Окръжна Болница Варна - тема 8

• 90 799
  • 776
  •   1
Отговори
# 150
Няма никакъв ремонт момичета, родих на 10. този месец. Акушерките казаха,че за този ремонт се говорило от години...никой нищо не знае със сигурност.
Би ли споделила за престоя си?

Всички от родилното отделение са супер, бях с избор на екип(д-р Славчев), нямам никакви лоши спомени от самото раждане. Не е същото положението обаче с отделението по Неонатология-там всички имаш чувството, че са ти врагове, никаква помощ, връчват ти бебето и трябва да знаеш как да се оправяш, педиатрите не дават никаква информация трябва да ги причакваш, за да получиш такава след визитация. Мизерничко е, но това да кажем се преживява...

# 151
Има ли някой информация как стои въпроса с отказ (отлагане) от ваксини. Имам лични причини да отложа ваксините с няколко месеца, но не искам проблеми в неонатологията, нито да се обяснявам. Какви документи трябва да нося?

ivanova222, Честито! Колко заплати за избор на екип?

# 152
Здравейте, момичета!

Моето бебе се роди 3,500 кг.  При микробиологията му се установи, че е с повишени стойности на CRP (C-реактивен протеин), което означавало, че бебето ми е с инфекция. Към момента не знаем с каква инфекция е, очакваме до 2 дни да се разбере. Започнаха лечение с антибиотици, като продължителността ще бъде минимум 7 дни, което много ме плаши. Аз бях с бактерии - стрептококи от група Б, за които пих АБ 7 дни, но явно и бебето се е заразило. Водите ми изтекоха по време на раждане със зелен цвят. Докторите ми казват, че може бебето да е погълнало от водите и това да е причината за високите стойност на CRP, но не изключват и вероятността да е някаква бактерия.
 Някой, ако има подобно преживяване моля да сподели повече информация! Много се притеснявам, чета разни статии в интернет, които ме плашат Sad

Здравейте ,аз раждах на края на декември , момченце 3,900 кг, ЦРП му беше 49 при норма 5 ,казаха инфекция без никакви допълнителни обяснения(аз нито съм боледувала нито съм приемала лекарства АБ и подобни докато бях бременна, но в епикризата ми пишеше че съм боледувала 2 поредни месеца и съм приемала АБ) ,пуснаха му АБ и имуновинин за 5 дена ,показателя падна на 3,2 и веднага ни изписаха благодаряние на една от докторките,според предната смяна трябваше да останем поне още 5 дена. Три месеца по късно сме живи и здрави вкъщи и се гледаме. Успех и на вас и дано скоро Ви изпишат

# 153
  • Варна
То в тази Окръжна всяко второ бебе е или с високи левкоцити или нещо подобно и винаги причината е инфекция при майката... Не вярвам. И моето дете така изкараха преди 8 г.

# 154
Има ли някой информация как стои въпроса с отказ (отлагане) от ваксини. Имам лични причини да отложа ваксините с няколко месеца, но не искам проблеми в неонатологията, нито да се обяснявам. Какви документи трябва да нося?

Незнам какви документи, но ще си като отлъчена от лекарите. Пишат ти на количката на бебето “отказва ваксини” и всички ще те разпитват и питат, и убеждават, и си налагат мнението... Подготви се психически 😊

# 155
ivanova222, Честито! Колко заплати за избор на екип?
[/quote]
600 лв. е таксата за избор на екип. Като през 9. Месец ходих да подам една декларация за това, че ще съм с екип.

# 156
  • Варна
600?Не беше ли 450 някъде?

# 157
Благодаря, pate20, наистина ли е толкова зле положението, това скоро ли беше?

Да, и аз знам 600лв.

# 158
Преди 1г., но не вярвам нещата да са се променили 😊

# 159
  • Варна
А, едва ли... Бях чела, че за избор на лекар само е 200 лв. Значи със самостоятелна стая за 5 дни ако е секцио и стаята е 40 на ден, мисля, излиза 800 лв раждането с избор на екип. Майчин дом 1100 май беше.

# 160
А, едва ли... Бях чела, че за избор на лекар само е 200 лв. Значи със самостоятелна стая за 5 дни ако е секцио и стаята е 40 на ден, мисля, излиза 800 лв раждането с избор на екип. Майчин дом 1100 май беше.
МД е 1250лв двойна стая от септември 2017

# 161
  • Варна
Мерси за инфото. Значи варианта за мен остава само избор на лекар, не на екип. За секцио. Предполагам не би трябвало да има проблем. Ако се уговаряш с конкретен лекар с него ли обсъждаш това? Притеснявам се как да заявя, че искам само избор на лекар.

# 162
Мерси за инфото. Значи варианта за мен остава само избор на лекар, не на екип. За секцио. Предполагам не би трябвало да има проблем. Ако се уговаряш с конкретен лекар с него ли обсъждаш това? Притеснявам се как да заявя, че искам само избор на лекар.
Здравей, уговаряш си се с лекаря, който си избрала. Аз раждах секцио с избор на лекар, нямах проблеми. Предварително попълних декларация, че се отказвам от дежурния екип.

# 163
За секцио едва ли има лекар, който работи с "избор на лекар (200лв)". Аз знам, че всички работят с "избор на екип", което е 600лв, но някои вземали и около 400лв.

# 164
Здравейте момичета имах честа да ме приемат по спешност в окръжна с бъбречна криза и ме пратиха на консулт в родилно отделение , там ме преглежда др Нешев и с него разговарях че от май месец се говори да започва ремонта и не се знае дали на половина или изобщо няма да работи отделението така ми каза той , и за избор на екип таксата е 600 лв

Общи условия

Активация на акаунт