Окръжна Болница Варна - тема 8

• 90 802
  • 776
  •   1
Отговори
# 165
Аз раждах в ОБ през септември, при Славчев, изрично ми казаха, че практиката е да се избира екип, а не лекар, така че си търсят 600 лв.
Много съм доволна, всички са много мили. Е условията няма да коментирам, но се преживява.Не е мръсно, което е най-важното.[/b
Единствено ми направи лошо впечатление пропусквателния режим. Много е неприятно постоянно да търсиш кой да ти отвори, аз излизах по веднъж на ден, за да си взема от ММ храната и жетоните за Тв и всеки път трябва да чакаш, няйой да благоволи да ти отвори

# 166
Здравейте момичета имах честа да ме приемат по спешност в окръжна с бъбречна криза и ме пратиха на консулт в родилно отделение , там ме преглежда др Нешев и с него разговарях че от май месец се говори да започва ремонта и не се знае дали на половина или изобщо няма да работи отделението така ми каза той , и за избор на екип таксата е 600 лв

Здравей, случайно да ти казаха къде ще ги местят, ако ремонтират цялото отделение?

# 167
До колкото разбрах изобщо няма да работят ако ги затворят , но няма логика окръжна да остане без родилно

# 168
Здравейте, днес ходих в окръжна болница и от там ми казаха че от няколко месеца нямало ден на отворените врати. Разговарях с началник отделение д-р Папазов за ремонта кога ще се състои и какво ще стане ако се затвори отделението а неговият отговор беше незнам кога ще се ремонтира и дали ще се затваря цялото родилно или само половината. Който пожелае да си избира екип трябва предварително да се говори с определият лекар и да се попълни декларация. Ще се опитам и да прикъча списак с нужните консумативи за приемане на родилката и бебчето.

# 169
Момичета, някоя може ли да сподели мнение за д-р Папазов?

# 170
  • Варна
За секцио едва ли има лекар, който работи с "избор на лекар (200лв)". Аз знам, че всички работят с "избор на екип", което е 600лв, но някои вземали и около 400лв.
А защо да няма? В обявения ценоразпис фигурира такса за секцио цезареа, избор на лекар 200 лв. В крайна сметка избираме лекар, а не екип. Каква е разликата, мисля да ги питам.

# 171
  • Мечоландия
Прекрасен и лекар и човек !!!!! Родих при него секцио Юни 2017. Много спокоен , тих , с многоооо опит. Всички в родилното него търсят при сериозни случай или трудности. Усмихва се , на визитация е бърз и точен. Простооо нямам думи , лекар рядко срещан в България. А и след това , като ходих при моята гинеколожка на преглед ни каза , "е наистина си е добър Папазов , разреза на матката е направен на абсолютно точното място , за да не опъва много при следващи бременности " Simple Smile  аз съм с всички крайници за него ! Simple Smile
Момичета, някоя може ли да сподели мнение за д-р Папазов?

# 172
  • Мечоландия
В крайна сметка винаги се избира лекар , защото той работи с екип - акушерка , анестезиолога , операционна сестра .... Играят тази постановка , а реално те оперира или изражда с тези , които са на смяна , освен изрично ти не искаш да знаеш екипа 😂 и не попиташ Wink
За секцио едва ли има лекар, който работи с "избор на лекар (200лв)". Аз знам, че всички работят с "избор на екип", което е 600лв, но някои вземали и около 400лв.
А защо да няма? В обявения ценоразпис фигурира такса за секцио цезареа, избор на лекар 200 лв. В крайна сметка избираме лекар, а не екип. Каква е разликата, мисля да ги питам.

# 173
Аз раждах секцио с избор на лекар през юни миналата година. Изобщо не е ставало дума за избор на екип.

# 174
При кой лекар беше?

# 175
Аз раждах при д-р Ангелова. Изключително доволна съм.

# 176
  • Варна
Здравейте момичета. Само да попитам в крайна сметка някой знае ли окончателен отговор за ремонта на родилното в Окръжна? Кога ще започне и изобщо ще започне ли?

