искам пак там да родя.
Успех на всички бъдещи мами, дано съм била полезна

# 364
Здравейте. След успешно раждане на 22ри юни, минавам да споделя мнение.
Родих нормално, без усложнения, д-р Георгиева беше на смяна и тя ме изражда. Целия екип бяха много мили, като питаш нещо обясняват, търпеливи са и внимателни. Раждането мина като по вода, но в следродилното нещата не бяха толкова розови... Донесоха ми малката 4 часа след раждането и едва засука, беше много гладна милата.. относно кърменето, само ме окуражаваха, че се справям и да продължавам. Кърмих през час и половина. Попитах сестрите и акушерките нормално ли е толкова често да суче, казаха, че вероятно не ми стига кърмата. Втората вечер след раждането, гърдите ми бяха твърди като камък и страшно болезнени. Една от сестрите заяви, че имам много мляко и трябва да се цедя, за да не вдига температура... Имах помпа, цедих и давах млякото на сестрите, не съм и давала от шише. Сутринта тези, които констатираха, че ми е малко кърмата бяха очудени как така съм имала толкова мляко изведнъж.. настоявах, и въпреки болките в гърдите се справих сама с кърменето. Относно хигиената, нямам представа как така се получава, че санитарките редовно чистят, а гъмжеше от хлебарки.. бяха навсякъде.. по коридорите, в банята, в стаята, пълзяха навсякъде... Целия багаж си държах на леглото и почти не спях, защото пълзяха и по креватчето на бебка, дебнех като луда..
Къпеха я към 9 вечерта, но още втората вечер закъсняха и сама я изкъпах, беше ми по спокойно така..
Като дрешки бях подготвила само бодита с къс ръкав и леки завивки, накараха ми се, че я държа много гола.. ММ ми донесе дрешки, облякох я втората вечер с цяло гащеризонче, тъничко, сестрите бяха доволни, но на сутринта с ужас открих, че е яко претоплена... Цялата беше на петна, завършващи с пъпчици... Точно преди изписването... И както беше кротка, ревна, и никак не мога да я успокоя... Изписаха ни само по боди, друго не търпеше милата.. в къщи за 3 дни всичко се оправи, но беше много неприятно преживяване, в следствие на много "професионални" съвети. Сега пак съм бременна, и мисля пак там да раждам, но се замислям за вип стая, дано гадинките там са по малко или никакви. Вече знам какво да правя, така че ще се справя.
Пак казвам, от израждащия екип съм адски доволна, това е и причината да искам пак там да родя.
Успех на всички бъдещи мами, дано съм била полезна
И във вип стаите има хлебарки, мухи и комари, но поне има климатик, защото аз като раждах през октомври нямаше парно. Вечер ставаше голям студ, а ги къпеха на студено и аз си го носих в стаята да си го обличам,защото ги къпеха на отворена врата и му текнаха сополи. А и позволяват посещения от 5 до 7

# 365
Здравейте,прочетох коментара ви,че сте раждала секцио в окръжна. Може ли повече информация,при кого бяхте и как мина операцията,много ли е болезнено след това?

# 366
Ехо, няма ли майки родили скоро в Окръжна? Термина ми е лятото, но ми се ще да прочета актуални мнения до тогава. Някой знае ли кога ще имат ден на отворените врати? Така като гледам ги организират през три месеца, последно е имало през ноември. Надявам се края на този или началото на другия месец да организират отново.

