Борба с ранното остаряване....Как?-2

• 84 595
  • 732
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Reinа, как бориш пигментацията, че и аз съм влязла в същата битка, но с много променливи резултати ThinkingUnamused

И при мен е с променливи резултати. От миналото лято специално резултатът е 1:0 за петната. С Дейлонг се пазех - определено няма да повторя.  Naughty
Иначе пробвам всичко избелващо, за което чуя. Мазала съм се с какво ли не.  Laughing Тази зима пробвах с ретинолови продукти и серуми с витамин С, резултатът - sans changements.  Laughing Ползвала съм и третиноин, и продукти с кожикова и гликолова киселина - нищо впечатляващо като ефект... Имам и ултразвукова шпатула, но нещо се замотах с други проблеми тази зима и така и не си купих някакви избелващи ампули, за да опитам.
В темата за борбата с пигментациите много хвалеха едни корейски кремчета, но не ми стигна смелост да ги пробвам. Решила съм наесен да се жертвам и да ги купя.  Laughing

# 61
Корейците са издигнали в пиадестал красотата и стремежа към нея.
Знам, че имат много висок стандарт за козметиката и прочее подобни продукти.
Едва ли не, в Азия, те са най-добрите производители в тази индустиря, но трябва и да се пазим от фалшификатите, на които в Азия нямат равни Sad

Затова те разбирам за липсата на смелост. Хем знам, че са добри, хем не съм сигурна дали няма да попадна на нещо измислено, но струващо много пари.

Имаш предвид някой доказан продукт ли?

# 62
  • София
Затова те разбирам за липсата на смелост. Хем знам, че са добри, хем не съм сигурна дали няма да попадна на нещо измислено, но струващо много пари.

Имаш предвид някой доказан продукт ли?

Точно това ме притеснява, да не са някакви боклуци. Имам и предубеждения към сайта, в който се продават.  Confused
Не мога да кажа, че са чак доказан продукт, просто няколко момичета ги похвалиха, че са изсветлили петната. Ето тези са https://ru.aliexpress.com/item/Best-Oriental-magic-cream-luxury- … 297-09357-6UF2bAm
Между другото има доста доволни от апаратните процедури с Венус Вива.  Peace Чудя им се и на тях, защото имам проблем и не съм сигурна, че при мен няма да е противопоказно. В краен случай съм решила, ако не може на цяло лице, да направя само на чело и скули - там са ми петънцата.  Thinking

# 63
  • Canada
Да се запиша и аз да не ви изтърва  Flutter

Споделяла съм и преди схемата на моята "борба" - четири силови тренировки седмично, от скоро включих и една йога-пилатес, хранене без млечни продукти, глутен и захар, шепа добавки (омега 3, магнезий, вит. Д3, биотин, Astaxanthin), шкаф мазила  hahaha

Лошото е, че хич не ми достига сън напоследък, перманентните стрес и умора си казват думата та и аз съм от стряскащите се като се видя на снимка  Mr. Green А после ми се реве ако случайно видя някоя от преди година да речем  Joy

Но няма да се даваме Flutter

Този крем от Али не бих го ползвала  Blush

# 64
Моето мнение е, че трябва да се намалят тренировките и да са по-щадящи. Доказано е, че прекаленото физическо натоварване във фитнеси и подобни води до синтезиране на мъжки хормони и потиска синтеза на женските, което е нежелателно в тази възраст.
Също трябва да се пазят ставите, защото вече не са на 25 години Laughing

Някой беше питал за какво се ходи на козметик - аз най обичам за масаж на лицето и шията, масажират близо час с масла, подобрява се лимфодренажа и кожата се подхранва от продуктите.

Ръцете наистина са много голям издайник на възрастта, ако човек не е правил досега никакви упражнения Peace

# 65
  • Варна
Vici, голяма си скица  Simple Smile
Аз не си падам по домашна козметика направена от мен.
Обичам да е готов продукт, в удобна опаковка и направо да мажа.

Fonce, да те питам за млечните продукти .
И аз не ям млечни от крава, просто не ми се яде, но всеки ден ям козе сирене.
Ти ядеш ли или съвсем никакви млечни не консумираш?  

