Окръжна Болница Варна - тема 8

• 91 313
  • 776
  •   1
Отговори
# 420
  • Varna, Bulgaria
Бебетата се хранят за последно около полунощ и после ги прибират в неонатология и сутринта ги дават. През деня са в стаите ако всичко е наред.

Това е безумно тъпа практика, 2012 с първото беше така, а като раждах 2017, второто, бебетата оставаха денонощно с майките си! Възмутена съм... И това с последното хранене в 12 е просто безумие, нямам думи!

# 421
  • Варна
Бебетата се хранят за последно около полунощ и после ги прибират в неонатология и сутринта ги дават. През деня са в стаите ако всичко е наред.

Това е безумно тъпа практика, 2012 с първото беше така, а като раждах 2017, второто, бебетата оставаха денонощно с майките си! Възмутена съм... И това с последното хранене в 12 е просто безумие, нямам думи!
Аз пък не го смятам за чак толкова безумно. Политика на болницата - ако не ни устройва, има и други болници ✌🏽

# 422

Аз когато раждах в края на януари, също така пишеше в разписанието на отделението, но на практика бебетата си бяха денонощно с майките, в боксовете ги оставяха само за визитациите сутрин и вечер или ако някоя майка изрично помоли бебето да не е при нея през нощта.

# 423
  • Мечоландия
Това е чист Правилник на родилното отделение! Реално децата са при майките 24ч , вземат ги само за по 30мин при къпане и визитация . Нощем точно поради тази причина събираха бебетата в един бокс ,точно срещу кабинета на неонатология. Кърмиш го както к когато решиш ....

# 424
  • Varna, Bulgaria
   О, аз съм много за спазването на правилници и графици и не виждам нищо лошо да ги има. Обаче толкова съм им набрала на неонатология, държат се троснато, не дават информация за бебетата не си спазват часовете за визитация и никакви обяснения не дават относно манипулациите, които извършват.
   Цялостното ми впечатление от престоя ми в ОБ , е че от родилно отделение съм доволна и като грижи и като отношение по време на раждането и след това, но от неонатология - НЕ!
Затова толкова бурно реагирам на информацията за връщането на стария режим на отделянето на детето от майката за през нощта.

# 425
  • На брега на морето
В края на 2012 г., раждах първата си дъщеря и наистина ги взимаха около полунощ и сутрин ги връщаха. Тази година в средата на април родих малката си дъщеря и бях приятно изненадана, че даваха бебенцата за цяла нощ. Взимаха само най-ревливите по боксовете и то след като майката и акушерката са опитали всичко да ги успокоят.

# 426
Дали някой може да разкаже как протича планово секцио? Аз ще съм при д-р Славчев, но ме интересуват подробности около самата операция, за да не изпадна в паника. Със спинална упойка. Как протича? Някой говори ли си постояно с мен? Слагат ли диазепам по време на операцията? Кога отпуска упойката?

# 427
Дали някой може да разкаже как протича планово секцио? Аз ще съм при д-р Славчев, но ме интересуват подробности около самата операция, за да не изпадна в паника. Със спинална упойка. Как протича? Някой говори ли си постояно с мен? Слагат ли диазепам по време на операцията? Кога отпуска упойката?
Аз бях с планово секцио, но при д-р Георгиева. Приеха ме вечерта на предния ден- мериха ми тонове и кръвно, гледаха ме на видеозон. Казаха ми да ям нещо леко за вечеря до 21ч и после преди да си легна да си сложа свещичка, на сутринта пак да сложа втора. На сутринта преди операцията ме извикаха и ми сложиха абокат, след това катетър/при някои слагат катетър след упойката/, пуснаха ми някаква система от която ми стана адски студено и след това ме вкараха в операционната. Там вече ми биха упойката. Почувстах как се затоплям и ми стана някак леко и приятно Grinning след като ме хвана упойката започна операцията- намазаха ме с нещо и вече нататък е ясно Simple Smile през цялото време имаше момиче до мен, което ми говореше, докторката също, както и анестезиолога. Изкараха бебето, проплака и го взеха да го мерят и повият, след което ми го дадоха да го видя, докато ме шият. През това време също ми говориха, шегувахме се, вързаха ми и лентичка с номера на бебето Simple Smile упойката започна да ме отпуска може би след 2 часа след операцията... В 9 часа ме вкараха в операционната и в 9:05 малката проплака. Иначе шиенето отнема повечко време. След операцията постоянно идваха да ме проверяват как съм и да ми мерят кръвно. Ако поисках ми вливаха и болкоуспокояващи. Доведоха ми я по обед и ме раздвижиха късния следобед, за което съм им много благодарна. Ако те интересува още нещо, питай Simple Smile за диазепам не знам... Не си спомням... Знам, че бях вързана за апарат за кръвно, който през 5мин сигурно се пускаше и ми стягаше ръката Grinning