# 367
Аз родих преди почти 4 месеца секцио при д-р Халил. Болеше ме само след като ме събудиха от упойката, но ми беше замаяно така че не си спомням болката 😀 а и ми сложиха обезболяващо и ми мина. Докато бях в болницата ме болеше корема докато се опитвах да ставам, но не е кой знае какво. По скоро болката е на психична основа да не би да ти се отвори раната. При мен за около седмица всичко ми мина. Жената, която беше в моята стая и беше родила естествено я болеше повече и си искаше обезболяващи. От цялото раждане най-неприятното беше около 3 часа в които ми беше замаяно от упойката. После ми докараха да видя малкия и всичко ми мина. Още като го видях бях готова да родя още 2 😀 ама при всеки е различно

# 368
А доволна ли си от отношение, специалистти, условия и т.н. ?

# 369
Най-доволна щях да бъда ако можех да родя в къщи само с мъжа ми е лекарката ама няма как. След операцията, като минат няколко часа и се раздвижиш ти дават бебето и си се гледате. Във вип стаята има телевизор, климатик, хладилник, баня. Вечер ти идват близките на посещение и така минават 3-4 дни и си отиваш. Носиха ми храна от там не съм яла. За мен беше важно при кой ще родя. Всеки ден преглеждат бебето, къпят го, дават му мляко докато ти дойде кърмата и така.

# 370
  • Пловдив
Не само във вип стаите има баня. И  другите стаи са със собствен санитарен възел. Аз раждах през декември 2018, сега повечето лекари не работят там, шефа на отделението е друг и не мога да кажа нищо за сегашното отношение, но тогава бях доволна (все пак не съм си мислила, че отивам на почивка или хотел), само отношението на жената, която се занимава с документацията за припознаване на бебето и след като ви изпишат, за мен беше отвратително. За целият престой от 5 дни, а и след това, като ходих да си взимам епикризи, тази жена беше все намусена, целият и свят беше крив.
Във фейсбук страницата на отделението може да следите за отворени врати - https://www.facebook.com/%D0%90%D0%93-%D0%9F%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D … 2319714211607104/
Аз бях секцио, като преди това лежах в патологично, защото преносвах, ами не ме болеше, по скоро ми придърпваше. Още същата вечер след секциото ме раздвижиха и на следващия ден вече обикалях стаята, а и през деня бебето беше при мен, така че забравяш и болка и всичко.

# 371
  • Пловдив
Най-доволна щях да бъда ако можех да родя в къщи само с мъжа ми е лекарката ама няма как. След операцията, като минат няколко часа и се раздвижиш ти дават бебето и си се гледате. Във вип стаята има телевизор, климатик, хладилник, баня. Вечер ти идват близките на посещение и така минават 3-4 дни и си отиваш. Носиха ми храна от там не съм яла. За мен беше важно при кой ще родя. Всеки ден преглеждат бебето, къпят го, дават му мляко докато ти дойде кърмата и така.
Здравейте.И аз  мисля да раждам в Окръжна.Може ли да кажете цена на Вип стаята?

# 372
100лв ако родиш нормално и 200 ако е секцио

# 373
Аз родих януари 2020 в Окръжна.
Бях с избор  на лекар. Но като цяло съм доволна от повечето акушерки и доктори. Лежах и в паталогична, отзивчиви са и са мили. Ако питате ще ви се обясни, така че не се притеснявайте да задавате въпроси. Детските лекари и сестри също са добри. Ще ви помогнат, ако имате някакъв проблем. Естествено има и по-чапати, но къде ли няма. Чисто е, има санитарен възел във всяка стая. ВИП стаите имат хладилник и телевизор, разрешават свиждане в тях от 17-19ч. 100 лв. е за целият престои при нормално раждане и 200 лв. при секцио.
Аз родих секцио в 22:00 вечрта, показаха ми бебето сутринта, а след като те раздвижат и се чувсваш добре ти го оставят да си го гледаш.
Ако не кърмите, когато ви носят АМ искайте си в повече да ви стига и за другото хранене, че с това е малко проблем, понеже не винаги има на етажа някой, който да ви направи мляко, трябва да им звъните и докато дойдат ако бебето е гладно пада голям рев.

# 374
  • Anywhere
Адаптираното мляко, веднъж приготвено може са стои само 1,5 часа. Няма смисъл да си искате за 2 хранения! Евентуално само сухо мляко в чисто шише, което вие да си приготвите!

Общи условия

Активация на акаунт