Радостните мами МАРТЕНЧЕТА гушкат - дано да са ни здрави и много да ни слушкат!

• 47 078
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Аз си имам гербова марка. В момента, в който я оставя в кошчето - реев, в момента, в който напрАвя две крачки в страни реев. Ей спи и се две не вижда, нося в в мен и затваря очи, като я оставя и пак се почва.

Един трик, който аз използвам. Когато заспи докато е в мен, слагам една тънка пеленка на гърба му, така че като го сложа в креватчето, пелената да остане между него и креватчето, за да не усети разликата в температурата. А др което работи при него е, да му пускам приспивни музики от you tube ( на които заспивам и аз  Wink ), защото различните шумове са ми малко зомбиращи.

# 646
  • София
София си будува от няколко дни след раждането. Няма такова нещо като яде-спи-яде-спи. Нощем само спи (и яде).
 А за некърменето и гушкането, то е до дете и родител Simple Smile Некърмещите също носят бебетата си, спят с тях и подобни. Някои защото така го разбират родителството, а други от нужда - като плаче или е с рефлукс няма голям избор.
 Аз имах и непривързано кърмаче, мислех си, че защото е момиче, за това е така кротко и неизискващо. Само мига с очички и нито скимти, нито даже сигнализира, че нещо не му е добре. Лежи в шезлонг или количка и я гушкам само защото аз искам. Е, сега е друг модела на момичето, тъй че теорията ми за половете издиша Simple Smile

# 647
  • Бургас
Мартин сега например си лежи в кошарата и си рита нещо вече почти трети час. Обикновено сутрин има едно продължително будуване и следобед още едно.

Аз от няколко дни съм сложила комарника на количката, защото защъкаха разните насекоми.

Ротарикс няма да слагам. Сложихме на 20.04 Хексацим и на 19.05 ще отидем за Синфлорикс. После пак така ще редуваме.

Марти вече се усмихва, заглежда се в играчки или в нас, докато му говорим, издава разни звуци,голям кеф.

Ох, 5г. ми девойка от вчера ме е подгонила да й да дам да суче и тя. Искала да опита на бебето млякото. Добре че отиде следобед в майка ми, та малко да й размине Simple Smile

# 648
А давате ли им биберони - залъгалки на вашите бебета?
Днес му дадох за първи път.

# 649
Днес му дадох за първи път.
А прие ли го?  Защото на моята все го предлагам , но го плюва с отвращение. Обикновено заспива на цица. Как ще я отуча още не знам.

# 650
Моя го смуче като захар.

# 651
  • София

Да, биберони има вече завидна колекция. Често се приспива с биба, обаче когато е крив се тресе целия и бибата пада през 1 мин. и това упражнение с подаването/закрепването на биберона в устата може да продължи много дълго. Дори и в момента го правим.

# 652
Аз не давам, не я иска...
Благодаря за отговора за пъпчето. Че аз това забравих да питам педи-то.

# 653
  • Бургас
Два пъти съм го пробвала с биберон, единият път по- му се получи, но не съм потретвала. Засега се справяме без него.

Днес откакто се е събудил в 15.30, едва сега заспива. Дремна 15 мин към 19.30 часа, след баня, и толкова. Но пък сутринта беше сън-ядене-сън. То не може все да спят миличките.

# 654
Скреч, от това което съм чела за теб някак си не ти отива да си "злопаметна"  Laughing Нали знаеш, че ключът към щастлив живот е късата памет. Хвърляй всичко зад гърба и толко.

Аз си имам гербова марка. В момента, в който я оставя в кошчето - реев, в момента, в който напрАвя две крачки в страни реев. Ей спи и се две не вижда, нося в в мен и затваря очи, като я оставя и пак се почва. А разбираемо е, че не мога да я държа нон-стоп. Майка ми си тръгна в понеделник и резултата е минус едно кило веднага. Не знам какъв апетит да имам като не мога да стигна до хладилника, за това ми е странно като казват, че се пълнеело докато кърмиш. Майките със спокойни деца сигурно  Laughing

Същото е и при нас.ама едно към едно.

# 655
  • Бургас
Вчера и онзи ден Мартин се държа по абсолютно същия начин. Сестра ми и племеницата бяха вкъщи, та мислех, че го дразнят многото хора и шум. Сетих се обаче, че ден преди ваксината отново бяхме така цял ден на ръце. Дано не стане ежедневие.

# 656
И моя юнак отвреме навреме заспи като пън-все едно ще спи два часа, а се буди след двадесет минути без причина и до следващото хранене ( през три часа яде) е спокоен, раздава усмивки и "приказва", следи с голям интерес представленията на батко си.
Биберон не иска. И баткото беше така. Стана негов фен, около 7-я мес, когато тръгнаха зъбите.

# 657
Давам биберон.Така се успокояват бебчетата.Заспива с него и сама си го маха после,изплюва го или го дърпа с ръка.Спането е неспокойно през деня-уж заспала дълбоко се събужда след 10 мин и си гледа.После пак така.Само като я извеждаме и в мига,в който я сложим е количката заспива.

# 658
Май има и други неспящи като мен . Спи ми се, но се събудих да кърмя, бебка нанка, но аз съм се ококорила. Тази вечер я прилъгах с биберона за 1/2 час да я приспя, оставих я в креватчето и след 5- 10 мин размаха ръчички и се опули. Размрънка се и пак при нас в кревата. Сгуши се до мен и веднага заспа. Не ще да спи детето само. Ще бера ядове с това

# 659
И ние будуваме доста. Има дни, в които й се събират едва 10 часа сън за денонощие и то, защото включваме нощния. Единствено навън нямаме проблеми със спането. Вече стои по-дълго будна, иска да й се обръща внимание, определено не е като в началото ядене-сън-ядене. Давам биберон, с него заспива по-лесно, после по някое време сама го изплюва.

Последна редакция: нд, 30 апр 2017, 07:48 от Tiama

Общи условия

Активация на акаунт