Окръжна Болница Варна - тема 8

• 91 397
  • 776
  •   1
Отговори
# 270
Винаги можеш да кажеш, че отказваш окситоцин. Все пак имаме право на избор, насила ли ще го сложат. Казваш, че отказваш и толкова.

# 271
Лиза, аз пътувам от друго населено място и ще имам час път, демек възможно е лекаря да пристигне преди мен в болницата, но дали бебето ще чака, ще разберем Simple Smile)

# 272
  • На брега на морето
Не е гаранция, че второто раждане ще протече като първото. Понякога е по-бързо, понякога по-леко, понякога доста по-зле от първото. Моето второ беше по-бързо от първото, но сто пъти по-трудно и по-болезнено.
Пожелавам ви да е леко и прекрасно. Имате време още, можете да изберете и лекар, и екип. А може и без. Лично според мен, ако няма да ви изражда следящият бременността лекар няма смисъл от ангажиране на друг. Така и така не ви познават и не са наясно каква е била цялата ви бременност.

# 273
Лично според мен, ако няма да ви изражда следящият бременността лекар няма смисъл от ангажиране на друг. Така и така не ви познават и не са наясно каква е била цялата ви бременност.

Дано е леко раждането за всички майчета занапред! Да, случаят е такъв, че няма да ме изражда следящият лекар.

# 274
Момичета, а има ли все пак някоя родила с епидурална упойка или използването й и в ОБ е мит и мистерия, както в АГ. Всеки казва, че трябва предварителна уговорка- но с кого трябва да е тя, с лекаря, който ще поеме раждането или с анестезиолог?
Преди време моя позната постъпва за приемане в болницата и изрично подчертава, че желае да й бъде поставена такава упойка, но й съобщават, че няма дежурен анестезиолог на смяна Frowning
Интересно, ако се наложи секцио по спешност кой би сложил упойка, ако наистина доводите им са верни.
Аз за сега се следя при Славчев и не сме говорили за самото раждане, но имам някакво вътрешно усещане, че и той не би приел с охота идея за такава упойка.

# 275
"По предварителна информация, отварянето на отделението ще бъде през седмицата 09.07-13.07" - информация от д-р в отделението.

# 276
Момичета, а има ли все пак някоя родила с епидурална упойка или използването й и в ОБ е мит и мистерия, както в АГ. Всеки казва, че трябва предварителна уговорка- но с кого трябва да е тя, с лекаря, който ще поеме раждането или с анестезиолог?
Преди време моя позната постъпва за приемане в болницата и изрично подчертава, че желае да й бъде поставена такава упойка, но й съобщават, че няма дежурен анестезиолог на смяна Frowning
Интересно, ако се наложи секцио по спешност кой би сложил упойка, ако наистина доводите им са верни.
Аз за сега се следя при Славчев и не сме говорили за самото раждане, но имам някакво вътрешно усещане, че и той не би приел с охота идея за такава упойка.
Защо мислиш, че д-р Славчев не би приел да ти слагат упойка?! Аз не мисля, че това го засяга по някакъв начин, даже на против, никога не съм го чула да си налага мнението нито за нормално раждане, нито за секцио. Всеки сам си решаеа ако няма някакви противопоказания.

# 277
  • Варна
"По предварителна информация, отварянето на отделението ще бъде през седмицата 09.07-13.07" - информация от д-р в отделението.
Това е от д-р при който се следиш ли? Нали уж беше в началото на месеца.... За месец и кусур какво толкова не можаха да ремонтират.....? И накрая да не е пак някоя мизерия?

# 278
Eee, спокойно де. Не е от лекаря, при когото се следя. Нямам никаква друга информация.

# 279
  • Варна
Някое майче от Варна, раждало скоро в АГ без екип, нормално има ли?

# 280
Някое майче от Варна, раждало скоро в АГ без екип, нормално има ли?
Да аз родих на 27 април.

# 281
  • На брега на морето
Дежурен анестезиолог май има само през деня. Ако през нощта се наложи секцио викат от друго отделение. Аз досега не съм чула някой да е раждал с епидурал, но може и да има.

# 282
Април 2017 раждах и тогава беше с предварителна уговорка с анестезиолог. Разкритието трябваше да е до 3см (ако не се лъжа) за да се сложи.... Бях 7дни в ОкрБ и никой не ражда с упойка.
Мисля, че не си заслужава парите, а и ако не Ви я поставят правилно има неприятни последици след това. Има и вариант, в който може да изтърпите да я сложат (представете си се в 9ти месец мечка, едва движеща се, да стоите в ембрионална поза, сгъната и да чакате да я поставят) и да не ви хване 😕😶 но и да си платите за това... лично аз не бих си го причинила, никоя жена не е умряла от болката, така че се изживява 😊😊

# 283
Април 2017 раждах и тогава беше с предварителна уговорка с анестезиолог. Разкритието трябваше да е до 3см (ако не се лъжа) за да се сложи.... Бях 7дни в ОкрБ и никой не ражда с упойка.
Мисля, че не си заслужава парите, а и ако не Ви я поставят правилно има неприятни последици след това. Има и вариант, в който може да изтърпите да я сложат (представете си се в 9ти месец мечка, едва движеща се, да стоите в ембрионална поза, сгъната и да чакате да я поставят) и да не ви хване 😕😶 но и да си платите за това... лично аз не бих си го причинила, никоя жена не е умряла от болката, така че се изживява 😊😊

Доколкото ми е известно рискът от поставяне на епидурална упойка е доста по-малък от този при спиналната, но това не пречи на ежедневното й приложение при извършване на секцио. Умишлено се споменава, че поставянето й се извършва в първата фаза, когато контракциите не са с толкова голям интензитет.
Никой не казва, че от родилните болки се умира, при все че са за определен период от време. Но при условие, че е измислено нещо, което значително да ги облекчи или дори спести, не виждам защо да не се предлага като по-достъпна опция.
Но права сте, всеки сам си преценява Simple Smile

# 284
За жалост това е последната информация относно отделението в ОБ, този пост е от днес Rage

Общи условия

Активация на акаунт