Раждане в Окръжна болница гр.Пловдив - 3

• 79 236
  • 903
  •   1
Отговори
# 555
Моето секцио мина така:
Влезнах в отделението където правят секцио,легнах на едно легло докато попълват документите и ми сложиха абокат и проверяваха тоновете на бебето. След това ми сложиха катетър и отидох в операционната. Легнах,сложиха ми упойка и заспах. После ме събудиха ,преместиха ме от леглото и ме закараха в стаята. След няколко часа ми донесоха да видя бебето . След още няколко ме раздвижиха,измих се в банята и ми оставиха бебето за постоянно. Единственото неприятно беше световъртежа от упойката за 2 часа. Почти нямах болки ,единствено докато стана.
А някой може ли да ми обясни как протича всичко - подготовката, самата операция?

# 556
  • Пловдив
Моето трябваше да е на 7,но беше на 6.05,заради тоновете.Сложиха ме да ми тече система,катетър и после в операционна.Бях със спинална,после в стаята.Бебето на 3 ден  и го оставиха.Раздвижиха ме на другия ден.

# 557
Имате ли актуален списък с необходимите неща за престоя?

# 558
  • Пловдив
На 1 страница има.

# 559
Здравейте моя близка е бременна в 8г,с след инвитро но има зацапване дали ако отиде в окръжна болница ще я видят дали всичко е наред

# 560
  • Пловдив
След зацапване един петък в 6г.с. седмица, събота отидох там, оказа се, че спешния кабинет бил във ВМИ, но не ме върнаха извършиха преглед. Не ми взеха и стотинка. Лекарката беше др Мюмюнова и се отнесе много топло и успокояващо с мен.

# 561
Здравейте момичета. Някой раждал в родилна зала с предружител на време пандемии?

# 562
Да се разпиша най-сетне и с моето раждане. Избрах да раждам при д-р Халил, която следи и цялата ми бременност и това беше най-правилния избор за който не съжалявам грам. В момента в който влязох в родилна зала емоциите надделяха и просто ревнах, ако не бяха д-р Халил, в чийто ръце се чувствах сигурна и готината анастезиоложка която беше на смяна, това щеше да е много кошмарно изживяване. Родих секцио на 5 август и вече се чувствам съвсем добре, нищо не ме боли, а белега въобще не е толкова забележим колкото си мислех. В патологична всички бяха ок, не ми хареса д-р Демирев, видя ми се много груб, всички останали лекари бяха ок. В следродилен сектор също съм доволна от акушерките, оказваха ми помощ винаги когато помоля. С детските сестри също нямах проблем, освен факта, че когато поискаш мляко само повтарят да слагаш на гърда и да кърмиш, но никой не дойде да види как точно засуква малката дали се справям добре и тн, единствено доктор Халил каза, че правя всичко както трябва и малката засуква отлично. Като цяло съм доволна от престоя там, не ми хареса това, че в стаята (ВИП при това) няма един стол, а когато си със секцио ти е трудно да кърмиш седнала без упора на гърба, боли си. Леглата бяха високи и неудобни, но все пак не сме на хотел Simple Smile Това е от мен.

# 563
  • Пловдив
Честито, да е живо и здраво 👶💖💖❤Аз също раждах при Халил,тя беше на смяна.Доволна съм от всичко.Бях и във вип стая,без да плащам .За млякото и на мен онази полякинята ми вика:Слагай го,ако дойде шефката ще те цеди дама,ще де кара .Ми да дойде,аз я чаках,ама не дойде 😂😂Иначе на мен уж ми показаха как,ама ми беше адски гадно след секциото ,ама всичко се оправи и се гледаме вече 3 месеца 💕💖

# 564
Момичета, а как са нещата с посещенията? Всъщност предполагам, че няма такива де, но докато раждаш например, таткото отвън ли е и някой казва ли му какво се случва или чака ти да имаш възможност да му се обадиш. При първото раждане беше отпред, но сега предполагам, че няма да е разрешено. А ако имаш нужда от нещо? Вода... Нещо друго, може ли някой да ти донесе? Във ВИП стая сигурно също не пускат никой?

# 565
  • Пловдив
Аз май месец раждах и никой не пускаха..Моя си беше у нас и му звъннах да му кажа,че съм родила..Сега предполагам пак ще е така.Те после лекарите ме питаха отвън ли е и аз викам ''Не'' и те:Оле,какви спокойни хора'' хаххаха Simple Smile Може да питате има ли смисъл да чака пред болницата...Носят ти багаж и го оставят долу на охраната и ти го качват.За багаж няма проблем..

# 566
Родих в началото на миналия месец, мъжът ми беше пред операционната. Бях във ВИП стая и там разрешаваха посещения между 17 и 19ч., като задължително се влизаше с маска.
Най- добре питай изрично, защото нещата явно се менят според ситуацията с вируса.

# 567
Момичета, а как са нещата с посещенията? Всъщност предполагам, че няма такива де, но докато раждаш например, таткото отвън ли е и някой казва ли му какво се случва или чака ти да имаш възможност да му се обадиш. При първото раждане беше отпред, но сега предполагам, че няма да е разрешено. А ако имаш нужда от нещо? Вода... Нещо друго, може ли някой да ти донесе? Във ВИП стая сигурно също не пускат никой?
Родих на 5ти август, във ВИП стаята пускат по един човек на свиждане между 17:00 и 19:00, иначе майка ви няколко пъти през деня идваше да ми носи храна и я пускаха до горе пред отделението, нямаше проблеми.

# 568
Здравейте на всички.
Бременна съм в 30г.с. и вече започвам малко по малко да мисля къде ще раждам. Следя се в Селена, но честно казано предпочитам раждането да е в държавна болница. Затова се чудя между Хирургийте и Окръжна, но четейки, май ще реша да е в Окръжна. Искам да помоля майки с проблемни бременности и усложнения при раждането, ако видят поста ми да се включат с мнения как се справят екипите в тази болница. Реаниматорите добри ли са? В отделението Патологична бременност справят ли се с прееклампсия например или други тежки усложнения? Кой доктор там е най-добър за секцио?
Благодаря на всички, които ще се включат! 🌺

# 569
Здравейте на всички.
Бременна съм в 30г.с. и вече започвам малко по малко да мисля къде ще раждам. Следя се в Селена, но честно казано предпочитам раждането да е в държавна болница. Затова се чудя между Хирургийте и Окръжна, но четейки, май ще реша да е в Окръжна. Искам да помоля майки с проблемни бременности и усложнения при раждането, ако видят поста ми да се включат с мнения как се справят екипите в тази болница. Реаниматорите добри ли са? В отделението Патологична бременност справят ли се с прееклампсия например или други тежки усложнения? Кой доктор там е най-добър за секцио?
Благодаря на всички, които ще се включат! 🌺
Родих първото си дете в Окръжна 2015г и бях много доволна. Второто родих отново там преди няколко дни. Останах по-скоро разочарована, сякаш бях в съвсем различна болница. Мога да кажа добра дума за докторките на бебетата. Обърнаха много внимание на моето бебче. Имаше малко проблеми, идваха гледаха го, след като ни изписаха ни викаха няколко пъти.
Иначе за доктор може би бих ви препоръчала Халил, макар че за съжаление малко се разочаровах и от нея. Но ако си я изберете да ви води тя, съм сигурна, че ще сте доволна от нея.

Общи условия

Активация на акаунт