От предната тема и тази, има толкова полезна информация, че ще трябва да разпечатам доста постове, засягащи витамините, схема на прием и комбинации, че нищо не успях да запомня от едно прочитане  Joy

# 66
  • Велико Търново
vici, голям си образ - припознах и себе си в твоя пост Laughing bouquet
И аз съм несериозна по отношение на домашните маски - не че е кой знае каква философия, но ми е по-лесно да отворя тубичката или бурканчето и направо да клепам Wink все се каня да ги правя поне два пъти в седмицата, а накрая - най-много -веднъж  Confused
kokona, кой точно колаген пиеш? Заинтригува ме, защото откакто прехвърлих 35, и към настоящия момент, има голяма промяна в състоянието на косата ми - изтъняла, вяла, хвърчаща.. Confused като се гледам на снимки, преди съм имала поне 1/3 повече...Признавам, че не съм редовна никак с домашните маски - все не ми остава време - или късно вечер се мия, и нямам време да стоя по час - два, или сутрин, и трябва да изляза скоро. Но пък използвам винаги маски/балсами, ампули/спрей за корените, финиши по краищата..

# 67
Нямам време аз за домашни маски, а и всичко ми мирише - мляко консумирам единствено в 'Снежанка' салата или таратор, прясно не пия, сирена също само като ястие (сирене по шопски) или в салата (гръцка, шопска). Миризливите не мога да ги ям, но обичам моцарела, пармезан и бри.

Маски само готови - и за коса, и за лице. Дори, ако реша да правя масаж с кафе утайка ще си взема готов продукт да не ми запуши ваната и да не се налага да търкам после.

Косата ми е не е рядка, но е фина и много се къса - всеки ден преса и всеки месец изрусяване на корени. Ползвам тази серия (плюс Нютритив и зелената за обем):

https://www.lookfantastic.com/kerastase-densifique-bain-densite- … 0ml/10951816.html

Косата ми става лека, копринена и всеки косъм е на мястото си.

Ретиноловите серуми - без тях не мога да съществувам, но моите са по-лека концентрация (ползвам ги 10г) и не дразнят кожата (моята е смесена към суха):

https://www.lookfantastic.com/paula-s-choice-resist-intensive-wr … 0ml/11174223.html
Този точно бие според мен всякакви праймъри и може да се нанся около очите също.

При нанасяне е мазен, но попива бързо, оставя кожата хидратирана, мека и свежа.

По-лек хидратиращ гел вариант е този долу:

https://www.lookfantastic.com/paula-s-choice-resist-barrier-repa … 0ml/11174213.html

Вечер редувам или този серум:
https://www.lookfantastic.com/paula-s-choice-skin-recovery-super … 0ml/11174191.html

или маската:
https://www.lookfantastic.com/paula-s-choice-skin-recovery-hydra … 8ml/11174187.html

Много са приятни като консистенция и не миришат на нищо.

От добавките след прочетеното тук си взех комбинация от Д3+К2 (амазон) , иначе пия отделно меко желязо на солгар (имам лека форма на анемия). Колагените и ХК ги спрях, защото полза не видях.

Кокосово масло слагам всяка сутрин в черното си кафе (намалявало холестерола, помагало на перисталтиката и евентуално благоприятствало остлабването). Пия и диатомит преди кафето разтворен във вода.
Въобще - манджа с грозде.

За снимките ... болна тема!До преди 3-4г. и качвах снимки по бански от ваканции - сега обаче и аз от 100 харесвам една. Или професионални, които са обработени с фотошоп и са изтрили поне 50% бръчки. От друга страна тези изглеждат доста изкуствено ...след ботокса е по-добре, но гледам да снимам децата и природата повече, най-много да се 'скрия' зад децата или групово блърнато селфи със самсунга.
Но като цяло нямам практика да избождам очите на хората със селфита всеки ден в инстаграм или фейсбук. Никога не съм го правела, вечно си намирам кусури.

По отношение на храната - без месо не мога - пиле, телешко, риба и понякога свинска кайма ... но гледам винаги салатка или супичка нещо ... пържено изключително рядко; обаче тази вода ... пия сутрин повече и аз, после след работа минавам на совиньон ... действа ми антиоксидантно и успокояващо  Joy

# 68
  • Варна
Stardust@, Заинтригува ме с диатомита
И прочетох току що из нета какво пише.

От колко време го пиеш и виждаш ли промяна в косата, кожата, ноктите?

