Бебеправещи мамчета с една маточна тръба-въпроси

• 4 760
  • 27
  •   1
Отговори
Здравейте, пак съм аз  Crazy
Първо-моля модераторите, ако се повтарям, да кажат и да преместя темата!
Второ- правя темичката, като търся отговор за себе си, защото (предполагам) ми предстои посещение в инвитро клиника, но никак не вярвам на лекарите, които ми обясняваха за мен след операцията ми. А за нея, мнабързо- имам премахната тръба вследствие на премръзване, от там възпаление. Другата я спасиха с месец в болницата. Не ми звучи логично... Била съм малко след 18тогава, по-скоро след толкова време мисля, че е била извънматочна и не са ми казали. Има ли момичета, с такова премръзване? На вас обясниха ли ви как овулирате тогава? Член съм на форума от миналата година, след спонтанен аборт заради нервна криза. Натъквала съм се на моя въпрос и няколко отговора от типа на "овулация през месец" и започнах да гледам и да смятам, явно и при мен е така, след обяснението на лекарите в Русе, уж би трябвало всеки месец да си овулирам. В епикризата ми дори не пише какво са ми правили...

# 1
  • София
Тръбите нямат общо с овулацията. Овулацията се случва в яйчника. Дори да имаш 1 яйчник, пак може да си имаш овулация всеки месец, както и с 2 яйчника може да нямаш овулация всеки месец.

# 2
  • София
Щом нямаш една тръба, а искте бебче, редно е да провериш с цветна снимка другата тръба дали всичко с нея е ок. Ако посетиш репродуктивен доктор, той ще ти пусне всички изследвания.

След това просто правете нормални опити и така (освен естествено ако не са ви намерили проблеми, които да се отрстраняват). Това с овулация през месец е абсолютен мит. Яйчниците не се редуват през месец, индивидуално е. Ето миналата година аз имах О само от ляво, а от декември ми овулира и десния.
Можеш да ходиш на фоликуметрия и да следите кога овулираш от яйчника с тръбата, но има и случаи, в които овулираш от яйчника без тръба, но яйцеклетката се всмуква от другата тръба и пак може да стане забременяване.

За измръзването и т.н.т. - нямам никаква представа.

# 3
Миналата година в болницата тук ми правиха цялостна цветна снимка и мимах пррз всякакви лекари. Нямаше проблем. Поне според тях. Остава да ми назначат нова предполагам, че за 7-8м всичко се случва.
Много благодаря за отговорите! Точно това се чудех как мамка му..търсила съм в интернет, и нищо полезно не намерих..
Имаме среща точно с такъв човек на 13ти.
 bouquet

# 4
Аз миналата година заради извънматочна съм оперирана и само с една лява тръба. Следващите 3 месеца си овулирах редувайки яйчници, а преди ми се е случвало по 2-3 месеца да е точно този с липсващата тръба сега(десния). Направих си цветна снимка, показа проходимост на лявата тръба. На следващия месец почнахме опити и веднага забременях от десния яйчник, но Я е пътувала от ляво. Вече карам 5 месец спокойна бременност. Пожелавам и на теб скорошна радост! Аз също се филмирах за ин витро, но се оказа,  че съм си наред, така че горе главата!

# 5
Мога ли да попитам за медицинския термин, който са ви казали относно операцията?
Точно, че аз не искам инвитро, не мисля че е наложително при положение, че можем по естествен път, чувала съм страшни истории за тези неща, изчоствания след инвитро процедури и какво ли не Sad
Благодаря за куража!

# 6
Какво точно имаш предвид за мед. термин? Правиха ми операция по спешност, посред нощ ми се спука тръбата, не бяха разбрали, че там е бременността. С лапароскопия премахнаха остатъците от пукването и разлятата кръв. кой знае какви обяснения не са ми давали, че пък и термини. При мен дори настояваха да не се занимавам с цветна снимка, а да си бебеправим, но от много четене се наплаших и си карах по процедурите както е желателно. Да не говорим, че дори реших, че няма да се наема за втора Б и ММ сигурно ще ме зареже,рев, абе всякакви глупости си мислих. След 1-2 месеца нямах търпение пак да пробваме.

