Сватба 2017 - IV част

• 57 469
  • 758
  •   1
Отговори
# 60
При нас поради религиозни причини и за да не се тормозим - във всички салати няма да има шунка  Laughing и на всички ще се сервира пилешко. Имаме плата за предястие, където има филе елена и луканки за тези, които си хапват всякакво месо и хапки сирене и кашкавал. За вегетарианците ясно, но имаме и един веган, на който ризотото ще е без пармезан. Доста приятели, с които си коментирах тортата бяха учудени как няма да има шоколад, но аз не исках и съответно няма да имам на тортата, но аз си я избирам за моя ден, а и много се съмнявам, че не биха я яли поради липса на шоколад  Mr. Green

# 61
Нашето меню е шопска салата (колбасите в овчарската не ми вдъхват доверие), предястие - палачинка с пилешко (много вкусна я правят там), основно - пилешка пържола от бут с гъбен сос и сотирани картофи (спряхме се на такава пържола, защото досега по сватби са ни сервирали леееко поизстинали основни ястия и ако бяхме избрали свинска пържола или пилешка пържола филе, рискуваме да поднесем на гостите жилава подметка...), отделно ще има плата с мезета от ресторанта, които след това ще се допълват с мезета, внесени от нас и за десерт, разбира се, торта. Много беше вкусно всичко, което бяха приготвили и се надяваме да не ни разочароват с вкус и грамаж на сватбата!  Praynig Но все си мисля, че гостите ни няма да останат гладни.. 
Имаме няколко вегетарианеца и един веган, решихме, че на всички ще има веганско меню, защото с 3 различни менюта няма да зарадваме много ресторанта, а и риска да ги омотат е доста голям. Предстои да им казвам какво да бъде менюто, защото масово хората не правят разлика между вегетарианец и веган, та това, което ми предлагаха за веганско беше с яйца и млечни...  ooooh! Надявам се да ме разберат и да не оставим вегана да умира от глад  Mr. Green

# 62
Май сте прави, че няма как да угодя на всеки. Мислех да поискаме от ресторанта различни менюта за определени гости, но имам сериозни съмнения, че ще ги сервират на правилните хора. 😁 Иначе и аз съм на мнение, че на сватба не се ходи с цел да се наядеш, но на немските сватби тук ми прави впечатление, че храната е много важна за тях и да е много!!! и затова се опасявам, че немската страна няма да е много доволна от липсата на три метра бюфет с пет вида месо и десертна маса, но какво да се прави. Много се сърдят като няма избор и един вид ги принуждаваш да ядат определено меню, та и затова настанаха такива разправии.
А менютата ви звучат доста вкусно, момичета, прияде ми се чак 🙊
Кети, това с вегетанрианците ми напомни за една сватба миналата година. Имаше гости вегетарианци и явно сервитьорът беше доста объркан, та ходеше от маса на маса да пита къде са вегетарианците. Накрая им се наложи на му помахат от другия край на залата. Беше всъщност забавно, защото самите гости го възприеха шегаджийски  Laughing

Последна редакция: чт, 06 апр 2017, 11:21 от Mimische

# 63
Нашето меню беше захранки (май не му беше тва името  Joy ) от маслинова паста и още няква друга паста няколко филийки от франзела, смесена салата (снежанка, домати с краставици и май имаше и още нещо), предястие гъби със сирена и основно свински карета с печени картофи и подправки. Накрая тортата, която рязахме. Предлагаха ни и следястие, но решихме, че хората по-добре да танцуват Simple Smile Утре мога да погледна за по-точна информация относно менюто. Имахме 2ма вегетарианци (не знам какво са им сервирали, но бяха предупредени) и детско меню, но то в последствие се оказа, че има само 2 деца над 3 години и също не съм питала какво са яли - бяхме се разбрали за детски украсени бургери с картофки.
Големите хора си имат глави на раменете, а за малките някой трябва да се погрижи (т.е. родители, баба, дядо и т.н.).
НЕ истерясвай за глупости, никой няма да пукне от глад  hahaha bouquet

icey, май разядки му казват на това предястие. Много ги обичам, особено с маслинова паста, много хубав избор  Heart Eyes

# 64
Сигурно и на нашите ще им се наложи да махат, но всички са с чувство за хумор и мисля, че също няма да имат проблем с това  Grinning Само се надявам да не им объркат менюто!

# 65
  • София
Всъщност излъгах, съобразиха се с мен на една сватба относно яденето, но булката беше братовчедка ми,тогава живеехме заедно, та беше близък човек. Агнешкото беше основна част от менюто, но при мен го замениха с пилешко, за което бях много благодарна.  Simple Smile

# 66
Ние избрахме пилешко, не смятам за удачно агнешко/риба за такива събития, защото не се консумират от всички.
Иначе винаги има недоволни от нещо. Чувала съм и не толкова ящни мои приятелки да се оплакват, че имало малко храна. Ако аз трябва да си изям всичко предвидено в менюто+ядки и торта, със сигурност ще ме приемат в болница.

# 67
  • София
не смятам за удачно агнешко/риба за такива събития, защото не се консумират от всички.

И аз честно казано.  Rolling Eyes

# 68
За агнешкото съм напълно съгласна, както и за други силни аромати/вкусове, риба повечко хора хапват, но най-удачно е нещо класическо (свинско, пилешко..). Иначе аз не бих стигнала до билница, ако си изям менюто, все пак са салата идве ястия и една торта, разпределени в 6-8 часа +с консумация на алкохол и танци през това време, но пък и аз нямам проблеми с хапването  Mr. Green (добре, че не ми личи!)

# 69
Охх, и на мен ми е странен изборът на специфично месо като агнешкото например, но всеки си преценява. И аз имам роднина, която не яде нито пилешко, нито риба, а само свинско, и се чудя какво да правя. Според мен ще е по-възможно да поръчам вегетарианско меню за нея, отколкото да готвят свинска пържола за един.. Не знам, как мислите? Rolling Eyes

# 70
Аз за менюто само ви чета. Ще правим дегустация 9 дни преди сватбата. През това време ще разпитам за вегетарианци, вегани, а кой какво месо не яде ще стане хептем сложно.
Аз си знае,че няма да успея да угодя на всички. Все за нещо някой ще мрънка Joy Joy Joy.
Ако трябваше да избирам между свинско и пилешко, бих заложила на пилешко. Стига сватбата да е лятото, зимна върви свинско.
В моето меню има пилешко, свинско, сьомга, лаврак и патешко. Ще видим моят италиано какво ще изяви да пробва.
Изборът е голям и ще падне чудене.
Когато няма такъв проблем, когато има пак проблем.
Менюто ми е шест степенно. Дано няма гладни.

# 71
Ммм.. сьомга.. Heart Eyes При нас ще е включена в предястието.
Нашето меню е 5-степенно. Ще имаме плата с всякакви меса и колбаси, така че се надявам да няма гладни. Laughing

# 72

Mimische - къде ще е сватбата Ви? В София като търсих има хотел, който предлага бюфет за гостите на съвсем прилични цени

# 73
Ариел, във Варна ще е сватбата, но благодаря за идеята  bouquet Аз лично предпочитам менюто да се сервира и да не се получават опашки за храна, което при бюфет е неизбежно. Краде и от времето за танци. На менюто слабото му място е, че не оставя избор на гостите, но аз вече реших, че ще включим три вида месо в предястие, следястие, основно и се надявам всеки да намери нещо, което ще му е по вкуса. Пък тези, които не ядат зеленчуци (имам и такива!) ще видим какво ще ги правим, от ресторанта чакам по-скоро идеи какво може да им се сервира Simple Smile

# 74
  • София
Mimishce стана ми интересно ти просто знаеш кой какво не яде или те ти казват какво не биха яли.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт