Сватба 2017 - IV част

• 57 433
  • 758
  •   1
Отговори
# 30
Момичетата от Варна, и аз имах страхотен проблем да намеря видеооператор, защото малко в последния момент реших да търся (януари за сватба през май) и се оказа, че много от екипите вече са заети. Да не говорим, че Ламбов беше зает още лятото на 2016 за нашата дата  Laughing
В крайна сметка се спрях на 'вносен' видеооператор от Стара Загора. Иначе от варненските видеооператори Павлин Пенев ми се стори от най-приемливите като цена и услуга.

Цвети, човек май наистина не знае какъв таралеж в гащите ще се окажат шаферките. Аз на моите съм им дала свобода да избират модел на рокля и нюанс на цвета, но имам една-две кандидатки, които май ще ги връщам в час по рисуване да учат цветовете  Grinning Шегата настрана, не е постъпила коректно приятелката ти за мен, щом веднъж се е съгласила да ти бъде шаферка и да облече избраната рокля. Най-странно от всичко ми се стори нейното вмятане да я махнеш, ако така прецениш. Прозвуча ми малко като - на мен всъщност не ми се занимава, но по-добре ти кажи, че не ме искаш за шаферка. Според мен в деня на сватбата ще имаш нужда да си обградена от хора, които с удоволствие ще ти помогнат за дребни задачи, ако се наложи. Това момиче според мен няма такова желание и ще е най-добре за теб да си спестиш излишни емоции  Hug

# 31
  • София
Аз за шаферките, от това, което споделих в миналата тема нямам какво повече да кажа.  Crazy

Днес се прибрахме от Италия, но успях да ви изчета.  Hug

Колко много булки има на първата страница, браво на вас.  bouquet

# 32
  • София
Цвети, аз също смятам, че е по-добре да си спестиш неприятните емоции. Разбира се, постъпи както си го усещаш аз не бих могла да дам съвет в случая. А роклята, която си показала и на мен не би ми стояла, защото съм хем с малък бюст, хем с големи прасци и тамън ще ми подчертае недостатъците  Mr. Green

Аз имах ужасен 3 март тази година - приятелят ми е в чужбина и бях на гости на родителите ми, които ме хванаха на къс пас... Обидени били, че щели да са "само гости" на нашата сватба, за нищо не сме ги питали, сами сме щели да си плащаме... В крайна сметка се оказа, че са обидени, че не сме ги питали за списъка на гостите, ние си го изготвихме сами и си избрахме ресторант с толкова места. Съответно ме поставиха в много тъпата ситуация да избирам дали да поканя хората, които са активно в живота ми + евентуално тяхната половинка, която може и да не познавам в името на това да не "разделя родата". Какво щели да си помислят хората, как сме щели да се изложим... А от страна на нашите има 30 души, техните кумове, техни приятели, не си мислете, че сме ги пренебрегнали... Идеше ми да отменим всичко и да си подпишем сами с кумовете. После 3 дни живях в невероятно напрежение, търсихме и намерихме друг ресторант за повече хора, който хем не ми харесваше повече хем щеше да е 4000 лв. по-скъп... Накрая с любимия решихме, че няма да правим гимнастики за да сме на място, което не харесваме с хора, които не харесваме само и само да угодим на нашите. Те естествено се разкаяха на другия ден след като ме видяха колко се разтроих, но горчилката си остава... За гости не сме говорили повече.
Вие имахте ли подобни проблеми?

Аз с двете ръце препоръчвам нашия фотограф - Николай Митев, пътува и извън София и е страхотен и жизнерадостен човек. А за творчеството му говорят снимките му Simple Smile

Мони, аз го разбирам мъжа ти и ако от сега не му харесва халката може би е по-добре да ги смените или само неговата. Предпочитам това усложнение пред това да нося цял живот бижу, което хем ми е важно, хем не харесвам.

# 33
Лаленце, аз имах друг проблем, понеже родителите ми раздаваха поканите и покрай тези в списъка поканиха и още няколко души по тяхно осмотрение, но за повечето от тях ме попитаха, а и са такива, които канят по-скоро от уважение, въпреки че предварително е ясно, че няма да дойдат, а и в крайна сметка в случая те поемат разходите. Хубавото е че не ни се мешат по никакъв друг повод.
Мисля че във вашия случай добре сте решили да не се поддавате на родителите ти и да запазите първоначалната си концепция за гостите.
А иначе до сега на мен на няколко пъти ми е идвало да зарежа всичко и да отидем само с кумувете, добре че рано раздадохме поканите и като си помислех какво звънене и неудобство ще е да кажа на всички поканение, че вече не са такива и много бързо пропъждах тези мисли от главата си  Simple Smile

# 34
Сий, как беше в Милано?
Лаленце, +1 за смяна на халката.
И ние поканихме 10ина души отгоре приятели на нашите, но те са семейни приятели (т.е. и мои) и с кеф го направих. Разбира се едно са 10, съвсем друго - 30.
Цвети, не си права. Ясно си личи и в изказа ти, че спестяваш инфо. А и по дяволите само откъм плат и цвят да си обременен, е ужасно. Ти искаш некви лилави овци в гаден ретро модел, който да поръчате от ebay и който те да си платят. Предвид местожителството и изтъкнатите (реални) доводи, реакцията й е напълно логична.
И не тя, а ти я напрягаш.
Мое мнение, но много напудрена ми изглежда тази история. Успех с избора!

# 35
  • London, UK
Icey не знам защо си мислиш, че спестявам нещо, но дори да е така повярвай ми няма да е в нейна полза. Майка ми е много честен човек и никога не се е притеснявала да ми каже, че не съм права, а след като ме изслуша застана на 100% зад мен. Сигурна съм, че ако на теб близък човек ти каже че прави жест като идва на сватбата ти и това е в общи линии всичко което можеш да очакваш от него няма да ти стане приятно. Колкото до роклите както вече споменах това е модел който въпросната приятелка хареса най-много. Може и да е ретро, но аз не виждам нищо лошо в това. Цялата тема на сватбата е ретро тип 50-те и цвета на сватбата ще е лилав, така че е нормално и роклите на шаферките да са в този цвят. Много от вас избират вариант без шаферки и това си е по ваше желание. Всеки трябва да има сватбата която иска. Аз смятам, че след кумовете шаферките са най-близките хора на булката и избрах да ги имам тъй като нямаше как най-добрата ми приятелка да ми е кума и смятам, че това е добър начин да я уважа. Също така още в началото обясних на всички момичета как стоят нещата с роклите и всичко останало и им казах, че могат да ми откажат и няма да се сърдя, но те приеха. Така че не мисля, че съм карала някой насила да прави нещо.

# 36
  • Варна
Момичета, аз шаферки няма да имам, но искам да споделя за тези, които не знаят... шаферите и шаферките не са наша традиция, всички знаят това. Обикновено обаче младоженците канят за шафери необвързани момичета и момчета, с намерението да ги сватосат. Такава е идеята на цялото начинание... Такава е традицията (макар да не е наша)... 🙂

# 37
На същото мнение съм и аз Peace.
И тук в Италия няма шаферки. Хамериканска работа  Joy Joy Joy.

# 38
А ако решим да заменим халките, какъв е вариантът? Някой наясно ли е? Трябва пак да отидем в Сара Трейд, да върнем тези и да платим още доста за нови предполагам? Един вид, все едно носим злато и го даваме да ни изработят нови, нали?

# 39
А ако решим да заменим халките, какъв е вариантът? Някой наясно ли е? Трябва пак да отидем в Сара Трейд, да върнем тези и да платим още доста за нови предполагам? Един вид, все едно носим злато и го даваме да ни изработят нови, нали?
Имаш материал и плащаш само за изработка - максимум 40лв./гр.

# 40
Имаш материал и плащаш само за изработка - максимум 40лв./гр.
Като сметна и пътя дотам (понеже сме във Варна) и буквално и преносно златни ще ни излязат. Tired Благодаря за отговора все пак.

# 41
А..как 40 максимум, повечко е  Laughing
Мони, не знам с какво впечатление си останала от момичетата в Сара Трейд, в нашия случай бяха учтиви и угодиха на всеки наш каприз, звънни им и се разберете какво могат да предложат.

# 42
Според мен не е задължително да правите новите халки в същия магазин откъдето са старите. Щом ще ползвате старите като "материал" и ще плащате само за изработката, това може да стане във всеки магазин. Отделен е въпросът дали държите да е в Сара Трейд, а и те може да решат да ви направят някаква отстъпка като им обясниш ситуацията, знам ли  Rolling Eyes

# 43
Ами май наистина ще е най-добре да се обадя да попитам как стоят нещата. Ако само ще ги ползваме за материал май не си струва да ходим чак дотам..и без това ще ни излезе почти като да си купим нови. Много ме е яд, на мен ми харесват, но най-тъпото е, че аз харесах други халки, просто УЖ това беше моделът, който и на двамата ни хареса. И накрая какво излезе?! Че напразно направих компромис с това. Трябваше да си държа на моето, поне да знам защо не ги харесва капризният ми приятел. hahaha Всъщност той не харесва неговата само, моята била хубава. Може да е подсъзнателен опит да се измъкне от носенето на халка, знам ли Laughing

# 44
Като сте се заоплаквали, да го направя и аз. На кумата ми нещо й става - показа ми няколко модела рокли, които е харесала-едната беше 1/2 бял цвят-тук нищо не й казах. Но след това ми показа рокля в същия модел като моя, аз й натъртвам, че моята рокля е такава и тя "да, как е, лесно ли се върви с нея" и тука вече ми кипна и й казах, че няма да ми е приятно да сме с един и същ модел. Малко се изумих от недосетливостта й и като чета и вас се чудя какво им става на приятелите в такива моменти  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт