Раждане в Окръжна болница гр.Пловдив - 3

• 80 335
  • 903
  •   1
Отговори
# 270
Отказах се от частните болници и много добрите лекари още миналата година ,когато направих спонтанен аборт.Обърнали са го на бездушевност и печалбарство.Големият ми син го раждах в Хирургийте преди 11 години,но не бих отишла отново там.Избрала съм Окръжна заради неонатологията,и се следя при лекар, от който към момента съм страшно доволна- д-р Халил.За себе си стигнах до заключението,че младите лекари имат хъс за професията си. При "величията" от преди 10 години вече си личи амортизацията( мое мнение)!

# 271
Отказах се от частните болници и много добрите лекари още миналата година ,когато направих спонтанен аборт.Обърнали са го на бездушевност и печалбарство.Големият ми син го раждах в Хирургийте преди 11 години,но не бих отишла отново там.Избрала съм Окръжна заради неонатологията,и се следя при лекар, от който към момента съм страшно доволна- д-р Халил.За себе си стигнах до заключението,че младите лекари имат хъс за професията си. При "величията" от преди 10 години вече си личи амортизацията( мое мнение)!
И аз съм при Халил, много мила лекарка.Лежах в патологията и беше пълно с хлебарки, но си мислех, че в родилното все пак би трябвало да е по-стерилно.

# 272
Малко по-стерилни са хлебарките в родилно, да Grinning

Цитат
Болницата ползва и други средства като окситоцин и други неща (не казаха какви), които да намалят болката.
Родих през януари, вкараха ме с 5см разкритие и веднага ме сложиха на апарата и започнаха да ми вливат окситоцин, никакво разхождане и лежане настрани, топките явно са им за красота. Не че се оплаквам от раждането си, но не е коректно да представят нещата по един начин и отивайки там да оставаме изненадани.

Д-р Мюмюнова ме прие и се държа доста надменно, а ине спря да говори по адрес на д-р Халил, която ми беше изпращащ лекар.

Бях настанена в първата ВИП стая. Банята беше по-зле от тези в Патологията, имаше проблем с казанчето, с чешмата, хлебарките въобще не ги коментирам. Освен това е точно до стаята с бебетата, което не е много добре Grinning  Ако трябваше сега да избирам, не бих плащала за нея.
Детските сестри не бяха много отзивчиви и леко се бях депресирала честно казано, но това вече не знам дали зависи от болницата.

# 273
Родих първото си дете там, октомври 2015. На първо четене нещата наистина не изглеждат толкова зле. Лежах първо в патологична 10 дни. Персоналът беше сравнително любезен. Лошо впечатление ми направи още в началото началникът на отделението, който питаше всяка бременна при кой лекар се следи и ако не е от болницата с ехидна усмивка питаше ,,Защо не роди при него?". Аз също не бях пациентка на конкретен лекар, поради което никой не взимаше на сериозно това, че преминавам 7 дни, с сравнително едри бебе. Не се трогнаха да ми направят и секцио след като видяха, че два пъти не се повлиявам от системите с окситоцин. В крайна сметка след като на 7-мия ден започнах да получава контракции се наложи спешно секцио (първо се опитаха да наместят бебето в правилна позиция с натискане с лакът по корема). Резултатът беше бебе с пневмония заради аспирации на мекониум. В първите няколко часа никой не ми даде информация къде е детето ми. След това ми казаха че бебето не може да диша самостоятелно и е интубирано. На третия ден получих най-лошите новини, които една майка може да получи. Когато мина на визитация д-р Йончев ми поднесе своите съболезнования с най-мазната усмивка на лицето. 
Съжалявам, че поста ми е малко дълъг, но искам да изкажа моето мнение, а то е, че там не се ходи, освен ако не си платил на някой лекар. Акушерките наистина бяха любезни, но любезността не е това което спасява децата ни а професионализма на лекарите, които се грижат за нас. Не мога да кажа, че всички лекари там не струват, но с алчен и нагъл шеф като Йончев няма да съм само аз недоволна.

