Томболи, игри, конкурси, награди и подаръци - 61 - април 2017

• 142 779
  • 2 463
  •   1
Отговори
# 270
  • Русе
Topsy, сега с рег кода на бонбонките, първоо забравих,че трябва да напиша часа, пуснах я и веднага получих смс, но после ми даде грешен код, естествено.
Затворих страницата и я отворих пак, написах си всичко отново с главно К на латиница и стана без проблем. Като имаш време опитай пак Hug

# 271
  • при късмета
Обикновенно не се декларират дължими суми, а тези внесли данъци, които не трябва да внясат  Joy за първи път виждам подобно нещо. В закона много ясно пише от кога е промяната

# 272
И аз спечелих от Билка миналата година и ми изпратиха служебна бележка. Честно казано, нямам никакво намерение да се занимавам с деклариране на тези 50 лв, особено като ви чета колко са усложнили процедурата.

# 273
ма ко искрено ти благодаря за разяснението. Поне да си бяха пуснали бележката по пощата.
Извинявам се на аудиторията, че ги занимавах с моя проблем, дано поне е било поучително, да не чакат на опашка с копие от служебната бележка Joy

# 274
  • при късмета
Много ми е интересно как така са внесли данъците. ЕГН взимаха ли ви когато си получавахте наградите?

Иначе може и да не се занимавате данъците са внесени. Нулеви декларации няма кой да засича дали са подадени. По такива приходи и осигуровки не се изравняват, така, че и да не ги пуснете не е проблем

# 275
Искаха ЕГН, да. Доколкото помня превждаха парите по банков път.

# 276
  • при късмета
Тогава трябва да ги насметете да пратят бележки със свеж печат. Не можете иначе да ги декларирате. Абе счетоводството им е гола вода  ooooh! Никога, ама никога не са приемали в НАП копия на бележки или принтирани. Не им ли е ясно

# 277
Тогава трябва да ги насметете да пратят бележки със свеж печат. Не можете иначе да ги декларирате. Абе счетоводството им е гола вода  ooooh! Никога, ама никога не са приемали в НАП копия на бележки или принтирани. Не им ли е ясно
Може би едва ли са очаквали някой да се юрне да подава декларация #Crazy

# 278
  • при късмета
Тях не би трябвало да ги интересува кой ще си пусне декларацията, но трябва да си свършат тяхната работа.
Когато наградата е парична, а не предметна, данъка го внася платеца, независимо дали е за негова сметка или за сметка на получателя. Говорим само за внасянето. Получателя само го декларира, заедно с всичко останало, което има за деклариране.
При това са длъжни да издадат бележката веднага или евентуално до края на годината. Не може в следващата година да ти издават бележка за миналата, когато тя е еднократна. Ако трябваше получателя да си плаща данъка, то тогава го лишават от възможността да го декларира и внесе до 05.02, до тогава, ако си декларираш доходите и платиш данъците има 5% допълнително отстъпка.
Sonnenlicht, като им искаш оригинална бележка, би ли ги питала на какво основание е внесен този данък, като за миналата година промяна в закона няма, а по промените ще се декларира чак догодина. Интересно ми е

# 279
  • София
Идвам в новата темичка да се похваля, че печеля кафе за една година от Престиж. Някой знае ли на каква стойност е това количество? Също да спомена, че съм с 2 участия  (10 вафли) и се изненадах от наградата. Успех на всички!

# 280
Ще ги попитам и ще споделя тук.
Между другото бележката я получих 2016г., но днес реших да подам декларацията и се появи проблема.

# 281
Идвам в новата темичка да се похваля, че печеля кафе за една година от Престиж. Някой знае ли на каква стойност е това количество? Също да спомена, че съм с 2 участия  (10 вафли) и се изненадах от наградата. Успех на всички!
Гледах някъде на едро цена и излизаше около 60 лв грубо

# 282
Честито, голям късмет е. Hug

# 283
  • София
Наистина. А когато беше играта с Дрона регистрирах много повече вафли и спечелих само чаша. От тази имам и миксерче и кафе. ☺

# 284
  • Плевен
Sonnenliht, ако в имейла имаш сканиран оригинал на бележката, мисля че можеш да подадеш декларацията по интернет с ПИК ( или електронен подпис-твой или на упълномощено лице). Не знам дали ще ти е по-лесно, но е вариант.

Общи условия

Активация на акаунт