# 177
  • Варна
Още не се знае за ремонта - вчера питах Славчев, на няколко пъти щял да започва, последно след Великден, но още не е. Нито той, нито акушерката знаеха повече.

# 178
Здравейте, лятото на 2011 в полунощ по спешност със семейството ми отидохме до ОБ. За себе си бях решила, че ще раждам по естествен път в тази болница. Бях на 33г. У дома ми изтекоха водите докато спях, бяха чисто кървави (не розови). Коремът ми се беше втърдил, не изпитвах болка. До терминът ми имаше цял месец. Предположихме, че не е безобидно и тръгнахме. Дежурен през ноща беше доктор Алфред Якоб. Притеснявах се, че няма да ми повярват за водите и цвета им, мислих си,че след като нищо не ме боли и има цял месец до термина ми ще ме отпратят в къщи. Глупави мои размишления, сега съм много по предпазлива и обръщам внимание дори на незначителни болежки, като си давам повече почивки, живот и здраве ми предстои второ раждане това лято. Доктор Ал. Якоб ме прегледа в приемния кабинет и веднага по спешност ме вкараха вътре. Започнаха да ми слагат разни неща, настана суматоха, акушерката гърчеше на ляво на дясно. Казах на доктора, че ще раждам естествено, но той категорично заяви, че се налага спешно секцио. Поспорих с него в кръга на шегата, че съм за естественото раждане, накрая той треперейки се усмихна и каза "Добре, ще раждаш естествено, но зо всеки случай ще те подготвим за секцио." Спешно проведе разговор по телефона, обясняваше на някого, че трябва да дойде веднага и че е сериозно. Тогава започнах леко и аз да се притеснявам. Минаваше 00:30ч. Доктор Попазов пристигна по спешност, той ме оперира, тогава не беше завеждащ, мисля, че по него време беше доктор Славчев завеждащ на отделението. Имаше един анестезиолог дежурен през ноща за всички сгради в ОБ. Много бързо пристигнаха всички и организираха екип, оперираха ме. Доктор Папазов - благодаря! Оказа се, че съм вдигнала кръвно над 160, отлепване на плацентата, което води до преждевременно раждане с риск за майката и плода. Белегът ми е много мъничак и хубав, за сега със настоящата бременност не ми опъва. Мисля да родя отново в ОБ, дано ремонта не попречи на плановете ми. Др. Папазов бе внимателен и при визитациите. Чувам добри отзиви и за др. Ангелова, и за всички там. Вярвам,че при когото и да се падна ще се отнесе с професионализъм.  Не всички мои познати са на същото мнение и ми препоръчват избор на лекар. Всичко е Божа работа. Докато лежах там отношението към всички родилки бе еднакво, независимо дали с избор или не. Нео отделението и тогава бяха скромни по отношение на задаваните от майките въпроси. До някъде ги разбирам. Повечето въпроси, които майките задаваха бяха свързани с това колко е наддало бебето. Научих се да питам само дали всичко е наред. Прекарах там 9 дни, дадоха ми да кърмя сина ми на  осмия ден, никой не ти показва как, не ти обеснява нищо, за това  си помагахме майките в стаите. Истината е, че за някои неща трябва да се учим "по пътя" както се казва. Не им се сърдя, полезно е. Чувала съм, че да раждаш в Англия е много по зле. Обръщайте внимание на контракциите си, оказа се, че аз съм имала такива още от петия месец и то сериозни и чести втвърдявания на корема, но никой не ми е обяснил, че това са контракция и че почивката е много важна. Условията не бяха чак толкова зле, хлебарки не е имало - имаше много смях и сълзи с прекрасни майки, с които се запознах и с които споделихме толкова много за толкова кратко. Много приятно ми стана, когато разбрах, че Папазов е станал завеждащ - той заслужава.

Последна редакция: нд, 15 апр 2018, 13:36 от anonymous78

# 179
cecinka92 ти за кога си определена?
За 24 май

Общи условия

Активация на акаунт