Борба с ранното остаряване....Как?-2

• 84 522
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
Леле на какви измишльотини е склонен да се подложи човек, само и само да не прави каквото трябва, а именно балансирано хранене, нормално спорт и да се радва на живота и хората които обича. То къде ли не прочетох за  детоксикации, за пречистване, за суровоядство, за месоядство, за такива дето на плодове живеят, за други които на зеленчуци живеят, трети само на вафли и солети. Организмът си има естествени механизми за самосъхранение и едва ли 3л солена вода ще го пречисти, нито пък някой чудотворен чай, масло или сок. Каквото има да става ще стане, разбира се трябва да се грижи човек за себе си, ама да се слугува на подобни тъпотии е излишно, освен ако имаш време за губене и се чудиш как да си го уплътниш.

# 496
От гола вода ли ви е страх,  всичко непознато да се заклеймява, че и смешно било. Това е от Хата йога, за тялото и практиките са много древни. Нищо не продават за стотици левове от екзотични гори от нечувани билки, че да е измама. Правила съм го, полза има, но не да се намахате със свинско и литър вино после, то си е цяла философия. Също се базира на вегетарианския начин на хранене. Тялото се чувства много по- добре после.

# 497
  • София
Относно пречистването с подсолена вода потвърждавам, че и аз съм го правила един път миналата пролет и при мен имаше ефект, въпреки, че не успях да изпия и трите литра вода. Имам няколко приятелки, които го правят два пъти годишно и от тях се запалих да пробвам, тъй като те са мнооого доволни. Добре, че покрай коментарите ви се подсетих да пробвам и тази пролет. При мен проблема беше, че след първите две чаши с вода започваше да ми се гади и едвам успях да изпия около литър и половина. Това прочистване се споменава в различни книги и се практикува от древността, част е от прочистванията в системата на  йога, лично аз повече му се доверявам отколкото на някакви отвари и неизвестни билки. Факт е че периодично е препоръчително да се изчиства шлаката застояла по червата, а по какъв начин да стене е личен избор.

# 498
Понеже сме в раздел Красива мама, личните ми наблюдения върху вегетарианци, веганите които познавам са 23-24 годишни та не може да се каже как им се е отразило този начин на хранене и живот са ,че не изглеждат по-млади по-добре от другите.
Според доста учени предимно от медицински университети базиращи се на изследвания детоксикацията е измамата на века, индустрия за милиарди.
Без да съм медицинско лице или здравен специалист по пътя на простата логика, ако беше толкова просто с изхвърлянето на токсините колко заболявания въобще нямаше да съществуват

# 499
Сега се сещам, че когато правят гастроскопия или колоноскопия ползват вода, а не физиологичен разтвор ...

# 500
Zari абсолютно съм съгласна с теб. Даже не знам като се каже пречистване от пречистващите се, какво точно се случва. Аз съм си всеки ден във WC под час. Не ми е ясно какво друго може да си пречистя. А това че съм повърнала или съм се од....кала, съвсем не значи че съм се прочистила от нещо. И наистина, то ако можеше така човек да се прочиства, нямаше да има болни и всички като манекени щяха да изглеждат.

Е как да им се е отразил веге режима – или с проскубани коси, или пъпчиви, или с налющени кожи от лишеи, тяло кльощаво без мускул....по нахъсаните и с психични отклонения.

Kikamore правиха ми esophageal manometry (през носа с маркуч, ти изследват носоглъдката, та чак до стомаха). Точно солен разтвор ми дадоха да пия на глъдки. Такава гадост рядко съществува. Аз пъхането на маркуча през носа до стомаха толерирах, но тая помия едвам.