# 274
  • Пазарджик
+1 за Йончев-ужасно алчен и арогантен лекар.Аз раждаха юли 2015 и точно тогава беше започнал в окръжна.
За малко и мен щеше да ме обърка.Добре ,че бяха Крушков и Минчев та се съгласиха да ме срежат ,защото бебето се задушаваше.
Той иначе преди да започне самото раждане Йончев си предложи услугите за секцио срещу 1000лв,което той ще направи.

# 275
  • Пловдив
[video][/video]
Аз родих април тази година при др Халил, при нея се и следях. Да, има специалисти и тя е една от тях, за др Мюмюнова тя наскоро роди та си е в майчинство жената. Др Карагеоргиев е много добър лекар също, за др Йончев мога само хубави неща да кажа, на визитацийте винаги е бил внимателен, съобразителен, не знам дали се е дължи на това, че бях пациент на др Халил, но останах много доволна, единствено в следродилен сектор не останах доволна от сестрите, малко мързеливи и груби ми идваха, но не съм и очаквала да ме глезят!
Все пак всеки има своето виждане и преживяване в болницата, но аз не съжалявам за избора ми да родя в ОБ!

# 276
Здравейте, интересува ме отказват ли епидурална в ОБ? В смисъл, защото не им се занимава или няма проблем с тази процедура при нормално раждане при тях?

# 277
Казаха, че за първо раждане престоя в тази стая , т.е. до пълното разкритие от 10 см може да отнеме 10-12 часа, но те ще направят всичко възможно престоя да продължи не повече от 2-3 часа максимум. Можело да се разхождаме около леглото, да сме легнали по гръб, на ляво, на дясно, на 4 крака, имало пилатес топки, но задължително на корема трябва да се следят тоновете
Сериозно разминаване с реалността. Никой не ти дава да мърдаш щом влезеш в предродилна зала. Колко и да виеш от болка и да се молиш не може да станеш, даже ми се караха, че стоя на една страна. Аз също след посещение на отворени врати бях останала с впечатление, че нещата ще са доста по комфортни. Относно обезболяването -ако не си с екип и доктор и предварителна уговорка никой няма да слезне да ти сложи епидурална. Можеш да говориш с анестезиолог, на който да платиш за да имаш със сигурност упойка.

# 278
Аз раждах там миналата година. Д-р Халил е изключителен лекар! Д-р Славчева е много добра също, Карагеоргиев, Минчев - не знам дали са там още. За другите не знам. Аз лежах в предзала само половин час, но ме тръснаха по гръб и не ми дадоха да мръдна - ФАКТ! Никакви топки, никакви пет лева. Упойка поисках на 6 см разкритие - казаха ми късно е вече. На нас на отворените врати ни бяха казали, че за упойка трябва да се уговориш един месец предварително с анестезиолог, така че не разчитайте. Мюмюнова ме прие, и с мен се държа доста надменно, неприятна ми стана, добре че смяната й свърши след половин час. Мен ме израждаше д-р Изет, която се оказа в последствие че е не доктор, а специализант, държа се супер мило и окуражаващо, благодаря на Бога, че се паднах при нея. В следродилен сектор бях във ВИП стая, не съм видяла кьорава хлебарка, беше супер чисто. Акушерките и сестрите бяха супер, с едно-две изключения. Ако пак трябва да раждам там, бип платила за лекар и бих избрала д-р Халил. За екип мисля, че няма смисъл.

# 279
Здравейте, интересува ме отказват ли епидурална в ОБ? В смисъл, защото не им се занимава или няма проблем с тази процедура при нормално раждане при тях?

На мен ми беше казано щом си вече със 6 см разкритие не ти трябва упойка.Повечето вече е минало.

# 280
  • Пловдив
И аз се интересувам от ОБ.
Няма ли Мали раждали там са споделят ще ни е интересно на нас новодошлите в темата.
Мен ме прегледа Йончев син и съм доволна, но не се следя там при тях и се притеснявам, че ще ме питат така що не роди при тоя дето те следи...

# 281
Здравейте! Родих преди една седмица в Окръжна болница и съм супер доволна.Избрах си да родя при доктор Хатър,той ми води цялата консултация  и съм му много благодарна ,защото всичко мина супер леко и бързо.Изключително много си разбира от работата и в болницата условията са много добри .Препоръчвам го на всеки.
Няма ли Мали раждали там са споделят ще ни е интересно на нас новодошлите в темата.
Мен ме прегледа Йончев син и съм доволна, но не се следя там при тях и се притеснявам, че ще ме питат така що не роди при тоя дето те следи...
[/quote]
    Здравейте чак сега намерих време да пиша.Вече мога да споделя мнение за об.Родих преди 10 дни с планово секцио без избор на екип.Оперираме доктор Минчев и Доктор Хатър изключително внимателни и със страхотно чуство за хумор което ми даваше кураж през цялото време тъй като бях в съзнание със кпинална упойка.Много съм доволна и от анистезиолозите които също поддържаха настроение в операционната.Изобщо отнищо не мога да се оплача.Всички са много мили и спокойни обясняват ти всичко за което питаш.Не съжалявам че избрах да родя там.Ако някой има въпроси съм насреща.
    [/quote]

# 282
    • Пловдив
    Здравейте! Родих преди една седмица в Окръжна болница и съм супер доволна.Избрах си да родя при доктор Хатър,той ми води цялата консултация  и съм му много благодарна ,защото всичко мина супер леко и бързо.Изключително много си разбира от работата и в болницата условията са много добри .Препоръчвам го на всеки.
      Здравейте чак сега намерих време да пиша.Вече мога да споделя мнение за об.Родих преди 10 дни с планово секцио без избор на екип.Оперираме доктор Минчев и Доктор Хатър изключително внимателни и със страхотно чуство за хумор което ми даваше кураж през цялото време тъй като бях в съзнание със кпинална упойка.Много съм доволна и от анистезиолозите които също поддържаха настроение в операционната.Изобщо отнищо не мога да се оплача.Всички са много мили и спокойни обясняват ти всичко за което питаш.Не съжалявам че избрах да родя там.Ако някой има въпроси съм насреща.
      [/quote]
      [/quote]
      Аз искам да питам за упойката знам, че предпочитат пълна упойка ти как нагласи нещата за да си със спинална?

# 283

[/quote]
      Аз искам да питам за упойката знам, че предпочитат пълна упойка ти как нагласи нещата за да си със спинална?
      [/quote]                         
      Аз раждах там февруари 2018та.Аз си избрах пълна упойка. Моята ''съквартирантка'' си поиска спинална и нямаше обсолютно никакъв проблем.

# 284
      • Пловдив
      Аз раждах там миналата година. Д-р Халил е изключителен лекар! Д-р Славчева е много добра също, Карагеоргиев, Минчев - не знам дали са там още. За другите не знам. Аз лежах в предзала само половин час, но ме тръснаха по гръб и не ми дадоха да мръдна - ФАКТ! Никакви топки, никакви пет лева. Упойка поисках на 6 см разкритие - казаха ми късно е вече. На нас на отворените врати ни бяха казали, че за упойка трябва да се уговориш един месец предварително с анестезиолог, така че не разчитайте. Мюмюнова ме прие, и с мен се държа доста надменно, неприятна ми стана, добре че смяната й свърши след половин час. Мен ме израждаше д-р Изет, която се оказа в последствие че е не доктор, а специализант, държа се супер мило и окуражаващо, благодаря на Бога, че се паднах при нея. В следродилен сектор бях във ВИП стая, не съм видяла кьорава хлебарка, беше супер чисто. Акушерките и сестрите бяха супер, с едно-две изключения. Ако пак трябва да раждам там, бип платила за лекар и бих избрала д-р Халил. За екип мисля, че няма смисъл.
      Специализантите са лекари, не заблуждавайте хората. Не може да бъдеш специализант без да си завършил медицина...

Общи условия

Активация на акаунт