Сватба 2017 - IV част

• 57 494
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
На мен също не ми допадат, както и предварителното подписване. Изобщо предпочитам всичко да си е в деня на сватбата. Нашият ритуал си беше истински. Давам само идея за тези, които са решили така.

Последна редакция: пн, 03 юли 2017, 18:43 от shakri

# 631
  • София
Аз нямам против предварителното подписване, но тези " фалшиви сценки" страшно ме изнервят.   Laughing Ако младоженците са решили да подпишат в друг ден или така им се е наложили - добре, но защо после трябва да се лъжем, в ресторанта, че се женят наистина.  Simple Smile

# 632
  • London, UK
Предполагам, че винаги има някой на който изнесената церемония няма да му допадне, но поне за мен има причина да се правят. Не мога да говоря за други булки, но аз ще имам такава и мога да ви разкажа причината. В София няма как изнесен ритуал да е истински, а дори и да можеше, аз много държа да подпишем на 30.08 когато ни е годишнината. За съжаление тази година това е сряда и няма как и сватбата да е в същия ден. Тъй като ще отидем само за подпис няма да имам фотограф и видео от този ритуал, но все пак искам да имам спомен от него и за мен беше добър вариант да направим изнесен ритуал, който ще бъде заснет. Освен това предварителното подписване улеснява църковния брак - така може да се направи преди изнесения ритуал. И на последно място обстановката в ритуалния дом е доста комунистическа, а аз искам нещо по-модерно "като по филмите", колкото и банално да звучи.

# 633
И ние ще подпишем фиктивно, но не мискля, че гостите ще разберат. В крайна сметка няма да обявим с фамфари, че видите ли, не е на истина.
Причините са сигурно около 10 защо така, но бихте ме линчували за половината от тях, та ще си го спестя и на вас и на себе си.  Joy Blush Mr. Green

# 634
Не, напротив, никой няма те линчува. Всеки си преценява как да го направи. Аз говоря за себе си, че предпочитам да ми е всичко заедно. Има всякакви варианти, на който както му е удобно.
Tsveti, ние правихме църковния брак преди гражданския. Вече е възможно това.
За обстановката съм съгласна. За съжаление в София няма как се направи истински изнесен ритуал, ние се възползвахме от услугите на община Ихтиман. Simple Smile

# 635
3дравейте!

И нашата сватба мина. Приятелите ни ни обявиха за най-добрите организатори, тъй като се справихме с нея съвсем сами в рамките на два месеца и всичко мина повече от добре, надмина и най-смелите ми очаквания. Единствената неприятна ситуация беше, че вечерта преди сватбата цели 6 човека казаха, че няма да дойдат...не смятам, че се прави така в последния момент, майната им на менютата и празните места в ресторанта, с тях се почерпи персонала, но беше доста грозно според мен.
Приятелите ни останаха изключително доволни от всичко, всички много се забавляваха като започнеш от най-малкия гост, който беше на 5 и му беше първа сватба и стигнеш до бабите и дядовците на по 80+, които до 2 часа играха хора наравно с младите.
Никакви оплаквания от екипа, ако някои има нужда от съвети за Бургас, препоръчвам и фото и видео и диджей.
Жегата беше неописуема и все пак оцеляхме. Grinning Сценария ни беше пълен...тръгване от младожеца в 10:30, взимане на кумовете в 12, мен ме взеха към 14часа, имахме малко време за фотосесия с кумовете и шаферките преди ритуала. Гражданският ни беше в 16:30, църквата в 18 часа. Между тях също направихме някоя друга снимка. В ресторанта отидохме към 19:30.
Изключително съм доволна от всичко и най-вече от това, че хората останаха доволни ни от както е минало събитието ни пишат и звънят да кажат колко хубаво са си изкарали.

Оставям ви и една снимка, която фотографката ми прати. Искахме и нещо по-разчупено да има, но имайки предвид, че температурата беше близо 40 градуса, а булката бременна в почти 6 месеца, не можахме да направим нищо повече. Все пак съм щастлива, че всичко мина толкова добре.