# 501
какви реални резултати усещате от подобни прочиствания?

# 502
vici75, вегетарианците или веганите са проскубани и пъпчиви и без мускул? Или всички?

# 503
За целия свят няма как да обобщя. Но такива които съм виждала на живо, забравила съм да добавя и колко са и флегматични и мудни. Тези покрай мен поне, една майка да ги беше раждала нямаше да си приличат толкова. Ясно, че има изключения. А имаме и един дето за прд жена си е веге, но като я няма ела глей кво става. То не случайно е казано“гладна мечка хоро не играе“. Но темата е за друго, така че не мисля в повече обяснения да влизам по този въпрос. Кой каквото иска да прави и да яде, щом се чувства добре.

# 504
Скрит текст:
Скрит текст:
един линк въпреки, че маслото не е налично
иначе го търси като "кактусова круша", "кактусова смокиня", "опунция", "опунтия"
ако някъде го видиш на по-приемлива цена, то това е защото е разредено с евтини неща /една потребителка го обясняваше скоро, но не помня в коя тема точно/
Няма нищо вярно в това, не бъдете българисти е опитите си да превеждате - нито имате познания, нито пък ви се получава!
Говорим за
http://missargan.com/barbary-fig-oil.html
Нито е круша, нито пъпеш, нито нищо освен това, което е.
Четете за какво иде реч, а именно семки от плод на специфичен кактус. Много е скъпо маслото, най-скъпото, което съм срещал. Моля за коректност, или не взимайте отношение!
Уникално богато е на антиоксиданти, които имат роля в противостареенето, но не и в отслабването.

Това е форум, нямам нужда от специализирани познания, за да взимам участие - или от нечие разрешение, или пък напътствия. Спазвам правилата и това е напълно достатъчно.
Нямам претенции за специализирани познания или за верен превод, защото не съм превеждала. Така съм го виждала в интернет /пример/, така съм го написала тук. Дали е круша или ряпа, дали маслото се извлича от семки, корен или венчелистчета, също ми е все едно щом върши работата, за която съм го купила и е оправдало парите, които съм похарчила.

Допълвам поста си: и за отслабването не сте прав - хранителната добавка с въпросния кактус опунтия наистина намалява апетита /от опит, заради фибрите, които подобряват и перисталтиката, което често е проблем особено при дамите на диета или специфичен хранителен режим/, но за другите ползи от нея нищо не мога да кажа, защото нямам здравословни проблеми, които да предполагат подобрение и видим за мен резултат /което е чудесно, разбира се  Grinning/; в описанието пише, че е подходяща и за проблеми с простатата - нещо, от което може да се възползва всеки мъж при нужда
Мдам, ако сте забелязали, опитвам се да налагам рационално и смислено виждане на нещата, като изхождам от презумпцията, че информирания избор е най-правилния. И ако не съм в състояние да помогна, не се ма'ам като мердуия на всяко гърне. И не къмто форум бля-бляк, който вие, изглежда, сте възприели, и то в качеството си на модератор. Надали ще пиете масло, което е 20-25 пъти по-скъпо от аргановото, си мисля. И надали, бихте били ОК, ако някой нарече нашата боза с име, което му хрумва най-напред, нали, да не конкретизирам. Маслото се добива от семките, и добива е около 8 %, цената му е 1200-1300 лв/литър при плътност 0.917. В маслото фибри няма как да има, а за отслабване е нуужно чисто и просто приетите калории да са по-малко от разходените и да се храниш разумно и правилно. Туй то. Нямам надежди да сте ме разбрали, но все пак, както сте споделили, това се чете и от други хора, на които, надявам се е полезно.

всъщност в капсулите няма масло, което прави постът Ви не-до-край-информативен-и-полезен  Wink

