Полет чука на вратата - октомвийчето търкаля се в кревата- тема 11

• 32 345
  • 728
  •   1
Отговори
# 375

Черпя ,че вчера с Шушулката имахме имен ден,а днес имам рожден ден!

Поли,бързо оздравяване!

Четох ,четох и забравих какво щях да пиша,но беба заспа и бягам да пия кафенце и да оправям от снощи,че после продължаваме с купона.  Party

Хубав ден от мен на всички!  Hug

# 376
Честит празник, много здраве и щастие Hug

# 377
  • Шоплука
Редактирам мнението, за да стане по-ясно, за мамите, които ще дават каши

Целта на кашите е да се въвежда глутенът. Схемата, за въвеждане на глутен е следната:
овес-ръж-ечемик-пшеница
Макар и много рядка, глутеновата непоносимост протича доста тежко.

При бебета с ниско тегло цели наддаване, а при такива с родители с хранителни алергии се дават, като първоначална въвеждаща храна, заради ниската си алергичност. Тези каши са от ориз или елада поради това, че не съдържат глутен.

Можеш да въвеждаш глутена и с домашни "каши", или с домашно печени бисквити ако следваш ЗВБ.
Аз лично започвам да ги въвеждам от седми месец + плод с цел изместване на следобедното хранене.

https://zahranvane.wordpress.com/tag/%D0%B3%D0%BB%D1%83%D1%82%D0%B5%D0%BD/

Тук , как могат да се правят и домашни.
https://vkuhniata.wordpress.com/2015/03/01/homemade-baby-porridge/

Долното мнение го изтривам.

Последна редакция: пн, 10 апр 2017, 12:49 от Chuby

# 378
Chuby, кашата, която аз давам е оризова и е без глутен.

# 379
Ениуан, честит рожден ден! Бъди жива и здрава - обичана и слушана!  bouquet

http://hranene.framar.bg/групи-храни/оризова-каша

За ползите от оризовата каша.

# 380
  • София
Anyyyone Честит празник! Бъди здрава и много щастлива!

Изядохме си пюрето, имаше от вчера - пиле, сладък картоф, морков и масло. Много вкусно си беше, и аз бих яла такова. Интересно е, че не съм правила такава комбинация, ама ще поправя това скоро.

Adinko87  Hug Наблюдавай днес какви движения има, ако имаш как остави голи крачетата и гледай дали нещо не се трие. Може в столче, количка също да дразни.

Да споделя как се хилим в нас от вчера. Правя звучното "Брррр" с движение на устни.  Laughing Малкият се опитва да ме имитира, но се получава следното: Напъва се до почервеняване, издува бузите и излиза един звук нещо средно между "Пппппууу" и "Абупуууу" и хвърчат лиги.  Joy Joy Joy После ме гледа любопитно, а аз се заливам от смях.  Joy Joy Joy

# 381
Anyyyone, само като я гледам тортата и ми става вкусно! Crazy Да сте живи и здрави и ти и Шушулката!  bouquet

Аз идвам с поредното мрънкане..... слава Богу бъбречетата са наред, но бебка има синехия (срастване на срамните устни), та утре май ще ходим да цепнат ципата, че ми се струва, че дори и е трудно да пишка. Sad  Дано всичко мине бързо и без проблеми, че вече наистина започвам да изкрейзвам...  smile3514
Adinko87  Hug Наблюдавай днес какви движения има, ако имаш как остави голи крачетата и гледай дали нещо не се трие. Може в столче, количка също да дразни.

Да споделя как се хилим в нас от вчера. Правя звучното "Брррр" с движение на устни.  Laughing Малкият се опитва да ме имитира, но се получава следното: Напъва се до почервеняване, издува бузите и излиза един звук нещо средно между "Пппппууу" и "Абупуууу" и хвърчат лиги.  Joy Joy Joy После ме гледа любопитно, а аз се заливам от смях.  Joy Joy Joy
Мисля си, че може би някак си се получава от столчето за хранене, вчера много време стоя там, предния път не съм обърнала внимание къде е стояла, но сега ще я наблюдавам.

И ние сме подобна картинка с тия звуци, но на нея понякога и се получава! Лиги обаче при всички случаи хвърчат. Grinning Grinning Grinning

# 382
  • Шоплука
 Peace

Последна редакция: пн, 10 апр 2017, 12:49 от Chuby

# 383
Anyyyone честит рожден ден ! Да си жива и здрава и ти и бенка ! Бъди много щастлива Весело изкарване

# 384
  • София
Adinko87  Hug С теб съм. Често се случва това срастване. Гадна история, ама се оправя.  Hug

# 385
Благодаря ви много!  Hug Тортата всъщност е еклерова и още снощи след полунощ я нарязахме. Само от числата на нея ми стана лошо  Mr. Green ,но какво да се прави.

Адинко,това е много често срещано при момиченцата. И на беба й  беше така,но аз всяка вечер след баня подръпвам лекичко и се оправи. Не искам да те плаша,но дори след разлепяне от детски хирург,често се повтаря слепването. Изчела съм доста по темата и лек няма,освен разлепяне всяка вечер редовно. Успех и не се притеснявай,ще мине.  Hug

# 386
Аз си признавам откровено, че каши няма да правя. Адски трудоемка и неблагодарна работа е Confused Има логика да ги правиш, ако детето е с алергия към глутена. Но, ако всичко е наред, просто ще ги вкарам в осми месец, когато ще въвеждам глутена и толкоз.

Моят най-сетне си има зъб! Само че е горе и не е от първите резци Shocked Сега не знам дали да се притеснявам или да изчакам още 1-2 седмици Mr. Green

# 387
  • София
cristi Ехааа, честит зъб!

За какво да се притесняваш?  newsm78

# 388
Защото не е първи резец и не е долу Mr. Green Всъщност не мога да преценя дали е втори резец или направо кучешки - не ме оставя да го пипна Confused Има някакви слухове, че ако избият първо кучешките, е рахит и макар че никъде не срещнах научно обоснована информация за това, все пак параноясвам Mr. Green

# 389
  • София
 Joy

По-добре да отиваш да правиш пържоли.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт