Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 7 част

• 116 092
  • 812
  •   1
Отговори
# 195
А някой има ли мнение за д-р Богданова? Дали се е следил или раждал при нея? Simple Smile

Аз се следя при нея. Като човек е мила и отзивчива, не повишава тон на никого, пита как се чувствам и дали имам оплаквания на всеки преглед, но според мен не обяснява добре някои неща, за изследванията само казва "добре са", а не уточнява дали са близо до горна или долна граница и дали трябва да се обърне внимание на нещо, а за мен това е важно. По телефона също я търсих няколко пъти, не го вдигна, въпреки че каза, че винаги ще е на разположение и дори се разбрахме да й звънна.
Общо взето, ако ти е първа бременност и всичко ти е неясно, не бих ти я препоръчала.
Успех! Simple Smile

# 196
  • София
Аз се следях и родих при нея първото си дете. Винаги беше на разположение, винаги обясняваше и никога не ме е оставяла, дори след като родих. Сега си ходя про нея и за профилактичните прегледи. Има тема за нея във форума Simple Smile

# 197
 Здравейте!
 Ще ми бъде много полезно, ако споделите лично мнение.
 Предстои ми планово секцио по медицински причини при доктор Иво Тодоров. От провинцията съм и нямам възможност да посетя болницата предварително в ден на отворените врати. Ако някой е раждал при него, моля да сподели опит и впечатления. Интересува ме и всичко останало, дори и това до колко трябва да разчитам на посещението на роднини за осигуряването на разни неща. При мен ще по трудничко...
 Ох, шубето е голям страх! Simple Smile Колкото по подготвена съм предварително, толкова по-спокойна ще бъда.
 Благодаря ви предварително!

# 198
Мога да бъда полезна само по повод посещенията на близките.
Ако си настанена на 2рия етаж, където престоят не се заплаща, свиждането е от 16:00 до 18:00 ч. Не се допускат външни лица в самото отделение, детето може да бъде видяно само през стъклената врата на етажа. Ако в този момент няма визитация или друга причина да си в стаята, то и по всяко друго време можеш да излезнеш и да получиш багаж от близките си.
На 5тия етаж престоят е платен - виж ценоразписа в сайта на болницата. Има единични и двойни стаи, както и апартамент. Тук има още един часови диапазон за свиждане - 11:00 - 14:00 ч. Близките могат да влизат в стаите, да видят бебетата. Това не е огромен плюс, тъй като достъпът на етажа е много свободен.
Между 22:00 и 06:00 ч. вратите и на двата етажа са заключени, така че са невъзможни посещенията.
Ако мога да бъда полезна с още информация, питай. Аз също обичам да съм подготвена, за да ми е спокойно и добре те разбирам 😊

# 199
Мога да бъда полезна само по повод посещенията на близките... 😊
Schnappsyy, благодаря ти за отговора. „ „На тъмно съм„ за абсолютно всичко предстоящо, а не мога да разбера всичко от сайта на болницата. Затова искам да се допитам до хора, които са били скоро там. За храната изцяло на близките ли се разчита? Не е сигурно, че ще има кой да идва при мен всеки ден. Притесняват ме и грижите около бебето. След първото ми секцио ми беше изключително тежко и трудно се движех. Имаше усложнения, даже не успяха да ме раздвижат както трябва. Между другото, от преживяната болка и шока тогава, прагът ми на болка много падна и сега при по-силна такава направо припадам. Иначе държа, колкото мога, не съм глезла. Интересуват ме и мнения на жени раждали при доктор Тодоров. Иначе мислехме да платим за Вип стая, вероятно двойна, едичната ми идва скъпо. Чудех се възможно ли е да съм във Вип стая само след раждането, пак от гледна точка на сумата, която можем да си позволим - тук прочетох мнения, че се влиза десет дни преди датата за раждането, не знам дали е така.
С две думи, ще съм по-спокойна ако съм по-запозната, а и се страхувам, че ако не предвидя всичко, може на място да нямам възможност да реагирам адекватно. Иначе всичко споделено от жени били скоро там ще ми бъде полезно.

Последна редакция: сб, 18 ное 2017, 15:08 от ina05

# 200
Ако те настанят предварително, ще си настанена вероятно в Патологията, където няма смисъл да плащаш за вип стая. Етажът е наскоро ремонтиран и е най-читавият в болницата.

Настаняването във вип стая на петия етаж зависи и от наличните свободни - аз бях 2 дни на втория етаж и когато се освободи място на петия етаж ме преместиха. За мен основна причина да желая вип стая бе разликата в леглото, на втория етаж са стари продънени легла с пружини.

Относно храната - от болницата дават закуска, обяд и вечеря. Аз така и не попаднах на жена, която да ги консумира. За след секцио менюто е по-специфично, но ти вероятно си го знаеш щом е за втори път.

Ако те настанят по-рано, то няма проблем да отидеш на отворените врати докато си там 😊

# 201
За съжаление за доктора незнам нищо, но имам доста приятелки раждали секцио там и всичките бяха доволни от сестрите, които са ги раздвижвали. Болницата осигурява храна,но честно казано незнам дали е вкусна, защото аз излизах навън да ям.

# 202
Ако те настанят предварително, ще си настанена вероятно в Патологията... 😊
Ставането от леглото ще ми е едно от трудните неща, то май и всичко останало. А първия път раждах в друг град и друга болница, храна се носеше единствено при свиждания. Забравила съм доста неща от тогава, беше много отдавна, преди тринайсет години.
 Благодаря ти още веднъж! Simple Smile

# 203
За съжаление за доктора незнам нищо, но имам доста приятелки раждали секцио там и всичките бяха доволни от сестрите, които са ги раздвижвали. Болницата осигурява храна,но честно казано незнам дали е вкусна, защото аз излизах навън да ям.
ARIA, благодаря и на теб за отговора.
 Със сигурност няма да мога да излизам навън, особено зимата. Първият път ми беше трудно да се движа изобщо.
 Дали някоя от приятелките ти е споделяла каква е практиката с упойките? Пълна упойка, или не? Знам, че не във всяка болница дават право на избор.

# 204
Всичките са със спинална, дори и тези които са били спешно секцио. А за храната можеш да помолиш дори съседката по стая, ако излиза да ти вземе един сандвич, будката е отсреща, едва ли някой би отказал.
Забравих да кажа, че леглата на 2 етаж са обикновени, щом ще си секцио по добре на 5 етаж. Леглата са от големите, тези които се движат ако се сещаш.

# 205
За леглата на 5 етаж не разбрах от тези новите ли са, които са с дистанционно?

# 206
Да, на 5тия етаж са легла с дистанционно ☺

# 207
Всичките са със спинална, дори и тези които са били спешно секцио.
Благодаря ти, ARIA!
 Можеш ли също да ми кажеш при планувано секцио колко време преди датата е постъпването в болницата?

# 208
Schnappsyy, досега не съм виждала такова легло. Ще е нещо ново за мен. Simple Smile

# 209
Всичките са със спинална, дори и тези които са били спешно секцио.
Благодаря ти, ARIA!
 Можеш ли също да ми кажеш при планувано секцио колко време преди датата е постъпването в болницата?

Не съм много сигурна, но мисля че предната вечер преди назначената дата за операция. Рано сутринта ти пускат изследванията и след това те оперират.

Общи условия

Активация на акаунт