Борба с ранното остаряване....Как?-2

• 84 529
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
Може да пробваш да мажеш с зехтин, кокос, вазелин или крем, но не постоянно да нанасяме по няколко продукта на ден.Аз си правя маски и дори и от тях спирам за определено време.

# 601
Ако си чувстваш кожата добре, не виждам някакъв проблем. Ако даден продукт или комбинация от продукти подобряват състоянието на кожата, защо да й даваш почивка от тях?
Сега ясно, че надали някой маже зехтин и кокос един след друг или два различни хидратиращи крема един след друг и т.н.

# 602

Може и така да е, обаче аз като си измия лицето, повече от 10 минути не мога без крем. Ужасно се чувствам, опъва ми, дискомфортно ми е и пак посягам към нещо за мацване.

+1  PeaceИ аз съм така. Понв маска (готова, без отмиване), серумче. Тези мазничките на Пола са страхотни - попиват и кожата става много мека. Това за почивката може да се отнася за хората с по-мазна кожа или 20 - годишните. Поне от 10 г. не мога без крем, серум или маска.

# 603
Май всички сме така. Аз даже напоследък се чудих на едни препоръки за последователност на продуктите (беше май като се намаже ретинола, след половин час нанасяла крема). На мен до 5 минути кожата ми така изсъхва, че сигурно ако се усмихна на някого и ще се разпадне....Камо ли нищо да не си сложа. А иначе до 35-та си година нищо не съм мазала, ни маски, ни кремове, декоративна козметика от време на време по повод и то съвсем семпло понеже не е имало нужда. Но сега не е за говорене. След всички кремове които имам накупени, от една седмица реших да пробвам вазелин под очите. Ами идеално. Май това се очертава да ми е номер едно крема за под очи. Колко жалко...понеже ми се щеше и аз с нещо скъпо да съм намацана. А скъпото ще си стои в шкафа. Не знам дали би ми навредило за в бъдеще, но за в момента ми пасва идеално и за грима като основа и за хидратация през ноща.....

# 604
Здравейте момичета страхотно е да се грижим за кожата си с хубави продукти ,но мисля че все пак кожата има нужда и да диша -от почивка.Колкото повече продукти нанасяме толкова по зле-мое мнение.Дори и от натуралното има пренасища не.

Глупости! За какво пресищане говориш? Аз като си измия лицето и кожата ми така се опъва, че ще се скъса, ако не сложа крем. Важното е човек да си намери подходящата козметика.

# 605
Майка ми от както я помня е все с крем по лицето, понякога буквално (не го размазва умишлено, естествено вкъщи). На 68 години е и твърдо мога да заявя - смисъл има!

# 606
Всичко трябва да се прави в зависимост от това от какво има нужда кожата.
При мен пък има друго след ползването на определени продукти по дълго време от които съм била доволна идва момент ,в който вече го няма очаквания ефект кожата някак се насища като че ли на определени съставки. Друго което съм забелязала, че пропусна ли месец два процедури при козметичката и веднага се отразява на ли;цето.
Хубаво е всеки да познава добре кожата си и да действа спряма нея.
А за почивка аз бих казала, че е добре да си взимат доста хора от фдт и тежък грим в ежедневието

# 607
Хубаво е всеки да познава добре кожата си и да действа спряма нея.
А за почивка аз бих казала, че е добре да си взимат доста хора от фдт и тежък грим в ежедневието
Да, за декоративната козметика и тежкото гримиране съм съгласна напълно още повече, че след една определена възраст клепането на много ФДТ и слагането на много грим състарява.
На 20 едно добро почистване, малко хидратация и малко декоративна може и да са достатъчни, но на 40 и нагоре хич.

# 608
Аз почивка за лицето разбирам, да не се слага слънцезащита, гримове и ненужни неща когато съм в къщи и няма да ходя никъде... Тогава оставям кожата да диша... Grinning Разбира се не оставам без крем или някакво масло, защото и на мен ми опъва и не ми е комфортно... Иначе козметиката трябва да се сменя на определено време, първо че кожата привиква към тези съставки и второ - изветряват кремовете... И за това си мислим, че вече не ни действат... Аз довършвам няколко крема и после купувам пак няколко, но съвсем различни марки и видове... И ги въртя, никога не слагам един и същи крем сутрин и вечер или редовно месеци... Обичам разнообразието... Peace

# 609
Ако гониш някакъв определен ефект, избистряне на тена, петна, хидратация с тази схема смяна постоянно според мен трудно, освен ако всички кремове не са за това и със сходен състав, но ако състава е сходен какъв е смисъла от различните марки. И как разбираш кое действа всъщност

# 610
Определено кожата привиква,но не към марка,а към активни съставки.За това добрите козметични марки разработват гама от продукти и обновяват асортимента си.Аз мисля,че може да се употребява една марка,практически постоянно,но да се търси разнообразие в предлагания и обновяващ се арсенал от козметични продукти.При мен определен бранд трудно печели доверие,но и трудно го губи(намам такъв случай)Кожата е важен орган.Така както не бих експериментирала с белия си дроб,ако се чувства добре,същото важи и за кожата.

# 611
zari65, ами точно това постигам и гоня... Например няма как 7 дни да се мажа само и единствено с хидратиращ крем, защото за 40+ само хидратация не е достатъчна... Ако си купя избелващ крем и слагам само него, има опасност от фотопигментация през деня... Ретинола не е за препоръчване да се слага всекидневно и се слага само вечер... Така че по твоята логика ако мажа само един крем, за да му "видя" ефекта, точно нищо няма да постигна... За това има различни кремове, дневен, нощен, околоочен, избелващ, хидратиращ, анти-ейдж, ретинолов, с АХА-киселини и т.н. Всеки трябва да си направи програма кое как да ползва, за да има някакъв ефект или полза от козметиката... Аз ако разчитам само на един крем или серум, все едно на нищо не разчитам... Пресен пример - околоочен на Ланком, от който вече месец не виждам никакъв резултат... Добре, че имам още 2-3 околоочни да редувам, за да оправя положението....
А колкото до ефекта, той веднага се усеща или вижда с просто око... Ако ще чакам месеци, за да ми усетя обещания ефект от рекламата или опаковката, този крем отива директно в коша.... Не мога да губя време и нерви да се занимавам с поредния "боклук", че да му давам 100 шанса... Mr. Green

# 612
Lunna pateka , не е нужно да ми казваш, че има различни видове крем, такова впечатление ли съм създала?
Като не съм доволна от един крем или ми създава дискомфорт го хвърлям или го давам на приятелка, ако е скъп, а не го слагам и после да гледам с друго да оправям положението.
Смятам, че е редно човек да слага това от което има нужда кожата, както и ако един козметичен продукт води до нужда от друг, както случая с ретинола, ползването на който води още една купчина изисквания не го имам за добър - вкарваш се в една безкрайна въртележка с големи очаквания.

П.с. Не се заяждам, просто в няколко теми съм те чела че все си недоволна от всякакви продукти или че нещо не ти се получава, а за усещането веднага това е емоционално, примерно отговаря на някакви конкретни изисквания, не омазнява, лесно попива или нещо такова.
Но когато говорим било за анти ейдж грижа, било за пъпки или нещо,което не  е стандартна грижа за кожата, такива уааа ефекти веднага няма.
Един крем или серум първо трябва да е комфортен за кожата,да не дава някакви допълнителни несъвършенства върху кожата-било изсушаване или нещо друго а след това вече, за даде ефект трябва някакво постоянство.

# 613
Ако кожата е поддържана постоянно добре, има ефект веднага. Аз също от първо нанасяне, максимум второ, виждам харесва ли ми или не даден крем или серум.

# 614
За положителното отражение е по-трудно да се прецени. Някои продукти имат кумулативно действие, така че трябва време докато се види ефект. Най-простия пример е ретинолът.   
Иначе веднага мога да кажа, ако даден продукт ми се отразява зле. Peace

Общи условия

Активация на акаунт