Борба с ранното остаряване....Как?-2

• 84 024
  • 732
  •   1
Отговори
# 510
Не съм привърженик на крайностите в храненето и изключването на групи храни. Но такива обобщения по принцип говорят не много добре за човека, който ги прави.
И разваляте темата.

newsm10

# 511
  • София
Но такива обобщения по принцип говорят не много добре за човека, който ги прави.
И разваляте темата.

Абсолютно съм съгласна, всеки споделя опит какво прави за себе си, а на който не му харесва подминава и не напада. Всички сме големи хора и носим глави на раменете си, всеки сам решава какво да прави.
А относно вегетарианците това обобщение е направо смешно, че нямали енергия, били мудни и т.н.
Познавам много такива и не смятам, че са по малко качествени хора от всички други.

# 512
Напада, спрете се когато някакво мнение не ви харесва да си измисляте нападение, оборете го с аргументи.
А откровени глупости като "измиването на червата и стомаха" няма как да бъдат подминавани.
Дотук освен доволна съм и полезно е ,друго не срещнах, а на мен това не ми е достатъчно, за да се убедя в нещо, че наистина е такова.
И ако при един здрав човек тия неща според общото мнение, ако не помогне няма да навреди, при един човек с някакъв здравословен проблем , което не е задължително да има може да доведе до сериозни проблеми.

От пиене например на златното мляко с куркума, много разпространена рецепта в нета колежка си докара проблеми с жлъчката и още доста такива примери мога да дам, та трябва да се реагира на такива неща, защото имат и страна, която не е безобидна.

# 513
Едно е да си промиеш синусите със солена вода и съвсем друго да изпиеш 3л солена вода!
Вече ви се обясни че това е повече от вредно и може да доведе до смърт, но се продължава с даването на безотговорни съвети!

# 514
Промивах си синусите с каничка и хималайска сол преди години и за себе си мога да кажа, че не ми помогна. Имам хроничен алергичен ринит и синузит. Само акупунктура не съм опитвала, на мен само стероидни инжекции ми помагат.

Също не съм привърженик на крайни диети, пречиствания и т.н. Според мен човек трябва да консумира умерено каквото му харесва. Относно натъпкването със свинско - май в България най-много се толерира свинско, не казвам че не ям - харесвам 'постна' кайма смес телешко и свинско, но чистото свинско го избягвам, предпочитам пилешко и телешко, риби и морска храна.

Днес като пътувах към работа една жена до мен изпи 1.5л бутилка вода. 5 градуса беше сутринта, само като я гледах и ми замръзна всичко.  #Crazy
Колкото и да не ми харесва нещо като че ли свикнах да съм малко по-толерантна тук, въпреки че може да съм на друго мнение.
Иначе харесвам хора, които пият вода, но както беше писала някое от момичетата не мога да се наливам непрекъснато, не ми е много приятно.

# 515
Пречистването не е за всеки, особено за хора с хронични проблеми и най-вече на стомаха... Да не стане накрая "Вместо да изпишем вежди, да извадим очи"... Mr. Green
Имам една доста по-възрастна колежка, която преди всяко пълнолуние минава за 3 дни само на плодови пресни сокове и английска сол... За сваляни на килограми и пречистване... Веднъж аз реших да пробвам като нея, щях да пукна меко казано... Първо не мога да изпия 3-4 литра сок на ден от цитруси, който за мен е доста кисел и дразни страшно стомаха ми... Язва мога да си докарам... Второ се оказа, че английската сол не ми действа разхлабващо и не можах да изхвърля нищо и щях да пукна... Та си правих клизми, повръщах и какво ли не... Много неприятно ми беше и лошо...  Sick
Та мисълта ми е, че хората сме много различни и не всяко нещо действа на всеки... Аз си имам мои методи на пречистване, които не ме натоварват излишно и неприятно... Peace

# 516
Лунна, сока неразреден ли го пи? Помня, че при това пречистване се разрежда с вода в съотношение 50:50.

# 517
Доста се е изместила темата гледам.
Тогава да кажа и аз, че познавах човек, който почина след 20-дневно лечебно гладуване. Почина на третия на захранването. Здрав, прав човек иначе, гладуваше всяка година да си пречиства организма. Захранвал се с ананас и спукал язва, която не подозирал, че има.

Не бих давала съвети и препоръки за вегетарианско, веганско и т.н хранене, както и такива за изпиване на 3 литра физиологичен разтвор. А и не виждам какво общо има с темата. Веганите не остаряват ли?

Вода и аз не мога да пия, става ми лошо и ми се повръща, ако се насиля. А и ползата от толкова вода ми е съмнителна. Тук пият страшно много вода и то с лед включително и, когато навън е -30 градуса. Не виждам да са станали по-слаби или по-здрави. Като прасета са всички и с невероятно много алергии.

Аз ям почти всичко, но умерено. Спортувам активно, не пропускам ден без някакви упражнения. Тренирам с тежести, което за мен е ключово след определена възраст за да се запази тонуса на мускулите и плътността на костите. Нищо не ми виси и нямам целулит, килограмите ми са оптимални за ръста.
Вземам магнезий и масло от вечерна иглика всеки ден. Да споделя, че започнах да пия Приорин заради косата и наблюдавам невероятен ефект върху ноктите - дълги, здрави и лъскави, дори нямам нужда от лак. И това след 3 години ноктопластика. Мислех, че съм ги съсипала доживот. Ако някой има проблеми с тънки, цепещи се и чупливи нокти, може да пробва.