# 428
Много благодаряя, това кога беше?

# 429
Аз бях с планово секцио, но при д-р Георгиева. Приеха ме вечерта на предния ден- мериха ми тонове и кръвно, гледаха ме на видеозон. Казаха ми да ям нещо леко за вечеря до 21ч и после преди да си легна да си сложа свещичка, на сутринта пак да сложа втора. На сутринта преди операцията ме извикаха и ми сложиха абокат, след това катетър/при някои слагат катетър след упойката/, пуснаха ми някаква система от която ми стана адски студено и след това ме вкараха в операционната. Там вече ми биха упойката. Почувстах как се затоплям и ми стана някак леко и приятно Grinning след като ме хвана упойката започна операцията- намазаха ме с нещо и вече нататък е ясно Simple Smile през цялото време имаше момиче до мен, което ми говореше, докторката също, както и анестезиолога. Изкараха бебето, проплака и го взеха да го мерят и повият, след което ми го дадоха да го видя, докато ме шият. През това време също ми говориха, шегувахме се, вързаха ми и лентичка с номера на бебето Simple Smile упойката започна да ме отпуска може би след 2 часа след операцията... В 9 часа ме вкараха в операционната и в 9:05 малката проплака. Иначе шиенето отнема повечко време. След операцията постоянно идваха да ме проверяват как съм и да ми мерят кръвно. Ако поисках ми вливаха и болкоуспокояващи. Доведоха ми я по обед и ме раздвижиха късния следобед, за което съм им много благодарна. Ако те интересува още нещо, питай Simple Smile за диазепам не знам... Не си спомням... Знам, че бях вързана за апарат за кръвно, който през 5мин сигурно се пускаше и ми стягаше ръката Grinning

Как понесе спиналната упойка? Имаше ли гадене, повръщане по време на операцията и след това? Имаше ли усещания по време на оп - като дърпане, опъване, болка, това мн ли е гадно или като си видиш бебчето забравяш за подобни неща, които се случват с теб в момента ?

# 430
  • Варна
Раждала съм 2 пъти, първият бях с пълна, вторият със спинална упойка. Нямах никакъв проблем с пълната. При спиналната много силно усещах дърпане, опъване, а след като извадиха бебето до края много силна болка от контракциитв на матката. Да, болка! Никой, който разпитах после не е усетил такова нещо. Ако трябва да избирам пак, ще е с пълна. На 3тия ден пък започна да ме боли глава, тн спинално главоболие. За 24 часа премина, вземах таблетки. За акушер - гинеколога си и целия престой нямам забележки. Окръжна е най - доброто място за раждане, според мен.

# 431
Lisa. , ноември 2017 раждах Simple Smile
Esvelda, не ми се е гадило нито по време на операцията, нито след това. Дърпане усетих, когато вадеха бебето. След това не. Нищо друго не съм усетила по време на операцията Simple Smile След това си ме болеше, но все пак е операция. Просто трябваше време раната да зарастне. На десетия ден като ми махнаха конците много ми олекна... Тогава разбрах, че са ме придърпвали, ама като не са ми правили преди операции нямаше как да знам какво е Grinning
Пожелавам ви леко раждане Heart Eyes

# 432
Благодаря!

# 433
Здравейте! Случайно някой да е бил планово секцио по желание или заради съмнение за по-голямо бебче при д-р Славчев? Съгласява ли се доктора при желание за операция?

# 434
Здравейте! Случайно някой да е бил планово секцио по желание или заради съмнение за по-голямо бебче при д-р Славчев? Съгласява ли се доктора при желание за операция?
Категорично не- това беше първият му въпрос като отидих при него за първи път, после ми разясни, че секцио при него раждат малцина и никога не по желание на бременните.

Общи условия

Активация на акаунт