Сватба 2017 - IV част

• 57 487
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
pgeober страхотна булка си била и поздравления за добрата организация.
При нас 5 души казаха в последния ден, че няма да дойдат. Не им се сърдете, а както повечето от вас писаха - просто си знаете и си имате обица на ухото за тези хора и това е.
Била съм и на изнесен ритуал в пещера, и на фиктивен изнесен, всичко си е избор на младоженците, а пък на гостите спестяваш обикаляне ако е в ресторанта.

# 646
  • София
Аз съм си такава, не мога да не се разсърдя за такова нещо, разбира се, ако причината е сериозна и уважителна бих ги разбрала, всичко се случва, но в нашия случай например не беше така.  Rolling Eyes Rolling Eyes

# 647
Девойки, как стои въпроса с фотографи, видеозаснемане, коорднатор, диджей и водещ.
Купува ли се и куверт за тях  newsm78

# 648
Аз бях взела куверти и за тях Simple Smile

# 649
  • London, UK
Със сигурност се взимат куверти, но питай ресторанта за преференциални цени. Нашия ресторант ги предлага на половин цена, наричат се служебни куверти.

# 650
Явно на повечето сватби се случва това, но има и други неща, по-сериозни от неидването на гостите. По-добре такива, които не са дошли от такива, дето са ти съсипали настроението на сватбата. Но това е друга тема.
Катастрофа, аз бях взела куверти за фотографите и DJ-я.

В четвъртък трябва да си получим снимките от фотографа и вече се вълнувам... newsm03. Надявам се да са хубави.

# 651
Мен лично не обиди факта, че ако не им се бяхме обадили ние щяхме да разберем, че няма да дойдат на самата сватба. На въпроса каква е причината, отговорът беше "така сме решили". Е такива хора как да не реша да ги зачеркна от живота си? Все пак съм съгласна, че по-добре някой да не дойде, отколкото да дойде и да ти развали празника, така че може би е всяко зло за добро.
Колкото до екипа, ние им платихме куверти на редовна цена, смятам, че е редно, все пак работят часове наред през целия ден особено фотото и видеото.

# 652
И ние на фотографите и DJ менюто беше като на останалите гости.
Що за отговор е "Така сме решили", много грозно и не им прави чест. И аз бих си направила хубава равносметка що за хора са това.

# 653
  • София
И нашите бяха на редовна цена, но то като цяло кувертите ни бяха на много добра цена.  Grinning Само че ако не беше нашата тема за сватби 2015 г изобщо щях да ги забравя, ми не ми беше хрумнало, че трябва куверти и за тях, та трябваше да се чудя и къде да ги настанявам.  hahaha

# 654
  • London, UK
При нас менюто за фотографа и DJ също ще са еднакви с на останалите гости, отстъпката в цената идва от това, че няма да ги обслужват с приоритет. Просто така работи ресторантът. Иначе е много неприятно това с гостите, особено щом нямат уважителна причина.

# 655
A дадохте ли сватбена покана на хората, които работят по сватбата - диджей, фотограф, видеозаснемане?
 Peace

# 656
Аз не съм давала, чудих се, но нямах много време и съм забравила след това. Ние  се забавихме много с поканите, т.к не бях взела окончателно решение кое след кое ще следва и постоянно разигравах някакви варианти.  Има хора, на които не успях дори да дам, макар че устно всички ги поканих. При отпечатването на поканите имаше грешки, които ни забавиха доста, т.к. се наложи втори път да ги правим. Sea.sea,  аз забравих да сложа тейбъл картички за нас и за фотографите и DJ-я. Най- интересното е, че се усетих седмица след това, на сватбата на кумовете ни, когато видях нашите. За много неща се усетих постфактум, но късно вече.

# 657
  • София
Не съм им давала покани, изобщо не съм се сетила за такова нещо даже.  Simple Smile

# 658
  • София
pgeober, страхотна булка си била! Нежна и красива! Пожелавам ви дълъг семеен живот и много любов! И леко раждане, разбира се!  bouquet

Тейбъл картички ще си имат, даже мисля да са закачливи Simple Smile Покани също мисля да им направим.

За длъжностното лице, което идва да води изнесения ритуал не се осигурява адрес - давате адрес и час и те ще са на място.
Ние също мислехме да сме с такъв изнесен ритуал, но решихме да се оженим няколко месеца преди сватбата, на единадестата ни годишнина и понеже вече всички знаят няма какво да правим представления  Laughing В деня ще имаме църковен брак и празненство.

Цвети, силно ти препоръчвам да си имате фото и видео в деня на подписването, ако щеш викни някоя приятелка да ви снима с телефон, но това е адски емоционален момент, който си струва да се запази. Аз бях помолила един приятел с професионален апарат да ни снима, но вечерта се сетих и за видео и помолих вуйна ми да вземе домашната им камера. Е, адски съм си благодарна  Heart Eyes записът ми показа неща, които въобще не помнех, а вълнението се усеща, нищо, че качеството е далеч от перфектно.

Я дайте още съвети за неща, които сте били забравили за да си записвам  bouquet

# 659
Здравейте, красиви бъдещи и настоящи булки! bouquet Записвам се при вас, имаме дата за след малко повече от месец и половина, а още почти нищо не сме подготвили. Така че ще карам по същество, разписвайки се с 2 въпроса (по първия може да отворя и отделна тема, ще видим):

1.) Понеже няма да правим пищна сватба, а само ще се разпишем в гражданското с най-близките, си търся наистина семпла, но все пак - красива, булчинска рокля. Нещо такова. Снимката е изцяло илюстративна, не търся точно същия модел. Даже изобщо нямам представа на какъв тип рокля да заложа. Blush Въпросът, който ме вълнува, е откъде да се сдобия с нея. "Драмата" е, че съм пълничка и доста от моделите, които срещам из бутиците, просто не се предлагат в моя размер. От друга страна, държа роклята да е семпла, но стилна, а също и бюджетна - не бих дала повече от 200-300 лв., защото, както посочих, тържеството ще е наистина скромно и няма нужда от изхвърляне точно с цената на сватбения тоалет. Поне според мен. В тази връзка, какви идеи бихте ми дали? Предполагам, да ушия роклята си някъде. Да, но къде, при кого? Притисната съм и от времето. В София съм. Мислихме с годеника ми да ходим до Асеновград и евентуално там да ми я ушият, но има ли смисъл от подобни "гимнастики" и разкарвания, при положение че не търся нещо изключително, а просто нежна официална рокля, която да пасва на фигурата ми? В София някой сеща ли се за булчински салон или магазин, където биха могли да ми ушият сватбен тоалет, според моята фигура и желания, на бюджетна цена? И то да го направят за по-малко от месец и половина? Ходихме до Сватбения център, но ударихме на камък. Извинете, че стана малко дълго, но просто съм под напрежение дали ще се справя с всичко навреме.

2.) Медицинските как и при кого се вадят? При личната ли? И какво включват самите изследвания?

bouquet bouquet bouquet

Общи условия

Активация на акаунт