# 518
Вода започнах да пия след като ми стана разширена вена в комбинация с други по-утежняващи обстоятелства. Водата беше препоръка от съдов специалист. По същото време започна да ме ноболява и бъбрек леко. И за него препоръката от лекар беше вода.
Оплакванията в крака ми отминаха, както и в бъбрека много бързо.
Но върху външния ми вид по никакъв начин не са се отразили 2та литра вода всеки ден, които пия от година и половина.
Преди това пиех вода, само, когато съм вече жадна и на ден ми се е събирала малко.
Но пиех чай не малко, така че не съм оставала без течности, може би затова няма разлика в кожата ми примерно откакто се наливам с вода.

# 519
Brie Simple Smile, да, да върнем темата наистина, че много се отплеснахме с никому не нужни философии. Иначе и аз това се опитвам да кажа, че човек няма нужда да се подлага на разни небивалици. Необходимо е единствено балансирано хранене (от всичко с мярка) и спорт ежедневно (не говорим за убиване от спорт). В общи линии и аз правя като теб, абсолютно съм съгласна за силовите и че са ключови за нашата възраст. Нямам нужда да се пречиствам, детоксикирам, енергия имам толкова много, че даже и в излишък. Кафе пия сутрин заради аромата. Но ако нямам време, абсолютно не ми е необходимо да го търся. Да не казвам, че много често си правя и така ми стои на бюрото или в нас.

Тоя приорин само в Бг ли го има? Аз не че се оплаквам от нещо, просто ми е интерсно. По принцип винаги каквото съм пила за коса да речем, никога не съм виждала ефект. И все се чудя как може ноктите ми да са супер дебели, а косата ми с тънък косъм. Имам приятелка пък на обратно – косата и гъста, та гъста с дебел косъм, ноктите и тънички, разделени, никакви. Нали едно и също вечество ги гради, пък как на едно място отива в повече, на друго го няма хич?

# 520
vici75, аз съм в Канада, Приорина го купувам оттук. Зная, че го има и в БГ, хвърлих опаковката и не знам какво производство е. Ще купувам пак скоро и ще погледна, но щом го има в България, би трябвало и в другите европейски страни да го продават.

Аз за косата още не мога да кажа дали има ефект, но за ноктите е невероятен.

Преди купувах всякакви скъпи и евтини кремове и козметика, сега съм се спряла на няколко неща, които ми се отразяват добре, а с остатъка от парите които преди пръсках попълвам назолабиални веднъж годишно. Ходя при лекар тук, който специализира в лицево-челюстна хирургия, скъпо е, но резултата е чудесен и много естествен.
Общо взето разчитам на спорт и умерено хранене. 

# 521
Ясно, аз погледнах, че го има в Амаzона и Ибей. Според инфото там е германско. Аз съм в Щатите и нe съм го срещала тук. Иначе в момента пия Vivascale за коса. Но не виждам някакъв резултат кой знае какъв, а е скъпо. Сигурно защото косата ми си е добре, та няма какво повече да изкопча от нищо  Grinning, ама нали все си казваме, че може и по-добре да е. Та за това.

# 522
Brie, благодаря, че сподели за Приорина, ще го търся, защото откакто не сме в БГ страхотен проблем имам с цепещи се нокти... Какво ли не пих, нищо не помага... Whistling
В момента съм спряла всякакви добавки за кратка пауза... Пия единствено едни капсулки за очите и като ги свърша ще потърся Приорина.... То и от много и различни добавки полза май никаква...  Mr. Green

Лунна, сока неразреден ли го пи? Помня, че при това пречистване се разрежда с вода в съотношение 50:50.

Разреждах го сока 50:50 с минерална вода... Сока е от портокали, лимони и грейпфрут, абе киселак... Joy
Може би ако беше от ябълки например, нямаше да ми е така зле... Аз обичам ябълки... Mr. Green
Но не бих повторила това пречистване или такова със солена вода.... Naughty

# 523
Лунна, и аз имах страхотен проблем с ноктите, оттам и трите години с ноктопластика. Иначе направо ми беше неудобно от колегите, толкова бяха неугледни. Приорина го започнах след като една съфорумка го похвали за растеж на косата и след около месец забелязах колко са хубави ноктите ми за първи път в живота ми. Само от него ще да е, защото нищо друго ново не пия.

# 524
Вземам магнезий и масло от вечерна иглика всеки ден. Да споделя, че започнах да пия Приорин заради косата и наблюдавам невероятен ефект върху ноктите - дълги, здрави и лъскави, дори нямам нужда от лак. И това след 3 години ноктопластика. Мислех, че съм ги съсипала доживот. Ако някой има проблеми с тънки, цепещи се и чупливи нокти, може да пробва.

Brie,
би ли споделила какъв магнезий пиеш ( марка, производител имам предвид) и в каква доза?
Аз пиех Маgne В6, но ми беше изписан от кардиолог в максимална доза, поради екстрасистоли.

Общи условия

Активация на акаунт