Скрит текст:

# 636
  • София
Много сте хубави, не знам особено бременна как си издържала на снимките в тази жега.   Mr. Green

И ние имахме гости, които седмицата преид сватбата много ни разиграваха - ще дойда, няма да дойда...  Stop

# 637
pgeober, много хубава снимка, прекрасни сте.
Радвам се, че всичко е минало добре. Ние също имахме гости, които не само, че не дойдоха, но и не предупредиха. Имаше такива, за които бяхме резервирали нощувки и не останаха да нощуват. А всичко беше платено предварително...Но явно на хората не им пречи и не се интересуват дали и какви неудобства причиняват на младоженците. Живи и здрави.

# 638
Честито на младоженците!  bouquet

# 639
  • София
При мен всички, които потвърдиха - дойдоха, но това с нощувките - ужас...  Shocked Аз лично щях да спра комуникация с тези хора, много е обидно подобно отношение за мен.

# 640
Благодаря ви! Аз със сигурност ще спра всякакви отношения с тези хора. И те нямаше да предупредят, ако не им се бяхме обадили по друг повод предната вечер. А един от хората го бяхме броили и за шофьор...та пренареждахме и пътуващите в колите, но да са живи и здрави всички, само ни показаха от кой да стоим по-далеч за вбъдеще. Всичко останало беше страхотно и пожелавам на всички вас, на които ви предстои това събитие да сте спокойни и себе си, а всичко останало ще си мине както трябва.

# 641
И на мен ми беше обидно, но се опитвам да бъда над нещата и да ги преглътна.

# 642
Здравейте! Честито, страхотна снимка! ❤ На нас ни предстои сватбата след още точно 2 месеца, до сега 2-3 човека ни отказаха, възпрепятствани са, но съвсем навреме. Имам опасения обаче, че бройката ще се увеличи... дано поне не е много-ние също сме запазили хотел за доста от гостите... ама каквото се получи, важното е да сме положително настроени. ☺Отностно ритуалите ние се спряхме на класиката( учудващо за мен) 🤣 Ритуална зала и църква в един ден всичко с всички гости. Естествено , че всеки има право на собствен избор, всеки има различни предпочитания , виждания и представи за това как ще протече този така важен ден !Успех и късмет на всички, на които им предстои все още!😘🎉

# 643
pgeober, много хубава снимка, прекрасни сте.
Радвам се, че всичко е минало добре. Ние също имахме гости, които не само, че не дойдоха, но и не предупредиха. Имаше такива, за които бяхме резервирали нощувки и не останаха да нощуват. А всичко беше платено предварително...Но явно на хората не им пречи и не се интересуват дали и какви неудобства причиняват на младоженците. Живи и здрави.
Крайно време е хората да се научат на ред и на уважение към останалите. Ами трабва човек да бъде директен и безцеремонен още в самите покани и при тяхнато връчване. Изрично се заявява до кога най-късно може да се потвърди бройката на гостите и че след тази дата местата не подлежат на коментар. В случай, че имат нужда от осигурявяне на нощувка, директно им се разяснява, че тя е допълнителен разход за сватбарите и не би било добре само да се плати, а да не се ползва! Аз изобщо не бих се замислила да им го заявя! В крайна сметка не става въпрос за малко пари. Никой не ги бере по дърветата, че с лека ръка да ги хвърли на вятъра!
Благодаря за отговорите за изнесения ритуал! На последната сватба, на която бях, младоженците бяха взели лице по ритуалите от община Елин Пелин, за да имат реален сключен гр. брак. на място във фоаето на ресторанта. За мен единственият проблем при този избор е, че свидетелството ти е издадено от друга община. Тъпо е, че СО още се правят на интересни и не разрешават провеждането на истински гр.ритуал, което кара младоженците всячески да заобикалят разпоредбата.

# 644
  • София
Ами аз съм била на поне две сватби,а може и повече да са, в град, в който са разрешени изнесените ритуали, но пак се е избирало нереален такъв.  Simple Smile

И какво като се определи дата за потвърждение, на някои хора изобщо не им пука, и могат въпреки потвърждението в последния момент да се откажат....  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт