Раждане в Окръжна болница гр.Пловдив - 3

• 80 215
  • 903
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
При секцио, на същия ден ти го показват и те раздвижват. На следващия ден, ако смяташ, че вече можеш да го обслужваш, ти го оставят за постоянно. Взимато го само сутрин, за да го изкъпят, преди бебешката визитация.

# 151
Здравейте, моля за мнение и за д-р Събева , ако има раждали със секцио при нея.

# 152
Момичета, миналата година родих в Окръжна болница първото си дете. Отидох с чудесна нагласа, бях чела много положителни неща. След раждането мога да кажа, че следващия път ще се замисля дали да е там. Пише, че съпругът може да присъства. На моя му се наложи да чака часове навън без информация (от един и тридесет до пет сутринта), в последния момент отказаха да го пуснат. Вечер раждах, когато той е звънял на звънеца на родилното и е настоял да влезе. Чух коментари от акушерката и лекарката да влезел тоя мъж, че да обясни откъде накъде иска да присъства. Аз не можех вече да говоря, защото бях пресъхнала от часовете на окситоцин, през които вода не ми дадоха и едва измолих за тампонче да си навлажня устните. Прегледите за разкритие бяха груби, никой после не ми показа как да кърмя.

# 153
Момичета, миналата година родих в Окръжна болница първото си дете. Отидох с чудесна нагласа, бях чела много положителни неща. След раждането мога да кажа, че следващия път ще се замисля дали да е там. Пише, че съпругът може да присъства. На моя му се наложи да чака часове навън без информация (от един и тридесет до пет сутринта), в последния момент отказаха да го пуснат. Вечер раждах, когато той е звънял на звънеца на родилното и е настоял да влезе. Чух коментари от акушерката и лекарката да влезел тоя мъж, че да обясни откъде накъде иска да присъства. Аз не можех вече да говоря, защото бях пресъхнала от часовете на окситоцин, през които вода не ми дадоха и едва измолих за тампонче да си навлажня устните. Прегледите за разкритие бяха груби, никой после не ми показа как да кърмя.
Много е неприятно това,  което ви се е случило.  Ние също мислим бащата да присъства,  дано ни се получи.

# 154
Бях обещала да пиша. Родих миналата събота. Самото раждане мина нормално, на мен също ми вливаха окситоцин, сменяха ми марката щом поискам. Не разрешиха на мъжа ми да присъства, защото трябвало да кажа предварително-това ставало в друга зала, в която няма парно само климатик-така ми обясниха. Честно казано не съжалявам. Мъжът ми обаче каза, че са го информирали непрекъснато каквостава в залата. Колкото до помощта за бебето и кърменето-съгласна съм и на мен никой абсолютно нищо не ми показа, даже се държаха доста неадекватно. Поисках АМ и те мен питаха колко ще й давам Flushed
Питах детската лекарка за Хашимотото-нищо не можа да ми каже. Правели изследвания, ако преценят Close взеха кръв от пръста на бебето, която кръв се изпращала в София за изследване за генетично предавани болести и това беше.

# 155
Бях обещала да пиша. Родих миналата събота. Самото раждане мина нормално, на мен също ми вливаха окситоцин, сменяха ми марката щом поискам. Не разрешиха на мъжа ми да присъства, защото трябвало да кажа предварително-това ставало в друга зала, в която няма парно само климатик-така ми обясниха. Честно казано не съжалявам. Мъжът ми обаче каза, че са го информирали непрекъснато каквостава в залата. Колкото до помощта за бебето и кърменето-съгласна съм и на мен никой абсолютно нищо не ми показа, даже се държаха доста неадекватно. Поисках АМ и те мен питаха колко ще й давам Flushed
Питах детската лекарка за Хашимотото-нищо не можа да ми каже. Правели изследвания, ако преценят Close взеха кръв от пръста на бебето, която кръв се изпращала в София за изследване за генетично предавани болести и това беше.

Поли,  каква е тази марка,  която са ти сменяли? За окситоцина знам, че е нещо като рутинна практика и съм се настроила.  Само се надявам след раждането да са по-отзивчиви.

# 156
Поли, мерси, че писа.Беше много важно. Сега е задължително да се изследва новороденото за фенилкетонурия и тсх. Изненадана съм от отговора, който ти е дала педиатърката и това че теб са питали по колко АМ да дават.
Много неприятно е, че не са обърнали внимание за кърменето.
Ако по време на бременността си приемала медикаменти влияещи на твоето тсх, на бебето трябва да се изследва тсх, като в зависимост от кг. варират и часовете за взимане на кръв.
Тази въпросната педиатърка от кое отделение е, как се казва?

# 157
Марлята имах предвид. Мокрех си лицето, устните и ми я мокреха щом поискам.
Герда, хубав въпрос. Никой не се представяше, добре че на АГ-тата им има снимки в сайта, че да се ориентирам. На епикриза та пише д-р Згурева.

Последна редакция: нд, 28 яну 2018, 08:46 от Poliiii

# 158
На Вас поне марля са Ви давали, при мен се съгласиха чак след сигурно два часа и то само веднъж. Освен това никой не си е направил труда да дава каквато и да било информация на мъжа ми. Той беше откачил от притеснение. Останах в предродилна четири часа почти без той да знае какво става. Ние бяхме заявили предварително, че искаме да присъства, още когато ме приеха почти 24 часа преди раждането с изтекли води и тогава казаха, че може. Освен това в мое присъствие лекарката каза на другите, които щяха да ме израждат: „Вие сигурни ли сте, че тука бебето ще мине? Хилите се, ама аз ще ставам да кълцам посреднощ." И това докато ме проверяваше супер грубо за разкритие.

# 159
Петя,коя е тази докторка?
Аз имах запушени канали и сестрите в следродилно се опитаха да ги отпушат...стоях постоянно на ел.помпата и не ставаше.Гърдите бяха камък,биеха окситоцин ,вдигах температура и нищо.Наплаших се и реших ,че няма да кърмя.Тогава дойде доктор Аргирова(която е голям специалист в неонатлогията в БГ) и каза-коя от тази стая няма да си кърми бецето а щяла да го храни с краве мляко.Аз се разплаках и казах,че аз съм човека,който преценя.Тя продължи да ми се кара за каква съм се мислила.С много лош спомен съм от нея.Детските лекарки въобще не ми допаднаха.Единствено доктор Халил стоя при мен и ми обясняваше как.А през ноща една санитарка ми прави топли компреси на гърдите.Много съм й благодарна.Но от детските лекари-специалисти са,но човешко отношение аз не видях.АМ вечер даваха към 8 и то пълнеха за цяла нощ.А на другата вечер беше сестра,която идваше на 3 часа с прясно направено.Явно е до човек.

# 160
Здравейте момичета, предстои ми раждане в окръжна със секцио (така се налага). Сега съм пред дилема с каква анестезия да е. Уж предлагат спинална, а в същото време се усеща нежелание за поставянето й, както от страна на анестезиолозите така и на лекарите. Днес в отделението по анестезиология едва ли не ми обясниха, че общата анестезия е най-съвременния метод, и при спиналната има толкова много рискове и негативи, че не си заслужава да я избирам. Другото, което е ми направи впечатление е, че при общата раздвижват още същия ден , а при спинална чак на другия...
Въпросът ми е, има ли мами раждали там със спинална и как ви се сториха анестезиолозите?

Последна редакция: ср, 31 яну 2018, 18:15 от iv4i90

# 161
Аз не бих се доверила на анестезиолог от Окръжна за спинална. Трябва опит според мен. В една болница, в която е ежедневие поставянето на епидурална и спинална е едно. Друго е, както тук, викат анестезиолог, който в в месеца я сложи три пъти такава упойка, я не. Не скачайте срещу мен. Преди петнайсет години раждах в Окръжна. Много вода е изтекла от тогава, но когато забременях с второто бягах от тази болница, като дявол от тамян.

# 162
Много е опасно, ако анестезиологът не е добър и не може да поставя спинална и епидурална. Не си правете експерименти и се осланяйте на капацитета на персонала.

# 163
Права си Греда, недай си боже, това е гръбначен стълб все пак. Пораженията са необратими.

# 164
И все пак, прочетох коментари на мами родили със спинална, а и във фейсбук страницата им постоянно слагат снимки на такива раждания. Аз също съм на мнение, че водещо е какво умее анестезиологът, но пък и спиналната е далеч по-лека и ненатоварваща упойка от общата. Рисковете са ми ясни и за едната и за другата. За това и ми се искаше да прочета мнение на момичета, които са родили със спинална там.

Общи условия

Активация на акаунт