Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 7 част

• 116 039
  • 812
  •   2
Отговори
# 150
  • Montana, Bulgaria
Личен опит от преди 7 месеца. Казаха ми на отворени врати да ида 10 дни преди термина. Така и направих с всички документи и един сак с всичко необходимо за преди и след раждане. Минава се първо на регистратура. Следва приемен кабинет и те приемат в патология. Там се пускат всички необходими изследвания и се назначава екип и дата. Всичко това отнема 2-3 дни. Нищо не се заплаща.

# 151
  • София
Много ти благодаря.
Малко не ми харесва чак 10 дни престой, но пък щом се налага.

# 152
  • Montana, Bulgaria
Ако 10тия ден преди термина ти е в петък отиваш в понеделник.

# 153
Момичета, дали някой може да ми обясни каква е процедурата за планиране на секцио без избор на екип, по медицински причини.
В Шейново например се плаща прегледа на каса, чака се пред приемен кабинет, където те преглеждат, гледат документите и определят дата, казват какви изследвания да си пуснеш и кога да отидеш.
В Св.София така ли е? Има ли такъв приемен кабинет? Чудя се дали на отворените врати ще могат да ми дадат тази информация или ще смънкат Grinning
Явно в Шейново се плаща за преглед и веднага разбираш кога ще е секциото. А в Св. София първо те хоспитализират и после те гледат дали наистина си готова за секцио. Поне аз преди две години два пъти лежах в патология (по една седмица), защото първият път като ме хоспитализираха, се оказа че бебето не е готово за вадене...но аз съм по-скоро изключение, едва ли това се случва често....Simple Smile

# 154
  • София
Да, там като няма хоспитализация(т.е. спешен случай) си заплащаш прегледа.
И тогава преглеждат, гледат документи, епикризи и насрочват дата.Миналия път отидох мисля 11-12 дни преди термин и ме оперираха 8 дни преди него.
10 дни малко ме плашат...С надежда поне да не седя всичките от тях Grinning
Таткото трябва да си вземе отпуска, а дали ще му дадат, при положение, че после и 2 седмици няма да го има.
В големи чуденки съм къде да раждам.
Искам бебето да е постоянно с мен, не като в Шейново.  От друга страна се притеснявам в ТК дали обезболяват добре след това.Ще се съобразят ли да ми сложат катетър след упойката.

# 155
Да, там като няма хоспитализация(т.е. спешен случай) си заплащаш прегледа.
И тогава преглеждат, гледат документи, епикризи и насрочват дата.Миналия път отидох мисля 11-12 дни преди термин и ме оперираха 8 дни преди него.
10 дни малко ме плашат...С надежда поне да не седя всичките от тях Grinning
Таткото трябва да си вземе отпуска, а дали ще му дадат, при положение, че после и 2 седмици няма да го има.
В големи чуденки съм къде да раждам.
Искам бебето да е постоянно с мен, не като в Шейново.  От друга страна се притеснявам в ТК дали обезболяват добре след това.Ще се съобразят ли да ми сложат катетър след упойката.

Относно това къде ще е бебето след секцио мисля, че навсякъде е едно и също в първите 24 часа - в детко отделение е.
За обезболяването бих казала, че е повече от стабилно - второто ми секцио беше дори по-добре от първото, а родих на 42. Не знам дали има значение да го спомена, но и двата пъти съм била с избор на екип.  Катетърът си е задължителен след операция, то няма как да е иначе.
Леко раждане!

# 156
  • София
За катетъра имах предвид да го слагат след поставяне на упойката.Доколкото знам за някои е доста неприятно, а аз съм с непрекъснати оплаквания в тази зона.Миналият път ми го сложиха след хващането на упойката, та ми се размина.Но аз все минавам между капките първите пъти и като се повтори си казвам-имам опит, не е страшно...но ме изненадват с някоя гадост Grinning
С болката след секцио също.Въобще не ме болеше, не съм усетила нищо. Сложиха ми по едно време допълнително  обезболяващо.Не ми беше нужно, отказвах, но ме боцнаха за всеки случай

Не говоря за реанимация, за тогава ми е ясно, че никой няма да ми донесе бебето. Говоря за престоя.В Шейново бебето е при тях нощем.Дават го в определени часове през деня за по час, като от 12-1 до 7-8 е при майката. Но аз иска да е непрекъснато при мен и това е основната причина да търся друга болница.

# 157
Катетърът ми го сложиха след упойката и двата пъти, бебето си е при теб, ако ги помолиш може и да нощува в детско отделение, но не им харесва много тази идея като цяло. Grinning

# 158
  • Montana, Bulgaria
Без изор на екип катетър ми беше поставен след като ме хвана упойката, дори и ме бях разбрала, че имам хахаха. Обезболяващи прекрасно в реанимация. И бебчо го взимат 2 пъти за по час два. Ако не си добре има опция и да го оставиш за нощта.

# 159
  • София
И на мен не ми харесва Grinning
Та вероятно ще си допаднем.
Ще отида все пак на отворените врати.
Сестра ми два пъти е раждала там, нормално.И уж беше доволна, ама сега ме разколебава с приказките си.
То няма как всички да са преживяли едно, да са на едно мнение. Та се надявам да не сгреша с избора.

# 160
Аз също бях без избор на екип и ми сложиха катетъра след упойката, доколкото помня...Ако тръгнат да ти го слагат преди упойката, сигурно може да ги помолиш да е след упойката..

За катетъра имах предвид да го слагат след поставяне на упойката.Доколкото знам за някои е доста неприятно, а аз съм с непрекъснати оплаквания в тази зона.Миналият път ми го сложиха след хващането на упойката, та ми се размина.Но аз все минавам между капките първите пъти и като се повтори си казвам-имам опит, не е страшно...но ме изненадват с някоя гадост Grinning
С болката след секцио също.Въобще не ме болеше, не съм усетила нищо. Сложиха ми по едно време допълнително  обезболяващо.Не ми беше нужно, отказвах, но ме боцнаха за всеки случай

Не говоря за реанимация, за тогава ми е ясно, че никой няма да ми донесе бебето. Говоря за престоя.В Шейново бебето е при тях нощем.Дават го в определени часове през деня за по час, като от 12-1 до 7-8 е при майката. Но аз иска да е непрекъснато при мен и това е основната причина да търся друга болница.

# 161
Аз родих през юли, минаваха в полунощ и прибираха бебетата в детско до шест сутринта. Даже мен лично ме питаха на третата нощ дали имам против да ми го оставят, че имало много бебета в момента. Hushed Иначе през повечето време са си при майките.
Катетъра и на мен ми го сложиха след упойката Blush

# 162
  • София
Това за катетъра ме кара да си отдъхна малко.
Доста беше неприятно като го махаха, та ме плаши слагането. В Шейново на момичето, което опираха преди мен му я сложиха преди упойката и каза, че е доста гадно.

# 163
]Здравейте,
Аз реших да съм с избор на акушерски пост, бихте ли ми препоръча ли някои мила и разбираща акушерка? Simple Smile

# 164
]Здравейте,
Аз реших да съм с избор на акушерски пост, бихте ли ми препоръча ли някои мила и разбираща акушерка? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт