Раждане в Окръжна болница гр.Пловдив - 3

• 80 224
  • 903
  •   1
Отговори
# 765
  • Пловдив
С документите отиваш и раждаш, където пожелаеш. Няма значение при кой и къде се следиш.
Ако искаш конкретен екип/лекар плащаш, ако не, който е на смяна прави израждането.

# 766
Pink, можеш да родиш, където пожелаеш, но ако държиш на определен лекар или екип, е необходима предварителна уговорка. Моя приятелка роди с цезарово сечение съвсем наскоро в Торакс и е доволна от условията и от лекарите.
Аз съм предубедена към частните клиники в Пловдив, затова и двата пъти избрах държавна болница. Второто си дете го родих през 2020г. точно в Окръжна болница с избор на лекар. Поисках ВИП стая, за да може съпругът ми да ме посещава. Всички бяха много мили и отзивчиви.
И преди съм писала, че като единствен минус отчитам, че дадат ли бебетата на майките, повече не ги вземат освен за къпане, изследвания и ваксини. Преди не беше така, може вече да е отпаднала тази практика, трябва да се пита.
Доста се измъчих не само от болките след операцията, но и защото първите дни, силно ми прилошаваше при ставане. Не знам на какво се дължеше, но и при първото раждане бях така. Дъщеря ми непрекъснато плачеше и се успокояваше само ако я нося. Веднъж щях да припадна, докато разнасях из стаята. Щеше да е добре да можех да я оставя поне за малко в детска стая.
Освен това ВИП стаите са с по две легла, т.е. има вероятност да не си сама. Пиша го, защото знам, че някои родилки не желаят да делят стая. И аз бях от тях, но не бях сама. От една страна си имах компания и ми беше приятно, но от друга, се чувствах много неудобно, понеже дъщеря ми, с този непрекъснат рев, будеше бебето и на другото момиче. Майката беше много свястна, а и на нея също й беше второ дете, така че проявяваше разбиране.
Мен ме оперира д-р Халил, но доколкото разбрах, вече не работи там. Не знам кои лекари са останали към настоящия момент.
Спомням си нещо, което ми каза АГ, който следеше първата ми бременност преди 6 години. Заради него бях склонила дори да раждам в частна клиника, понеже само там израждаше. Няколко седмици преди предполагаемата дата се оказа, че ще е извън страната. Аз доста се ошашках, макар че той имаше колеги, към които да ме препрати. Тогава ми каза: "Всеки средностатистически лекар може да се справи с едно секцио". Колко е така, колко не е, не знам, но водещото в избора ми втория път, беше само и единствено неонатологията. Аз имам и сантимент към ОБ, още първото дете исках там да го родя, но тогава нещата се стекоха по друг начин.
Голям късмет извадих и с д-р Халил. Направи много за мен както преди, така и след раждането на дъщеря ми.
Иначе мен и двата пъти ме боля доста след операцията, но ми мина много бързо. На петия ден вече се чувствах способна да се грижа за детето и да си върша домакинските задължения, а след още седмица-две, бях добре.
Много е индивидуално възстановяването, пожелавам ти каквото и да избереш, да се чувстваш добре и всичко да мине успешно.

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 21:06 от Forest rain

# 767
Моето секцио беше на 21ви, на 22ри ми дадоха бебето и дори бяха изнервени, защото бяхме доста очудени с другото момиче в стаята. Не го взеха нито веднъж дори за къпане.. При всеки зададен въпрос от нас към детските или сестрите отговора беше подигравателен , били сме първескини и да сме четяли книжки.... Отношението им беше просто невероятно,меко казано. Единствено санитарките и една възрастна женичка, май рускиня на която не разбрах името, бяха Хора. До там.

# 768
  • Пловдив
Полякиня е - Димитрова, страхотна жена, дано дълги години е там, такива хора трябват в българските болнични отделения.

# 769
Моето секцио беше на 21ви, на 22ри ми дадоха бебето и дори бяха изнервени, защото бяхме доста очудени с другото момиче в стаята. Не го взеха нито веднъж дори за къпане.. При всеки зададен въпрос от нас към детските или сестрите отговора беше подигравателен , били сме първескини и да сме четяли книжки.... Отношението им беше просто невероятно,меко казано. Единствено санитарките и една възрастна женичка, май рускиня на която не разбрах името, бяха Хора. До там.
Ужас. На мен ми предстои секцио там дано да са в добро настроение.

# 770
  • Anywhere
Като им се поозъбиш малко, променят отношението. А ако и таткото се намеси съвсем!

# 771
  • Пловдив
Абе и аз докато раждах се разправях с израждащата, ама си остана същата арогантна к*чка. Добре, че беше акушерката иначе сигурно, щях и физически да й налетя.

# 772
Абе и аз докато раждах се разправях с израждащата, ама си остана същата арогантна к*чка. Добре, че беше акушерката иначе сигурно, щях и физически да й налетя.
Ужас такива крокозъбели навсякъде и аз мислих там да раждам направо се разубедих  да си иставам в стара загора

# 773
...А вместо клизма дават нещо за изчистване на организма ама това е само май за секциото незнам за нормално раждане.
Не, не дават нищо! През ноември 2014 влязох с преносване и родих секцио, като не са ми давали нищо. На нито едно момиче в отделението не са давали каквото и да е очистително, и със сигурност клизми не правят! Wink Миналата година септември пак там раждах, отново секцио - пак няма клизма. Гадното е само, че бръснат отдолу и е леко неприятно да те жулят Wink И слагането на катетър не е от най-хубавите изживявания, но всичко това е в границите на търпимото и е по-скоро дискомфорт. Wink
Според мен трябва да давст свещички поне ноември юе оперираха нищо не ми казаха сутринта от стрес немож да ходя оперираха ме и после се почна ужаса 6 дена след операцията така се запекох и ми оперираха матката че неможеш се напъваш ужас беше  нищо не ти казват а другия път си слагам свещичка.

# 774
Добър ден на всички 😊 Предстои ми раждане със секцио в окръжна болница, имам голямо доверие на доктора си, но ме интересува бият ли превантивно кръворазреждащи след секциото в Окръжна (на жени без тромбофилия например)?.. преди време бях чела страхотии в интернет от тогава ми се е запечатало в ума.. Благодаря! 😊

# 775
  • Пловдив
Добър ден на всички 😊 Предстои ми раждане със секцио в окръжна болница, имам голямо доверие на доктора си, но ме интересува бият ли превантивно кръворазреждащи след секциото в Окръжна (на жени без тромбофилия например)?.. преди време бях чела страхотии в интернет от тогава ми се е запечатало в ума.. Благодаря! 😊
[/quote
Не са ми били,раждах май,2020

# 776
Аз бях на терапия през цялата бременност, както и в болницата, но при мен предразположеността е доказана. На жената, с която бях в една стая,
също й биеха инжекции, а тя не се е изследвала за тромбофилия.
Аз съм останала с впечатление, че след секцио, е стандартна процедура да се прилага НМХ, но може и да се заблуждавам. Никой не знае има ли предразположеност, докато не пусне генетични изследвания. Питай най- добре лекаря си. Той ще прецени.

# 777
Ще го попитам, задължително да. Иначе аз съм при завеждащия- др. Йончев 😁 Сигурна съм, че ще вземе всички мерки, доказал се е! Благодаря за отговорите 😊

# 778
Най-вероятно е по преценка на лекаря, той назначава терапията след секциото. Два пъти раждах там секцио при един и същ лекар и двата пъти ми биха кръворазреждащи, не съм се изследвала за тромбофилия никога.

# 779
Преди две седмици раждах там секцио и ми биха в корема. Казаха ,че на всички със секцио бият такива инжекции. Между другото съм много доволна от раждането ми там. Бях с избор на екип и вип стая. Стаите са хубави, сестрите и санитарките също не бяха лоши. Идваха и акушерки,които помагаха за кърменето и за бебето. Моята лекарка постоянно идваше да види как съм. Др Йончев всяка сутрин минава на визитация с Др Демирев и още 2-3 доктора.

Общи условия

Активация на акаунт