Окръжна Болница Варна - тема 8

• 91 313
  • 776
  •   1
Отговори
# 435
Зависи от случая, аз имам едно секцио и сега Славчев е този, който ме навива и настоява за секцио. Въпреки че има лекари, които биха се навили за нормално. Ще го послушам Simple Smile

# 436
Здравейте! Случайно някой да е бил планово секцио по желание или заради съмнение за по-голямо бебче при д-р Славчев? Съгласява ли се доктора при желание за операция?
Категорично не- това беше първият му въпрос като отидих при него за първи път, после ми разясни, че секцио при него раждат малцина и никога не по желание на бременните.

Имам 3 приятелки, който се опитаха да родят нормално при него. И при трите не се получиха нещата и в крайна сметка премина към секцио.

# 437
  • Варна
Здравейте скъпи майчета ,
  Първо раждане ще ми е и съм се насочила към Окръжна , но възникна един въпрос в главата , след един разговор с една моя приятелка , която роди там преди дни и каза , че не са и направили клизма , въпреки че е отишла достатъчно рано и е имало време за тази процедура . Та някоя да сподели , единичен случай ли е или има нова практика със свещички и не правят вече клизма ?

# 438
  • На брега на морето
За нормално раждане не правят. Нито преди, нито сега. За секциото не съм запозната.

# 439
И за секцио не правят.

# 440
За нормално раждане не правят. Нито преди, нито сега. За секциото не съм запозната.
Ъъъ, как така не правят??? Не ми се мисли какво се случва по време на напъните...

# 441
  • Варна
И аз се очудих , че не правят. Със свещички ли са или как ? Съжалявам за глупавия въпрос , но ми е интересно - предстои ми декември месец и събирам скорошна информация .

# 442
  • Варна
За секциото аз си сложих една свещичка Ева Кю вечерта, една сутринта и това беше.

# 443
  • Varna, Bulgaria
На мен преди 6 год ми направиха, понеже нямаше свободно легло в предродилна зала и докато се освободи.....
Сега на отворените врати попитах изрично и старшата каза, че е по преценка на лекаря при нормално раждане. При секцио вечерта се дава свещичка и на сутринта пак.

# 444
  • Варна
За сега съм с нормално раждане , та за това ми е интересно . При секциото може да се планира малко или много , но за нормалното ...

# 445
  • На брега на морето
Ъъъ, как така не правят??? Не ми се мисли какво се случва по време на напъните...

Ами не правят. Не знам защо. Два пъти съм раждала там и двата пъти нормално и клизма не ми е правена. Като дойде времето за раждане тялото само се чисти, аз и двата пъти не можех да изляза от тоалетната, за да тръгна към болницата.

# 446
Аз умирах от притеснение да не ми правят клизма, вие пък сега защо не правели !?!? Ами направете си вкъщи преди да тръгнете за болницата 😁
Настрани майтапа, но тялото се чисти преди започване на родова дейност, за всеки случай си купете Ева Кю, имат много бърз ефект 😊
Пък за това какво става по време на напъните, не го мислете.... като се качите на магарето, ще сте заети с много по- важни неща от това да се чудите какво излиза от вас и какво не 😁 Пък и да излезе нито, ще сте първата, нито последната 😊 Сигурно даже и няма да разберете дали сте се “изложили”, защото когато напъваш, го правиш с дупето.... д-р Димитрова ми повтаряше точно това “напъвай все едно акаш” 😁 вулгарно е, но преди да ми го каже напъвах по- различен начин и не се получаваше,  а така след 2 силни напъна и бебчо се изтреля 😁

# 447
Момичета, които сте раждали или ще раждате секцио в Окръжна, правите ли си предварителна уговорка с анестезиолог и ако да, кой предпочитате?

# 448
Мами колко време след естествено и след секцио ви дават бебета ?
На една позната 24 часа след секциото й занесоха бебчето да си го види .

# 449
Зависи от акушерката, на мен ми го дадоха да засуче 2часа и половина след раждането със секцио със спинална упойка. Но помолих. Това е едно от много малото неща, от които съм доволна. Не бих родила повече тук. Ще пиша за подробности пак.

Общи условия

Активация на акаунт