Окръжна Болница Варна - тема 8

• 91 211
  • 776
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, знаете ли при секцио с др Славчев кой е втория оператор? Каква упойка слагат - пълна или спинална?

# 661
Доктора е За спинална.
Вторият е, който е  а смяна - може Нешев (аз помолих за него, те ми предложиха Ангелова).

# 662
Втория оператор при мен беше д-р Стоилов, както са казали преди мен - този, който е на смяна.
Упойката е по преценка на анестезиолога, но в голяма част от случаите е спинална, аз бях с такава.
От доста жени, с които съм говорила и са родили при д-р Папазов - преобладават родилите секцио, а естествено родилите обикновено са тези, които не са го избирали специално, а просто е бил на смяна и ги е изродил.
Естествено раждане знам, че подкрепят д-р Славчев, д-р Нешев, д-р Ангелова.
Бебетата си стоят при майките, вземат ги само за визитации и къпане. Ако бебето е на фототерапия или му вливат някакви медикаменти майката ходи да го вижда, храни, сменя памперси.

# 663
Здравейте,
Извинявайте ако се повтарям.
Бях решила да раждам в АГ Варна, но взех да се колебая след като разбрах, че голяма част от лекарите там предпочитат секцио. Много  държа да родя нормално /по ред + причини за мен и бебето/ и взех да се колебая за окръжна между Папазов и Нешев. За Папазов се чудя на кое раждане е привърженик, тъй като има и доста + коментари за секцио.. А въпросната Ангелова, която я има в коментарите по назад - не я виждам в списъка на сайта им. Може ли да препоръчате някой, който ще ме подкрепи  за нормално раждане /и няма да е много натоварен евентуално - в края на 8м. съм/?
А наскоро раждали майки могат ли да споделят дали бебчето е 24 часа при вас или го вземат за цялата вечер? Също така след като сте родили нормално кога ви го дават най-рано да го накърмите? Благодаря!
темата е за ОБ, но си позволявам да изразя мнение за АГ като раждала и на двете места. Единствения лекар, който се съгласи да ми води нормално раждане на близнаци е Георги Георгиев от АГ. Дори се съобрази с факта, че 2 седмици преди термин единия още бе седалищно и аз исках така да го родя, ако не се обърне. Кяза, само да не тръгне с краче, няма проблем. В крайна сметка се завъртя и той главично. Родих естествено. 2 часа след раждането бебетата бяха пти мен и ни изписаха на третия ден. Това с изписването го подчертавам, защото с дъщеря ми в окръжна ни изписаха на 9ти ден заради "вътреутробна" инфекция, за която никой не даде адекватно обяснение в какво се изразява през целия престой. Беше в кувьоз въпреки, че беше добре, дишаше сама, ядеше, пълнеше памперси, бяха забравили картона й и кръвните и останалите бяха в норма. Като настоях да ми обяснят защо все пак е в кувьоз и къде според тях е проблема казаха дежурното, ами обща инфекция. Скараха се на сестрата дето оставила картона в бокса. А след изписването при консултация с неонатолог, тя бе изумена, че малката е лежал в кувьоз виждайки написаното в епикризата. Мислех пак там да раждам само заради лекаря, но ремонта не приключи и затова остана АГ. Ами голям късмет беше това. И от акушерките съм мн доволна. Невероятни жени. Даже деня след раждането едната се качи да ни види и да разбере имената да децата.

