Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 7 част

• 116 056
  • 812
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Какво търсите от акушерката, че да знаем дали има кого да препоръчаме? Simple Smile

# 166
Ами, иска ми се да родя естествено, без система окситоцин, без упойка ( не съм крайна, ако се наложи бих приела всичко), да разчитам на акушерката при дишането, напъването, да няма против, ако понякога викна от болка. Да ми помогне после с бебето при възможност, с кърменето.. да отговаря с разбиране, дори ако въпросите са ми глупави Simple Smile

# 167
  • София
 Направете си такъв списък и непременно да го изкоментирате предварително с нея(която и да е).

За викането, викала съм си и без платен избор Simple Smile . Само преди 10 години си позволиха да ми направят забележка. Сега или не го правят или аз съм се разминала. Съобразявайте се със себе си, не с медицинските лица. Имате пълното такова право.

Ако имате време да се подготвите, може да минете качествен курс за естествено раждане (подчертавам "качествен", защото МОЛските лекции с подарък от спонсор за 2 часа не са подготовка за раждане. Нито лекциите в ден на отворените врати в болницата. Макар последните да са полезни за това, че ще разберете какви са нагласите в болницата и да си зададете предварително подготвените въпроси).

Пишете за напъни и дишане, при естествено раждане се следват сигналите на тялото, а не сигнали от акушерката. Масовият начин на раждане обаче е този с дирижираните напъни. Ако искате естествено, а не дирижирано раждане, често е нужна предварителна подготовка за запознаване с процесите. За да знаете какво да коментиране и с акушерката.

Аз останах доволна от акушер Белишка, обаче моето желание беше да ми осигури спокойствието да раждам без намеса. Нито ми е дирижирала напъните, нито съм имала нужда да ми помага за дишане, отпускане, пози и т.н. След това нямах нужда от помощ с кърменето. Тоест не знам дали жена с други нужди ще остане доволна.

Последна редакция: пт, 06 окт 2017, 03:13 от skrech

# 168
Благодаря много за съвета. За сега съм ходила само на молските лекции, но вече имам теоретични знания относно как протича раждането, дишане. Притеснявам се само да не изпадна в паника по една или друга причина, затова ми се иска акушерката да е спокойна и търпелива, но и съдействаща- тя да дирижира раждането, а аз да й помагам Simple Smile

# 169
Ами, иска ми се да родя естествено, без система окситоцин, без упойка ( не съм крайна, ако се наложи бих приела всичко), да разчитам на акушерката при дишането, напъването, да няма против, ако понякога викна от болка. Да ми помогне после с бебето при възможност, с кърменето.. да отговаря с разбиране, дори ако въпросите са ми глупави Simple Smile

Извинявай за отклонението, но кога ти е термина?

# 170
24 Октомври - вчера бях на тонове, според лекаря има шанс да родя по- рано, заради контракциите, които имам в момента.

# 171
24 Октомври - вчера бях на тонове, според лекаря има шанс да родя по- рано, заради контракциите, които имам в момента.

Благодаря за отговора! Може ли после да споделиш мнение за акушерката и лекарите, на които попаднеш, защото и аз искам напълно естествено раждане без окситоцин и упойка, но не знам дали ще се справя сама. Аз ще съм чак март месец. Simple Smile

# 172
Момичета, може ли да ми кажете дали в ТК имат условия за недоносени бебета? Родени 34-35г.с.
Защото съм си избрала тази болница, защото моя д-р изражда там, но започнах от снощи да имам едни болки в корема, които не са силни, но са доста постоянни. А днес имам и в таза и кръста, на моменти чак гениталиите ме болят. Все си мисля, че за раждане болката трябва да е силна, много силна, ама знам ли. А съм в края на 34г.с. И ако почнат по-силни болки да знам дали да ходя в ТК или направо в МД.
Благодаря предварително!

# 173

Благодаря за отговора! Може ли после да споделиш мнение за акушерката и лекарите, на които попаднеш, защото и аз искам напълно естествено раждане без окситоцин и упойка, но не знам дали ще се справя сама. Аз ще съм чак март месец. Simple Smile
Разбира се, ще споделя, дано да мине спрямо очакванията ми, но божа работа.

# 174
Разбира се, ще споделя, дано да мине спрямо очакванията ми, но божа работа.

И аз ще ти стискам палци всичко да мине леко Simple Smile

# 175
Влизам само да споделя мнението си за акушерката Белишка. Благодарна съм на Господ, че попаднах на нея при раждането на дъщеря ми. За тази жена работата е призвание. Без нейните наставления и емоционална подкрепа не знам как щях да родя.

Общото ми впечатление от обслужващия персонал в ТК е че са много любезни и отзивчиви.

# 176
Аз и преди съм писала, и сега пак ще го кажа - познавам Ева лично. Тя си е такава и като човек, не само като професионалист.

# 177
Здравейте!
Раждах сина си 2013г. в "Света София " без избор и без упойка и съм много доволна. Тогава бях в двоен вип.Сега ми предстои раждане декември и искам да съм в единичен вип.Притеснява ме дали имат достатъчно единични и някоя мама,ако е била скоро в такава стая,да сподели.Първия път раждах август и бях единствената родила през деня,а сега със сигурност няма да е така.И моят син колкото беше спокоен,толкова бебето на жената,с която лежах беше ревливо...ама не спираше.За това сега искам самостоятелна стая.А и са минали 4г.и половина от тогава...

# 178
Здравейте!
Раждах сина си 2013г. в "Света София " без избор и без упойка и съм много доволна. Тогава бях в двоен вип.Сега ми предстои раждане декември и искам да съм в единичен вип.Притеснява ме дали имат достатъчно единични и някоя мама,ако е била скоро в такава стая,да сподели.Първия път раждах август и бях единствената родила през деня,а сега със сигурност няма да е така.И моят син колкото беше спокоен,толкова бебето на жената,с която лежах беше ревливо...ама не спираше.За това сега искам самостоятелна стая.А и са минали 4г.и половина от тогава...

Аз бях в единичен ВИП, но на 2 етаж. На 5-ия се бяха свършили, пък то настаняването е по реда на раждането. Няма как отсега да знаете колко единични стаи ще има свободни към момента на раждането Ви. В един момент може да има само 1 единичен ВИП, който да е зает, а в следващия момент да няма нито един свободен.

# 179
Здравейте!

Аз бях в единичен ВИП, но на 2 етаж. На 5-ия се бяха свършили, пък то настаняването е по реда на раждането. Няма как отсега да знаете колко единични стаи ще има свободни към момента на раждането Ви. В един момент може да има само 1 единичен ВИП, който да е зает, а в следващия момент да няма нито един свободен.

Така е.Благодаря.
А каква е разликата между 2 и 5 етаж.

Общи условия

Активация на акаунт