Раждане в Окръжна болница гр.Пловдив - 3

• 78 828
  • 903
  •   1
Отговори
# 885
2023 година сме ние. При доктор Йончев! Най- добрият. Спаси ми живота и този на бебето ми! Велик! Отделението е в отлично състояние. Другите лекари са много добри и сърдечни, акушерките също. Има ВИП стая, която наистина си е ВИП. Препоръчвам ви я. Всичко е отлично. Питайте, на драго сърце ще ви отговоря, на което мога.

Благодаря ви, успях в сряда да се срещна с доктора и да ме прегледа, разбрахме се през 3 седмици да го писещавам за рутинно следене и постепенно носочване към дата, останах доволна от лекаря, сестрата, отделението...беше супер
И да, от рано ще заява желание за ВИП стаята , тя ми е приоритет...

Вип стаята е обикновена стая с външни ролетни щори. Преди да вляза да раждам влизах и в не вип и във вип. Разликата е тв и щорите. Първия път моето момче ми я заявил, леко го изнудили сестрите, втория път бях в обикновена. И НЕ съжалявам, защото при Випа може да се влиза и беше нещо като хан, имах си и съквартирантка, та роднините бяха по 2. Втория път бях в обикновена стая, добре, че я бях избрала, защото бях мн зле и не бях за гледане, въпреки, че пак се вмъкнаха близки за по 10-15 мин. Та раждането където и да е няма да ви боли по-малко. Отношението между вип и не вип стаята нямаше, персонала е еднакво любезен и не любезен при двете. Като цяло съм доволна и от двете раждания там, важното е, че са специалисти и имат добро отделение за бебетата/близка беше сестра там/. Не очаквайте нещо уау като отношение, но за 5 дни се търпи някак си. Имам спомен, че дори във випа имаше толкова прах по завесите, че при дърпане падаше и бяхме супер възмутени от хигиената в тази стая, не се опитвам да ви откажа, просто да нямате големи очаквания за т нар ВИП… санитарките са мн отзивчиви-ходиха да ми взимат дребни неща от аптеката. Храната си е болнична-ужасна беше/приятелка ражда в Торакса и на нея й носиха храна/, носите си всичко/чаршафи, тоал принадлежности, вс за бебето. Май го понаписах малко хаотично, но ако имате въпроси съм насреща-раждах там ноември месец. А и като бях там имаше мн ромки и това беше малко неприятно

Благодаря ви,да, не очаквам нещо УАУ но поне прилично 😃 моята АГ е в Торакс, но аз не искам нито там, нито в Селена, но да предполагам и , че от малцинствата ще са не малко в Окръжна,  но както казахте 4-5 дни ще издържим.
Имам въпрос вие с направление за раждане ли бяхте или с платено раждане, не съм запозната с този въпрос, а и не питах доктора, защото моя термин е април, мисля че е рано
Не знам как стоят нещата с плащането, защото аз трябва да съм секцио и не знам поема ли се от ЗК или не...

# 886
  • Пловдив
Навсякъде секциото по медицински причини се поема от НЗОК, когато е по желание се заплаща.

# 887
  • Карлово
2023 година сме ние. При доктор Йончев! Най- добрият. Спаси ми живота и този на бебето ми! Велик! Отделението е в отлично състояние. Другите лекари са много добри и сърдечни, акушерките също. Има ВИП стая, която наистина си е ВИП. Препоръчвам ви я. Всичко е отлично. Питайте, на драго сърце ще ви отговоря, на което мога.

Благодаря ви, успях в сряда да се срещна с доктора и да ме прегледа, разбрахме се през 3 седмици да го писещавам за рутинно следене и постепенно носочване към дата, останах доволна от лекаря, сестрата, отделението...беше супер

Вип стаята е обикновена стая с външни ролетни щори. Преди да вляза да раждам влизах и в не вип и във вип. Разликата е тв и щорите. Първия път моето момче ми я заявил, леко го изнудили сестрите, втория път бях в обикновена. И НЕ съжалявам, защото при Випа може да се влиза и беше нещо като хан, имах си и съквартирантка, та роднините бяха по 2. Втория път бях в обикновена стая, добре, че я бях избрала, защото бях мн зле и не бях за гледане, въпреки, че пак се вмъкнаха близки за по 10-15 мин. Та раждането където и да е няма да ви боли по-малко. Отношението между вип и не вип стаята нямаше, персонала е еднакво любезен и не любезен при двете. Като цяло съм доволна и от двете раждания там, важното е, че са специалисти и имат добро отделение за бебетата/близка беше сестра там/. Не очаквайте нещо уау като отношение, но за 5 дни се търпи някак си. Имам спомен, че дори във випа имаше толкова прах по завесите, че при дърпане падаше и бяхме супер възмутени от хигиената в тази стая, не се опитвам да ви откажа, просто да нямате големи очаквания за т нар ВИП… санитарките са мн отзивчиви-ходиха да ми взимат дребни неща от аптеката. Храната си е болнична-ужасна беше/приятелка ражда в Торакса и на нея й носиха храна/, носите си всичко/чаршафи, тоал принадлежности, вс за бебето. Май го понаписах малко хаотично, но ако имате въпроси съм насреща-раждах там ноември месец. А и като бях там имаше мн ромки и това беше малко неприятно

Благодаря ви,да, не очаквам нещо УАУ но поне прилично 😃 моята АГ е в Торакс, но аз не искам нито там, нито в Селена, но да предполагам и , че от малцинствата ще са не малко в Окръжна,  но както казахте 4-5 дни ще издържим.
Имам въпрос вие с направление за раждане ли бяхте или с платено раждане, не съм запозната с този въпрос, а и не питах доктора, защото моя термин е април, мисля че е рано
Не знам как стоят нещата с плащането, защото аз трябва да съм секцио и не знам поема ли се от ЗК или не...

Имах уговорка с лекар, затова си и заплатих за него. Плаща се на ръка на самия лекар, чиста търговия. Ако отидете за спешно секцио и нямате притенции за екип не се заплаща нищо. Дори и за обикновената стая не платих за престой. Ако сте секцио стаята си е със собствена баня и тоалетна. Ако имате някакви въпроси съм на разположение и на лс

# 888
Аз имам още 1 въпрос, относно багажа за мама и бебе, какво трябва да нося, потърсих списък за родилното не открих, ще питам като ида края на февруари, но ако сте запозната , моля споделете ми 🤗

Имах уговорка с лекар, затова си и заплатих за него. Плаща се на ръка на самия лекар, чиста търговия. Ако отидете за спешно секцио и нямате притенции за екип не се заплаща нищо. Дори и за обикновената стая не платих за престой. Ако сте секцио стаята си е със собствена баня и тоалетна. Ако имате някакви въпроси съм на разположение и на лс

# 889
  • Карлово
Аз имам още 1 въпрос, относно багажа за мама и бебе, какво трябва да нося, потърсих списък за родилното не открих, ще питам като ида края на февруари, но ако сте запозната , моля споделете ми 🤗

Абсолютно всичко за вас и бебето. Във вип стаята давали чаршафи, в обикновена стая-не. Дават лигнин за лохиите, хубаво е първо него да ползвате, защото е стерилизиран, а после ваше бельо и превръзки. Пижами/нощници/, козметика за вас и бебето, дрешки за него, памперси, тоалетни принадлежности, джапанки за баня. Хубаво е да има кой още първия ден на вдигането да ви вземе ябълков сок/точно такъв, за да пуснете газове и да се раздвижат червата/. Има и обезболяващи свещички, ако имате нужда, зависи прага на търпимост на болка. Вземете си и монети за кафе, защото при спиналната упойка то помагало за главоболието, но те това ще го обяснят. На мен не ми го бяха казали и бях 4 дни като прегазена, със страхотно главоболие

# 890
Имам няколко въпроса?
В общи стаи смесват ли националностите? По-тактично не мога да го напиша😆?
След секцио кога дават бебето?
За секцио по мед. причини плаща ли се и какво? Избор на екип или в плик?
Какви упойки ползват-може ли да избереш?
Вярно ли е че ти вземат телефона и че трябва да си носиш чаршафи?
За нормално-има ли упойки изобщо и в общи родилни зали ли се ражда? Не че не съм претръпнала. После без упойка ли те шият? След нормално дават ли ти бебето?

# 891
Имам няколко въпроса?
В общи стаи смесват ли националностите? По-тактично не мога да го напиша😆?
След секцио кога дават бебето?
За секцио по мед. причини плаща ли се и какво? Избор на екип или в плик?
Какви упойки ползват-може ли да избереш?
Вярно ли е че ти вземат телефона и че трябва да си носиш чаршафи?
За нормално-има ли упойки изобщо и в общи родилни зали ли се ражда? Не че не съм претръпнала. После без упойка ли те шият? След нормално дават ли ти бебето?

Здравейте, на 31.03.25 родих дъщеря си в окръжна болница, при д-р. Йончев.
Първо за общите стаи не знам как е, аз заявих ВИП (200лв) и бях сама, със санитарен възел, телевизор, климатик, хладилник и право на посещения, не съм си носила нищо, нито чаршафи , нито нищо, сомо лични вещи на мен и бебето.
Персонала е прекрасен, Неонатологията също, акушерките и те, а д-р Йончев е вълшебник. Да е жив и здрав.
Заявих доктор, но той върви с екип
Приблизително всичко със стаята около 2000лв(в плик) ни излезна секциото, бях обгрижвана по най добрия начин,  струва си парите !!!!
Сред секциото ти качват бебето за 10мин да я видиш още същия ден, като излезнеш от упойка(аз пожелах пълна, когато ме попитаха каква искам) на другия ден ако си раздвижена и си ок ти дават бебето за 1час, но първо те питат можеш ли , искаш ли, на 3тия ден аз заявих, че вече си я искам и ми я донесоха и си остана при мен.
Накратко е това, в понеделник родих, в петък ме изписаха.
Ако имате въпроси питайте.

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 12:18 от Molishein

# 892
  • Пловдив
Първото ми раждане /естествено/ беше в Окръжна болница при д-р Хашим - на тази жена трябва да ѝ забранят да се доближава до родилка - груба, арогантна. Ши ми шийкат /само по нея имах разкъсвания/ без упойка около час, твърдейки, че няма как да усещам иглата, при раждане 40 минути. Жива и здрава тогава да е акушерката, защото наистина щях да се саморазправям физически.
Естественото раждане не е страшно, но ако попаднеш при такава не се учудвам защо много жени предпочитат секцио.
С второто раждане нямах никакви проблеми, просто не беше в Окръжна болница, след като видях, че въпросната продължава да работи там.

# 893
Как така сте дали 2000лв и то в плик за раждане в държавна болница?

# 894
Как така сте дали 2000лв и то в плик за раждане в държавна болница?

Избор екип и лекар се заплащат, ВИП стая също , има си ценоразпис на болницата, аз ги дадох в плик, всичко мина както исках , от там нататък нищо не ме интересува, секциото беше по мое желание.

# 895
Една позната роди в Окръжна, платила е 500лв избор на лекар + 200лв ВИП стая. Това са 700лв. Simple Smile

# 896
Една позната роди в Окръжна, платила е 500лв избор на лекар + 200лв ВИП стая. Това са 700лв. Simple Smile
Избор екип е + 900лв още на това, отделно исках акушерка която да ми помага …. Някои раждат в окръжна и напълно безплатно, но когато имаш претенции си плащаш за тях … аз държах точно на това което исках .

# 897
Те ли си искат в плик?
Мен не ме е страх от нормално, но няма как да се докопам до там ако започне(много е далече). Ако ми се наложи секцио, много вероятно или освен с предизвикано както предишното. Много пари ми се виждат като за държавна болница, 2000 и като сметнем и за консумативи колко пари, то няма сметка. Полза има само заради не онтологията.

# 898
Те ли си искат в плик?
Мен не ме е страх от нормално, но няма как да се докопам до там ако започне(много е далече). Ако ми се наложи секцио, много вероятно или освен с предизвикано както предишното. Много пари ми се виждат като за държавна болница, 2000 и като сметнем и за консумативи колко пари, то няма сметка. Полза има само заради не онтологията.

На мен ми казаха колко ще ми струва всичко , което искам, аз просто държах да бъда при този доктор на всяка цена,  единствено попитах може ли с карта, казаха в брой, аз влезнах в операционна за спешно секцио, мъжа ми е приготвил парите и ги е дал, казали са в плик, защото доктора вече беше в операционна с мен. Не съм плащала нищо повече от това, за нищо друго през целия престой!

# 899
По принцип не се ли плащат тези екстри на касата? Иначе ако е под масата ясно защо искат кеш, по банков път винаги може да си навлекат проблеми. Все пак неонтологията на ниво ли е?

Общи условия

Активация на акаунт