# 664
Здравейте,
Извинявайте ако се повтарям.
Бях решила да раждам в АГ Варна, но взех да се колебая след като разбрах, че голяма част от лекарите там предпочитат секцио. Много  държа да родя нормално /по ред + причини за мен и бебето/ и взех да се колебая за окръжна между Папазов и Нешев. За Папазов се чудя на кое раждане е привърженик, тъй като има и доста + коментари за секцио.. А въпросната Ангелова, която я има в коментарите по назад - не я виждам в списъка на сайта им. Може ли да препоръчате някой, който ще ме подкрепи  за нормално раждане /и няма да е много натоварен евентуално - в края на 8м. съм/?
А наскоро раждали майки могат ли да споделят дали бебчето е 24 часа при вас или го вземат за цялата вечер? Също така след като сте родили нормално кога ви го дават най-рано да го накърмите? Благодаря!
темата е за ОБ, но си позволявам да изразя мнение за АГ като раждала и на двете места. Единствения лекар, който се съгласи да ми води нормално раждане на близнаци е Георги Георгиев от АГ. Дори се съобрази с факта, че 2 седмици преди термин единия още бе седалищно и аз исках така да го родя, ако не се обърне. Кяза, само да не тръгне с краче, няма проблем. В крайна сметка се завъртя и той главично. Родих естествено. 2 часа след раждането бебетата бяха пти мен и ни изписаха на третия ден. Това с изписването го подчертавам, защото с дъщеря ми в окръжна ни изписаха на 9ти ден заради "вътреутробна" инфекция, за която никой не даде адекватно обяснение в какво се изразява през целия престой. Беше в кувьоз въпреки, че беше добре, дишаше сама, ядеше, пълнеше памперси, бяха забравили картона й и кръвните и останалите бяха в норма. Като настоях да ми обяснят защо все пак е в кувьоз и къде според тях е проблема казаха дежурното, ами обща инфекция. Скараха се на сестрата дето оставила картона в бокса. А след изписването при консултация с неонатолог, тя бе изумена, че малката е лежал в кувьоз виждайки написаното в епикризата. Мислех пак там да раждам само заради лекаря, но ремонта не приключи и затова остана АГ. Ами голям късмет беше това. И от акушерките съм мн доволна. Невероятни жени. Даже деня след раждането едната се качи да ни види и да разбере имената да децата.
Аз пък преживях същото с вътреутробната инфекция в АГ. В последствие се оказа, че е болнична инфекция. Седем дни беше в неонатология детето ми...

# 665
В нашия случай не е имало никаква. Поне според изследванията и предвид, че и външна симптоматика нямаше. В последствие с доста майки, раждали в окръжна се запознах, които споделиха, че там е практика заради пътеките. Отделно една близнашка мама с ушите си бе чула лекарка от неонатологията като казала: Ми няма пък да ги изпиша днес. Всеки ден почнах близнаци да изписвам.
Не казвам, че в АГ не правят това, но предвид, че раждах близнаци бях с нагласа, че все нещо ще им измислят, при близнаци е още по-лесно да се манипулира диагноза, особено като единия бе с веднъж увита пъпна връв, а втория два пъти и хем едва излзна, понеже опъваше от скъсяването, хем доста "бой" изяде докато изплаче

# 666
Момичета, как стои въпроса с дрешките в жегите? Ще раждам следващия месец. За болницата с късо или дълго ръкавче?

# 667
Мисля, че е по твоя преценка. Имай предвид, че в отделенията е много топло, особено в Неонатологията. Аз родих в началото на май и носих само дълги ръкавчета. Сега вече сме на късо ръкавче вкъщи.

# 668
  • Варна
Е, за другия месец определено късо.

# 669
Аз раждах там преди няколко дни,бебчетата бяха по дълго ръкавче боди и ританки,завиват ги с олекотени и това им стига,даже спът на отворени прозорци.Топло е и много задушно в стайте

# 670
Аз раждах там преди няколко дни,бебчетата бяха по дълго ръкавче боди и ританки,завиват ги с олекотени и това им стига,даже спът на отворени прозорци.Топло е и много задушно в стайте
А носите ли хавлия за къпане на бебчето? В АГ ги къпят на мивката в банята.

# 671
  • Варна
Не, не се носи, те си ги подсушават там с пелени. Но ако искаш си вземи, ако ти се случи да миеш бебето на чешмата след смяна на памперс.

# 672
А носите ли хавлия за къпане на бебчето? В АГ ги къпят на мивката в банята.
[/quote
Не,само това което беше в списъка.в окръжна ги водиш в  7ч в неонатологията и го оставяш те си ги къпят и обличат

# 673
  • Варна
Здравейте, в ценоразписа фигурат ли все още и Избор на лекар и Избор на екип, съответно 200 и 600 лв?

# 674
Фигурират. Само да кажа, че аз избрах само лекар, а платих за екип. Всъщност си избираме лекар, а той работи с тези, които са на смяна и така се сформира екипа. Поправете ме, ако греша.

Общи условия

Активация на акаунт