Отговори
# 660
Боже, тия хора не са добре! Според мен ще поискат колпоскоп и нова биопсия. Това на нищо не прилича, как се взима биопсия без да знаят откъде?! #2gunfire

# 661
Аз и на друго се учудвам, как излиза резултат от биопсия на другия ден? Аз чаках 2 седмици... Иначе успех, добри съвети са ти дали.

# 662
Биопсията ми е направена в сряда, на 14-ти. Резултата излезе днес. Утре ще занеса същия материал в друга лаборатория и след като вече е бил подготвен веднъж за микроскопско изследване, на патоанатома не му е необходимо кой знае колко време, за да си каже мнението Wink Просто ще имам мнения на двама патоанатоми на един и същи материал.

# 663
Биопсията ми е направена в сряда, на 14-ти. Резултата излезе днес. Утре ще занеса същия материал в друга лаборатория и след като вече е бил подготвен веднъж за микроскопско изследване, на патоанатома не му е необходимо кой знае колко време, за да си каже мнението Wink Просто ще имам мнения на двама патоанатоми на един и същи материал.
Благодаря, че сподели. Не го знаех това.

# 664
Така е, ама те като са я взели без колпоскопия как точно са преценили от коя част на шийката ще я вземат? За мен лично това е изгубена кауза малко, но не знам... Смени си лекаря и на следващ цикъл нова биопсия ит.н.

# 665
Аз си правих конизация при др.Велевски преди  два месеца. Ходя при него от 8 години и съм доволна. След цито 3а и всички отрицателни изследвания влезнах за биопсия. Не съм ми правили колоскопия. На епикризата ми пише ,че след оцветяване с препарат се наблюдават оцветени в бяло участъци. От тях е взет материал за боиопсия, а от канала с кюрета. Резултата ми беше малък участък с тежка дисплазия. Следва конизация , която беше и лечението / нямах друго освен тежка дисплазия/. От Селена изобщо не съм доволна, от доктора да. Не се притеснявай излишно, знам че всякакви дивотий ти минават през главата. Успех , стискам палци.

# 666
Благодаря ти, natalipp  Hug И аз от Велевски съм си доволна, от 3 години ходя при него. Но в Селена не ми се иска да стъпвам пак...

# 667
...... На епикризата ми пише ,че след оцветяване с препарат се наблюдават оцветени в бяло участъци. ....

тези петна ги оцветяват с колпоскоп (това е нещо като микроскоп)... поне при мен беше така... най - вероятно не са ти казали.... че е колпоскопия

# 668
Здравейте, момичета!
Днес занесох материала от хистологията за второ мнение. Потвърди се тежка дисплазия, но поне ми казаха, че няма карцином ин ситу, което определено ме успокои. Нямам пуснати изследвания за хламидии, микоплазма, уреаплазма и се чудя дали да не си пусна едни и възможно ли е нещо такова да ми докара тази поразия.  Thinking
В петък имам записан час за преглед и консултация с друг гинеколог, ако и той каже конизация, хич няма да отлагам, но все пак ако има някакви други микроорганизми, не е ли по-добре първо да се излекуват?

# 669
Не че искам да те плаша, ама принципно дали тежка дисплазия или ин ситу е все тая.

За микроорганизмите не съм специалист, но мисля, че не могат да причинят дисплазия и аз лично не виждам връзка между двете неща. Тежката дисплазия е хубаво да се лекува веднага, а хламидии може да се лекуват с години (не че ти го пожелавам). Така че взимай мерки с конизацията.

# 670
Цитат
чудя дали да не си пусна едни и възможно ли е нещо такова да ми докара тази поразия
 Има някаква асоциация на тежките изменения и наличие на хламидия, трихомонас, микоплазма и херпес. Не се водят канцерогенни, по-скоро действат синергично с ЧПВ, пречат на имунитета да възстанови изменения участък на по-ранен етап, и са индикация за рискови сексуални контакти. Които, заедно с пушене, прием на противозачатъчни и брой бременности, са основен рисков фактор за развитие на рак.

Колкото до тестването и лекуването - с лекарят ще прецените. За хламидия по спомен се тестваше повече от месец след приключване на лечението, за да се види дали е подействало, правила ли си след твоето? Ако се съмняваш - тествай, няма да ти навреди.

# 671
Имах положителен резултат за хламидии преди 2 години. Тогава излезе пап3А. След лечение, цитото беше 2-ра група и отр. хламидии. Но симптомите, които имам сега, са същите като тогава. Зверска болка в кръста, цистит без бактерии в урината и т.н. Може и да са хронифицирали. Ще се консултирам и с лекаря, но ако не пречи едното на другото, лечението мога да започна и след конизация.

# 672
Здравейте, скъпи момичета. Имам нужда от вас!
Преди 2 седмици правих цитонамазка - 24 ден от МЦ. Резултатът беше следният - 2 група Задоволителна, но ограничена от левкоцити и метапластични клетки. Свързах се с АГ, който каза, че няма проблем и всичко е наред.
Сега чувствам парене и сърбеж в интимната област (4ти ден от МЦ), които предполагам се дължат на горещото време и дамските превръзки. Разбира се, ще отида да си пусна микробиология  (впрочем последните две микробиологии, гласяха, че лактобацилите са намалени, които не съм ,,лекувала" по някакъв начин - отново по препоръка на АГ.
Преди около 2г съм пускала изследване за хламидии, микоплазма, уреаплазма, трихомини, гарднерела - всичко отрицателно. Партньорът ми е постоянен.
Моля ви, кажете ми, какви изследвания да пусна, наред с микробиологията, която се очертава да се случи другата седмица, когато свърши МЦ (междувременно ще ви помоля и да ме посъветвате как да се справя с ужасните симптоми, докато отида на гинеколог)
Преди време открих положителни щамове на ЧПВ (от сериозните, не си спомням точно кои, моля Извинете ме) пих кориолус, последва отрицателен резултат..
Ще съм ви изключително благодарна, ако се отзовете на запитването ми!
Благодаря ви!

# 673
Anneth, след дълго 6 месечно лечение на кандида , сега съм по-добре. Почнах да пия това: https://apteka.framar.bg/30026803/%D0%B1%D0%B8%D0%BE-%D0%BA%D1%8 … B0%D0%BF%D1%81-60 (Био Култ), ползвах и лактажин(глобули). Лактобацилите са много важни! Това установих от личния си опит (когато питах лекар да ползвам ли нещо, каза, че няма нужда). Извини ме, ако пиша объркано, надявам се все пак да става ясно какво искам да кажа. Със сигурност няма да навредят лактобацилите.
Скрит текст:
бях със странно течение и болки ниско долу, МБ в началото излизаше с кандида, после чиста, само редуцирани лактобацили, после пак кандида. Надявам се сега да съм си решила проблема, защото пих и слагах много лекарства в продължение на 6 месеца. В момента се чувствам добре  - без болки, йеее.

Според мен само МБ е достатъчна, но пък може и мико и уреаплазма ( те май са без симптоми). Успех.

# 674
  • SF

Мога ли да ви попитам какво означават червените съкращения:
Резултат група PAP за PVCU   III A   група   
Резултат група PAP за CC   III A   група

И коя група е по-лошата, по-напредналата - III A или III Б?

Общи условия

Активация на акаунт