Окръжна Болница Варна - тема 8

• 90 869
  • 776
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Онзи ден в АГ изрично ме предупредиха пелените, които нося да са изпрани и изгладени. Изгледах ги тъпо и им казах , че това е нещо естествено, а те ми казаха, че масово носят пелените директно неразопаковани ?! Ми нали мойто бебе ще повиват с него как няма да си ги изпера ?
Очаквах АГ да са този тип, в който всичко си остава при тях, а то било за Окръжна ...

# 256
Когато сестрата идва и взема комплекта, който остава за тях, носи една торба с много интересни подаръци - разни листовки, книжки, дневник на бебето, няколко вида превръзки, судокрем, памперси, клизмичка и още нещо имаше, като всичко това са мострички 😊 поне преди 1г. беше така

# 257
2 комплекта пелени какво значи - по колко са в комплект и откъде ги вземате?
А ританките и бодитата може ли да не са чисто нови?

# 258
  • Варна
2 комплекта пелени какво значи - по колко са в комплект и откъде ги вземате?
А ританките и бодитата може ли да не са чисто нови?
Пелени от бебе-борсите. Те се продават в пакет. Това е един комплект. Не помня колко бройки са, но са с различни размери.
Не е задължително дрешките да са нови.

# 259
Момичета, предстои ми раждане с термин 23 август съм и с надежди, че ремонта в ОБ ще е завършил. Искам да раждам нормално, максимално естествено, стига да няма проблеми, разбира се. Интересува ме как стои въпроса с раждането - може ли да избираш с/без упойка да си, слагат ли задължително окситоцин, скачат ли ти по корема? Извинявам се за тъпите въпроси, но чета за различни случаи и искам да съм подготвена емоционално. Бебето кога го дават на майката - непрекъснато е с нея или само за кърмене?

# 260
  • Варна
Ремонта трябва да приключи до края на Юни. Можеш да избираш за упойката мисля. Това със скачането на корема..... Не съм сигурна. Знам, че има нещо като масаж, като стимулиране бебето да излезе. Нека други майчета кажат които имат опит.

# 261
  • На брега на морето
Окситоцин слагат в повечето случаи. Рядко някое майче минава без него. Колкото до скачането на корема не съм чула да се практикува.
С голямата ми дъщеря на последния напън докторът ми натисна корема, за да ми помогне. Но чак скачане не е имало

# 262
Да, имам предвид натискане на корема, не буквално скачане. Сега се хиля на собствените си писания Simple Smile))

# 263
  • На брега на морето
То е според раждането според мен. при първото ми раждане имах натиск както написах, но еднократен и не е бил болезнен. Бебето беше много голямо и докторът ми помогна. С малката ми дъщеря не се е налагало. Та индивидуално е.

# 264
Като за начало не родих в ОБ но практиката е една и съща. На мен незнам какво ми бяха включили в системата знам само че ми предизвика по бързото разкритие от 5 до 10см. Колкото до натиска на корема бих казала че е избутване просто за по лесно излизане , даже съм благодарна че го избутаха защото бебка не беше много голяма но не напъвах правилно и се измъчих. За упойка мисля че трябва да кажеш предварително.

# 265
Може да избираш...всъщност сигурно зависи от лекаря, който ще те изражда и неговите възгледи. Аз бях при Славчев, дори не е и ставало въпрос за упойки. Окситоцин ... Не подминава никой, но с постепенно увеличаване ако е необходимо.  За "скачането" Simple Smile самият доктор натисна няколко пъти, но не боли, само помага;) Насреща сме за други въпроси Simple Smile

# 266
  • Варна
Момичета, предстои ми раждане с термин 23 август съм и с надежди, че ремонта в ОБ ще е завършил. Искам да раждам нормално, максимално естествено, стига да няма проблеми, разбира се. Интересува ме как стои въпроса с раждането - може ли да избираш с/без упойка да си, слагат ли задължително окситоцин, скачат ли ти по корема? Извинявам се за тъпите въпроси, но чета за различни случаи и искам да съм подготвена емоционално. Бебето кога го дават на майката - непрекъснато е с нея или само за кърмене?

Живот и здраве към 23 август би трябвало да работи отделението и да си на ремонтирано Simple Smile
Според мен трябва да си избереш лекар и да обсъдиш желанията си с него. Славчев например е силно за нормалното раждане. Окситоцина обаче редовно го включват, особено ако се бави разкритието. На мен втория път не ми сложиха система, но разкритието се получаваше достатъчно добре и без нея. За упойка не мисля, че някой ще ти настоява, никой не ти я слага по подразбиране, но можеш да поискаш да ти сложат в последствие. Но говорим за някакви обезболяващи, не за епидурална. За такава трябваше предварителна уговорка или поне беше така преди 4 години, с второто не съм се интересувала изобщо.
За "скачането" по корема - ако не излиза бебето, те понатискат. Пак казвам, най-добре обсъди предварително тези неща с лекаря, който си си избрала, за да си наясно ти с неговите нагласи и той с твоите желания, а не да спорите, като дойде момента.
Бебето ти го дават, когато се почувстваш добре. На мен ми го дадоха 5-6 часа след раждането (нормално), но аз се постарах да се размърдам рано, ставах, нахраних се, за да не взема да припадна.. Simple Smile После, ако всичко е наред, бебетата си стоят при майките, освен за визитациите сутрин и вечер и съответния тоалет преди това. Но ако се налага бебето да е на система или на лампа заради жълтеницата, тогава ги носят само за хранене.
Ако те интересува нещо друго, питай.

# 267
  • Варна
Ще е на ремонтирано разбира се. Другият лекар който също е много за нормалното ( ако разбира се бремеността позволява) раждане е д-р Нешев.

# 268
Момичета, благодаря ви много. Ориентирах се, аз бях се навила да съм без избор на екип, защото знам, че всички лекари са добри, а и никой не познавам там, но имам още време да помисля. Всъщност през последните месеци се лутам между всички болници - първо бях решила да е в Майчин дом - залата за активно раждане, после в АГ, заради добрата неонатология, а сега в ОБ, заради специалистите, които също са добри и доброто отношение, за което чувам от родили вече майчета.И понеже раждам много бързо, толкова бързо, че първия път не можах да стигна до болницата, сега смятам, че пак ще е така и знам какво е напълно естественото раждане, болка и т.н., още повече, че минути след раждането трябваше да стана, да ме закарат до болницата и да вървя пеш с бебето на ръце. Та тези неща не ме плашат, само искам да ме оставят максимално естествено да си родя и после бебче да си е при мен.

# 269
Ох, мила, с това бързо раждане трябва да се уговориш бързо да тръгне лекаря. Втория път се води по-лесно от първото. На твое място бих помислила без лекар...все пак 600лв не са малко. Акушерката ще ти помогне, като идеш.
Браво на теб!

Общи условия

Активация на акаунт