Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как спестявате, ако имате тази възможност ?

 • 32 960
 • 177
 •   1
Отговори
 • Мнения: 186
Здравейте на всички на 31 години  съм, и от скоро се сдобих с такава касичка, като средство за спестяване.
Целта е на тази касичка е да повърне по възможност, като срок за това условие е 3 години.
Минимална стойност на пусната паричка е 0,50 ст. на цяло като  максимум няма включително и банкноти се пускат.Пълни се само от мен, поради липса на втори човек до мен.
Мисия: Всичко събрано в тази касичка е за допълнителна вноска към бъдещ кредит.
Начин на пълнене: Когато имам малко повече пари в мен, е преценя, че мога да се разделя с част от тях ги слагам в касичката.Защо там, а не в банковата сметка?
В банковата сметка мога да изтегля внесеното, но в касичката няма как, тя не се отваря, само с разбиване.
Това е моят начин за заделяне на някой и  друг лев на страна.
Какъв е вашият начин за пестене, разбира се ако  имате тази възможност?

С уважение:Стилиян Георгиев

# 1
 • София
 • Мнения: 27 710
Водя сеемен бюджет вече 7 години. Тази година сме малко по-добре. По мои изчисления би трябвало да мога да оставям в една сметка 200-300 лв, обаче не ми се получава.

# 2
 • Майна Сити
 • Мнения: 902
Чак спестявания...не бих казала, но се зарибих всяка попаднала монетка от по 2лв да си я заделям. Само по 2 лева! И не се харчат за нищо на света. Сложила съм ги на един шкаф на купчинки и всяка купчинка е по 10лв. В момента имам 21 купчинки и започвам 22-ра  Wink
Жал ми е да ги харча, в началото започнах като на шега да ги събирам, но все да се получава сериозна сума  Mr. Green

# 3
 • Мнения: 82
Аз имам касичка и в нея поставям монети над 0.50лв (0.50, 1 и 2 лева). Харча си всички дребни монети, а тези ги пазя и когато се прибера ги поставям в касичката.

# 4
 • Мнения: 29
С касичката е опция да събереш някаква малка сума в монети - примерно 300 лева за година. Това е начин наистина, но ако се имам в предвид как наистина да спестяваме, трябва да се помисли и за други опции.
Преди няколко години си направих допълнително доброволно осигуряване, по този начин заделяш някаква сума всеки месец и така парите се трупат там и можеш да ги изтеглиш един ден. Има и за застраховки със спестовен елемент, които пак предлагат възможност да заделяш пари. Сигурно има и други подобни варианти при които можеш да заделяш предварително определена сума от заплата всеки месец.

# 5
 • Пловдив
 • Мнения: 8 128
Как така да повърне касичката?  Rolling Eyes

# 6
 • Мнения: 2 479
Как така да повърне касичката?  Rolling Eyes


Да се препълни от спестяване и да не смогва вече  Sick. Метафора, Магдена, метафора.

Банките пълни с пари, хората се чудят какво да ги правят. Това е добре, че се мисли за спестяване.
Няма лошо в касичката, но не дръж крупни суми под дюшека, някой да не ти влезе вкъщи, без и да подозираш. Я кажи за кредита, защо си решил да се заробваш? Да не си хванал някое 20 годишно яре и да искаш да спазиш тренда. Поясни. Че като те чета не си ИТ 700-1000 лъвчета да не са ти проблем за вноската и нямаше да пускаш такава тема. Sunglasses Wink

Приятелю, нямаше нужда от подпис, това не ти е бизнес кореспонденция да си изписваш името и т.н. Много забавно ми стана. Я кажи с какво се занимаваш? Simple Smile.

Последна редакция: пн, 03 апр 2017, 09:08 от FragranceFanatic

# 7
 • София
 • Мнения: 8 118
Здравейте на всички на 31 години  съм,

С уважение:Стилиян Георгиев

Сериозно!?  Crazy

# 8
 • Мнения: 26 993
Как така да повърне касичката?  Rolling Eyes
От преяждане с пари. Laughing

# 9
 • Пловдив
 • Мнения: 8 128
Уфффф, ми явно не ги разбирам аз метафорите.  Laughing  Embarassed
Чак мислех, че човекът може да е писал от телефон с редактор и да е искал да напише нещо друго.
Другата мисъл, която ми хрумна, беше, че може да става дума за някакъв конкретен вид касичка играчка, която в буквалния смисъл повръща, ако я храниш редовно, тип тамагочи.

# 10
 • Мнения: 26 993
Такава касичка е добра идея за широкопръсто същество като дъщеря ми- живото олицетворение на вица, че жената може да направи всеки мъж милионер, стига той да е милиардер.

# 11
 • Мнения: 6
С човека до себе си спестяваме всяка година чрез направени спестовно-осигурителни програми, които избрахме за себе си. Заделяме пари за вноските си всеки месец, а понякога и от допълнителни доходи, които имаме.

# 12
 • Мнения: 2 479
С човека до себе си спестяваме всяка година чрез направени спестовно-осигурителни програми, които избрахме за себе си. Заделяме пари за вноските си всеки месец, а понякога и от допълнителни доходи, които имаме.

Добре. Mr. Green

# 13
 • София
 • Мнения: 27 710
Само че в БГ с тия лихви по депозити от 0,1% няма смисъл от спестовна сметка. То само такса обслужване не си покриваш.

# 14
 • Мнения: 2 479
Само че в БГ с тия лихви по депозити от 0,1% няма смисъл от спестовна сметка. То само такса обслужване не си покриваш.

Има точно две сметки в момента, за които се сещам, при които си на 0 в края на годината. Едната е IQ на Фибанк - имаш 1лев ма месец обслужване, което е от най-ниските на пазара и в Европа, и с малката лихвичка на календарна години си ок, в зависимост и колко пари държиш де, може и на плюс да си. Гледам Тексим също имат сметка, която пък е без месечна такса.
Коментирано е много и не само в BGmama Simple Smile - парите в банка се държат да имаш бързооборотни и да не са под дюшека, нищо повече. Аз абсолютно винаги така съм гледал на нещата. Това важи за до определени суми за кеш съхранение. Вече, дай Боже всеки му със стотици хиляди да има, нещата са други, умният ще ги завърти, няма да ги държи на влогче. Инфлацията и обезценяването е друга тема с единия лев днес и утре. Това, че преди кризата с КТБ имаше балон на лихивите по депозитите и българина се беше разглезил на 4-8%, е друг въпрос. Спомням си 2009г на една от животозастрахователните компании(от големите и читавите, които почти не останаха) беше 11.5% и то за нискорисковите класически спестовни, но това е друга тема. Някой ще каже ауу, ама как така? Ето така, портфейлът е комплексен и определен по закон - в имоти, депозити и държавни ценни книжа. Също е с експоненциален растеж.

Последна редакция: пн, 03 апр 2017, 20:50 от FragranceFanatic

Общи условия

Активация на акаунт