Борба с ранното остаряване....Как?-2

• 84 525
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
Да, попрекалих.  Grinning
Съмнявам се да е алергична реакция, по-скоропрекалено агресивно съм третирала. По принцип нямам алергии, макар че не е изключено да получа някоя, но по-скоро ми прилича на прекаляване с продуктите.
На Ести съм пробвала един серум и един крем. Не съм впечатлена като че ли или поне не достатъчно за парите които им искат.
На Ла Рош харесвам нещата. Не са вълшебни, но ми понасят добре и цените са им нормални.
На Indeed Labs серума с вит С също ми хареса, май ще поръчам твора тубичка тази като свърши.

# 586
Миоки, Redermic R на La Roche Posay това околоочния им крем с ретинола ли е?
Аз съм го запазила в амазона и се чудя дали да го поръчам? И още един на ROC с ретинол има и него гледам... ooooh!
Да ви кажа още се колебая дали да продължавам с ретинолови продукти... За сега ефекта от един крем все още, но клони към нула... Даже имам странични ефекти и се чудя дали са от ретинола, но друго не съм сменяла... Първото е опъпчване по носа ми, с онези малки досадни пъпчици с връхче... Като пубер съм... Grinning Другото което забелязвам е леко по-груба ми е станала кожата отстрани на устата... Не е така гладка и мека, ами една груба и неравна, не знам как да го обясня... Това не ми харесва ама никак и ако продължава така, може да ми се сбръчка там кожата... Вие имате ли такива "ефекти" от ретиноловите продукти?  Confused
Направо съм на крачка да се откажа и вместо това да си подновя пак Слийп енд пийл на Филорга и да си изчистя малко кожата (макар че и той не е добре да се ползва при силно слънце)... А и третия "ефект", който май забелязвам е, че бледите ми петънца по челото взеха да избиват отново... Или поне аз си ги виждам по-ясно сега... Sick

Иначе и това гледах в амазона:

Някой да го е ползвал? Или да има идея от кой тип вит.А е?

# 587
Не, не е околоочния - за лице, ето този. Беше намален миналата седмица обаче на 22 и нещо и го грабнах. Той е с 0,3% ретинол.
Кой на RoC гледаш?

Не знам още дали реакцията ми е заради ретинола - твърде вероятно, трябва да го ползвам по-рядко. Опъпчването е възможно да е от него, както и засушаването. Колко често се мажеш?

По принцип трябва да се внимава колко често се нанася и да се вкарва бавно, особено ако е по-висока концентрация. Нямах проблеми със серума на The Ordinary за това смело започнах всеки ден с крема на Ла Рош, ама явно нещо ми дойде в повече. Кожата ми като цяло се засуши като че ли, не е така мазна и то за една седмица горе-долу мазане.
Не мажи много близо до ъгълчетата на устните. Няма да ти се сбръчка, просто явно ти идва силен.

Аз този заглеждам за по-натам. Този който си дала пише, че може да се маже на бебешки дупета та не знам колко е ретинолов.

# 588
На мен хич не ми се вижда подходящ сезона за такива продукти с ретинол.
Голям риск за сдобиване с петна ми се вижда, дори и с крем с фактор.

# 589
При мен е мрачно през повечето време, а и рядко съм навън през деня, така че нямам притеснения особени. Ако ми се очертае почивка някъде на слънце това лято, ще спра около седмица две преди нея.

# 590
utro77, този околоочен е добър. И е по-изгоден.

http://www.allbeauty.com/80413-skin-doctors-eyes-eyetuck-anti-ba … NMCFdEYGwodargPKg

В друг бг форум прочетох за него, така че трябва да го има и там. Нямам тъмни кръгове, но имах огромни торбички под очите. Не знам дали е от крема или от какво, не съм променяла нищо в режима си, освен че пия допълнителни 800 мл чай на ден, което би трябвало да ги увеличава (задържам вода), но като че ли действа. Други продукти на марката не съм ползвала, но е без мирис, много приятна консистенция (гел-крем).

* * *

Вчера в безплатното ES Magazine имаше обширна статия за продуктите на DECIEM, пускам я:

http://www.standard.co.uk/lifestyle/esmagazine/brandon-truaxe-th … uty-a3529571.html

# 591
Момичета, имате ли проблеми с видими малки капилярчета по лицето? Аз забелязвам още от преди 1-2 в основата на носа ми, което отдавам на стискането на носа в миналото с цел почистване на черни точки... Sad И тези капиляри с нищо не се махат, та си мисля има ли начин да им се въздейства или поне да не станат повече... Доста неприятна гледка са при някои по-възрастни жени и когато станат много... Close

# 592
Слава Богу поне такива нямам по лицето, но по краката е някакъв ужас. При мен е пак наследствено и се увеличават с годините, не знам дали има спасение.
Ако са ти малко по лицето, може да пробваш премахване с лазер.

# 593
Малко са сега и едва се виждат, но дали с възрастта няма да се увеличат??? Когато сложа ВВ-крем или ФДТ никак не личат, те са и в основата на носа, но аз си ги виждам и ми "бодат очите"... Joy

# 594
Ами да ти кажа, че няма да се увеличат, сигурно ще те излъжа, но дали ще станат много май никой не може да предвиди Simple Smile
Слаби кръвоностни съдове, мисля, че не се лекуват с конвенционални средства.

# 595
  • Пловдив
И аз имам от скоро 2-3 капиляра и се чудех дали няма да помогне ако ги мажа с някакъв гел за разширени вени.Само се чудя за момента де,но нали тези гелове помагат и за капиляри по краката,защо тогава да не помогнат и за такива на лицето?

# 596
Кремовете за разширени вени са за укрепване на стените на кръвоностните съдове и спиране на калцирането до колкото съм запозната, докато по лицето са спукани капиляри, с други думи безвъзвратно неработещи.
Лазерната манипулация слепва стените на съда и го унищожава. Следващите дни седмици оргенизма го резорбира.

# 597
Здравейте момичета страхотно е да се грижим за кожата си с хубави продукти ,но мисля че все пак кожата има нужда и да диша -от почивка.Колкото повече продукти нанасяме толкова по зле-мое мнение.Дори и от натуралното има пренасища не.

# 598
Чак пък да диша Simple Smile Некакво дишане, просто трябва разнообразни продукти за разнообразни проблеми.

Какво имаш предвид под "има нужда да диша" всъщност?

# 599
  • Бургас/Пз
Здравейте момичета страхотно е да се грижим за кожата си с хубави продукти ,но мисля че все пак кожата има нужда и да диша -от почивка.Колкото повече продукти нанасяме толкова по зле-мое мнение.Дори и от натуралното има пренасища не.
Може и така да е, обаче аз като си измия лицето, повече от 10 минути не мога без крем. Ужасно се чувствам, опъва ми, дискомфортно ми е и пак посягам към нещо за мацване.

Общи условия

Активация на акаунт