# 69
Stardust@, Заинтригува ме с диатомита
И прочетох току що из нета какво пише.

От колко време го пиеш и виждаш ли промяна в косата, кожата, ноктите?

Пия го от около 1 1/2 месеца, почнах за целулит. Промяна не виждам засега нито за целулита, нито за косата - моите нокти са къси и здрави, аз само обикновен лак ползвам, не гелиш или шелак. Нямам време за тях - с лака ми е лесно - държи една седмица, но аз не мия чинии.
Една мацка в темата за целулита беше писала за преимуществата и аз от там се зарибих. Т.е. прочетох и в нета (английски и бг сайтове) и плюсовете натежаха над минусите, реших да опитам.

По отношение на косата - моята от край време си е една и съща - като расте се къса (поддържам една дължина от години) и разлика виждам единствено ако сменя шампоана или отида на почивка и започна да си правя прически всеки ден.  Тогава се изтощава и изсъхва.

За целулита е ясно, че трябва упражнения и масажи и какво ли не още, но хем ме мързи, хем нямам и време.
Не се виждам някак си вечер след работа да правя сухо четкане, после - масаж с уред и олио, след това утайка от кафе под душа и миене на вана - отиде 1 час! (само някой да е казал, че не е повече от 30 мин!)

Иначе лятото започнах с кокосовото масло в кафето (бях оплюта в друга тема) и за 1 месец с умерена разделна диета и череши успях да сваля 2 кг!

Един колега ме лъже от месеци, че ще ми продаде изгодно пътеката си - виж тогава да всема да се разтичам ??  #Crazy Rolling Eyes

# 70
  • Велико Търново
Stardust, аз даже и краве масло по едно време слагах в кафето Wink много ми беше вкусно така, но и с кокосово ще пробвам.

# 71
  • UK
Бисквитка, по напред из темата бях постнала линк с колагена който приемам .
А кокосовото масло, с каква цел в кафето, го слагате? Аз отскоро започнах да си жабуря с него устата, някэде четох, че заздравява венците и избелва зъбите  Crazy

Този ли диатомит приемате?

http://apteka.framar.bg/30048098/диатомична-пръст-перма-гард-250-гр

# 72
И аз от скоро възобнових приема на диатомит. Миналата година август го започнах за пръв пъти го пих до почти края на декември. После около празниците спрях, сега от две-три седмици съм си взела и го започнах пак. Честно казано нищо съществено в мен не се промени  Joy, но четейки ползите от него тъпо и упорито ще го пия поне до края на тази година и после ще вадя генерални заключения.
Кокосово масло ползвам и аз много - в кафето, през деня като се сетя си гребвам по някоя лъжичка, за косата и тялото също. Направила съм си домашна "паста за зъби" с бяла глина и кокосово масло и ползвам нея за зъбите вечер. Сутрин ги мия с обикновена паста.

# 73
ах скица скица ама да не съм ви в къщата  Joy Мойте направо са вдигнали ръце от моите разкрасителни и миризливи процедури, да не говорим че като кажа че коса ще мия, лошо им става. Там отиват 2-3 часа с нЕкоя чудотворна терапия  Joy Добре, че имаме две бани, та като отоворя вратата не намирам никой с пълни гащи. Така съм ги травмирала, че не е за говорене hahaha. И за тоя всичкия труд накрая получавам: "Мамичка си е мамичка, пуфкава и сладичка". Еми лошо няма, ама за детето съм си пуфкава, а все си мислех, че правя нещо да не съм Wink Grinning.

Аз пък карам по тренировъчния режим на Foncé не знам вече колко години, чувствам си ставите в прекрасно състояние, по-прекрасно даже от как като бях на 20. Правя всичко с мярка и де тоз късмет да си вдигна мъжките хормони, ама не би....

.......и пак съм си пуфкава и сладичка hahaha

Foncé ти си толкова красива според снимката, че не мога да си те представя зле на снимка  Embarassed, ама явно всички си се виждаме по различен начин.

# 74
Ползата от кокосово масло в кафето:

http://thecoconutmama.com/coconut-oil-coffee/
Не слагам другите неща (желатин, ванилия и т.н.) единствено черно двойно еспресо от кафемашина (beans to cup) с 1 л. кокосово масло.

Моят диатомит е този:

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B009L7VYG2/ref=oh_aui_detail … ie=UTF8&psc=1

Общи условия

Активация на акаунт