# 7
  • русе
Бягай от Русе....само това ще ти кажа...аз си изпатих

# 8
Питам, защото и аз бях приета по спешност, без обяснения без нищо. Мен ме оперираха и за друго тогава, но епикризата ми не включва "премахната тръба" няма нищичко по тази тема, и често лекарите се чудят като ме гледат на видеозон, защото е премахната само половината тръба и все още се вижда. Самия термин ме и интересуваше, защото тук ако не им го дадеш, се правят, че не разбират за какво им говориш  #Cussing out
Благодаря за разточителното обяснение, прерполагам, че не е най-приятната тема

# 9
На моята епикриза пише "Тубарна бременност"

# 10
  • русе
Питам, защото и аз бях приета по спешност, без обяснения без нищо. Мен ме оперираха и за друго тогава, но епикризата ми не включва "премахната тръба" няма нищичко по тази тема, и често лекарите се чудят като ме гледат на видеозон, защото е премахната само половината тръба и все още се вижда. Самия термин ме и интересуваше, защото тук ако не им го дадеш, се правят, че не разбират за какво им говориш  #Cussing out
Благодаря за разточителното обяснение, прерполагам, че не е най-приятната тема
те не обесняват...пък питаш ли..аз влизам бременна 10 г.с.с висока температура с спряна сърдечна дейност на плода и оная сестрата ми вика "ми кат си болна що не си седя в вас"....после въпроси защо?как? ами става..случва се..млада си...

# 11
Аха ,да сетих се - тубарна бременност се водех и аз. Иначе съм чела, понякога ако е в края на тръбата до яйчника - режели половината тръба, но не знам останалата половинка пълноценна ли е в улавянето на яйцеклетка. Що да не, щом на мен лявата улови дясна яйцеклетка. Иди в Сф или някой град с добър (известен) специалист, ти нямаш никакви насоки за действие от твоите лекари.

# 12
  • София
Аха ,да сетих се - тубарна бременност се водех и аз. Иначе съм чела, понякога ако е в края на тръбата до яйчника - режели половината тръба, но не знам останалата половинка пълноценна ли е в улавянето на яйцеклетка. Що да не, щом на мен лявата улови дясна яйцеклетка. Иди в Сф или някой град с добър (известен) специалист, ти нямаш никакви насоки за действие от твоите лекари.
Няма как да е пълноценна, лепсва и фимбриалния апарат.

# 13
  • София
Цитат
Питам, защото и аз бях приета по спешност, без обяснения без нищо. Мен ме оперираха и за друго тогава, но епикризата ми не включва "премахната тръба" няма нищичко по тази тема, и често лекарите се чудят като ме гледат на видеозон, защото е премахната само половината тръба и все още се вижда. Самия термин ме и интересуваше, защото тук ако не им го дадеш, се правят, че не разбират за какво им говориш

няма как да се вижда тръбата на ехограф, ако не е пълна с течност, нито част от тръбата, нито нищо от нея...

определено пости добър специалист, че нещо това което обясняваш ми звучи съмнително - не е написано, че ти е махната тръбата, лекарите виждат половината тръба...  newsm78   newsm78  Thinking

# 14
Знам. Обиколих страшно много лекари в Русе и извън Русе. Нищо. Оставяла съм ги да ми обясняват как се виждат две тръби, един виждаше 1 яйчник, друг пък два О.О странна работа. Ревала съм от болки и какво ли не, накрая пак нищо Simple Smile Отказах се от АГто в Русе, но резултат никакъв. Миналата година тук в Германия, същите неща-нищо. И се бях отказала от каквото и да е действие вече, докато не ми се случи всичко накуп миналата година.
Благодаря за термина, ще имам полза от него!

Общи условия

Активация на акаунт