пп безкрайно сте ми симпатичен, но за толкова години писане заедно не само в бг-мамма, но и в дир.бг преди време, така и не успяхте да го разберете  Grinning
Колкото и да съм умен, не мога да чета мисли, така че какво има в капсулите едва ли ми е тема.
След като от толкова време ме четеш е редно да си наясно, че за мен има 2 неща - истина и неистина. Няма финтифлюшки, няма фойерверки. Суха, чиста 100 % истина. Ако не знам, не пиша.
Всеки мой пост е част от моето познание, заставам зад всяка моя дума. Опитвам се да направя форума полезен и наистина информативен. Чета и знам. Че нищо не знам.
Болшинството мнения са ми куриозни, няма и грам вмисловност в тях, ето и за водата, да се пие. И от къде на къде? Ми бъбреците, които ще се претоварят? Да се пие физиологичен разтвор, при все, че има н-на-брой документалистика за убийството, ако пиеш морска вода... Предишна тема наблегнах на четене с осмисляне - ми мислете, за Бога! Да си промиеш червата и стомаха... Хайде, по-сериозно, някой може да го направи, и да иде в интензивното! Някой дава ли си сметка за това?
Мен ме има, защото е имало един гинеколог, който е казал на майка ми, че солта в хляба и е напълно достатъчна.

# 505
Относно пречистването с подсолена вода потвърждавам, че и аз съм го правила един път миналата пролет и при мен имаше ефект, въпреки, че не успях да изпия и трите литра вода. Имам няколко приятелки, които го правят два пъти годишно и от тях се запалих да пробвам, тъй като те са мнооого доволни. Добре, че покрай коментарите ви се подсетих да пробвам и тази пролет. При мен проблема беше, че след първите две чаши с вода започваше да ми се гади и едвам успях да изпия около литър и половина. Това прочистване се споменава в различни книги и се практикува от древността, част е от прочистванията в системата на  йога, лично аз повече му се доверявам отколкото на някакви отвари и неизвестни билки. Факт е че периодично е препоръчително да се изчиства шлаката застояла по червата, а по какъв начин да стене е личен избор.
Със същият успех можеш да си изчистиш червата с един Пиколакс  Mr. Green

# 506
За целия свят няма как да обобщя. Но такива които съм виждала на живо, забравила съм да добавя и колко са и флегматични и мудни. Тези покрай мен поне, една майка да ги беше раждала нямаше да си приличат толкова. Ясно, че има изключения. А имаме и един дето за прд жена си е веге, но като я няма ела глей кво става. То не случайно е казано“гладна мечка хоро не играе“. Но темата е за друго, така че не мисля в повече обяснения да влизам по този въпрос. Кой каквото иска да прави и да яде, щом се чувства добре.

Не, аз само питах вегани или вегетарианци изглеждат така?

# 507

Не, аз само питах вегани или вегетарианци изглеждат така?
По писаното сега, който иска да отслабва сега ще става веге. Едно веге се различава от не веге по това, че  ако не в първи разговор, то поне във втория ще каже че е веге, за разлика от другия. Това че флегматични били, че онакива били, отива в научната фантастика но без талант писано.

# 508
какви реални резултати усещате от подобни прочиствания?
Прилив на енергия, избистряне тена на кожата, лекота не само в стомаха, но и като общо усещане. Правила съм различни видове пречиствания и детоксикации, но общо взето това е общото в усещанията. А също и след захранването - храната се усеща по различен начин, изострят се обонянието, вкуса. Но това се получава в голяма степен и при пост.
За щастие нямам здравословни проблеми, но при близки и приятели съм наблюдавала изчистване на кожни проблеми, алергии.

Не съм веган, нито вегетарианец, но имам много приятели, които са. Обобщенията за тях са меко казано смешни. На прима виста се сещам за една прекрасна млада дама, веган от години, която е инструктор по йога и кизомба. Дълга, гъста и блестяща коса, чиста сияеща кожа и неизчерпаема енергия. Друг приятел веган е маратонец, също не съм забелязала да е пъпчив и без мускули...
И със сигурност са такива по свои вътрешни убеждения, а не за пред хората или жените си  Wink

И докато сме на темата за солената вода - за който е склонен Simple Smile препоръчвам промивки на синусите с каничка нети  Peace

# 509
Не съм привърженик на крайностите в храненето и изключването на групи храни. Но такива обобщения по принцип говорят не много добре за човека, който ги прави.
И разваляте темата.

Общи условия

Активация на акаунт