Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 46

• 78 152
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
  • Бургас
 Merelenda , и аз видях статията, не се сетих обаче да я пусна и тук, много е добра...

Момичета, моето ТСХ е 3.91, но пак си е в референтни стойности за лабораторията (до 5). Ft 3  и Ft4, са също в норма, само антителата са завишени. Значи ли това, че имам проблем. Все още се ослушвам и не отивам на лекар.
Да, значи, че имаш Хашимото и се нуждаеш от Еутирокс/Л-тироксин. Нищо страшно, ще живееш, но ще се мъчиш, като всички нас  Hug
И аз имах прокървяване, казаха ми, че е овулаторно, но е вероятно да е заради японеца /Хашимотото демек  Mr. Green /
И полип ми казаха, че имам, но е малък и не е проблем... каквото и да значи това  Mr. Green Иначе и само заради полипа може да кървиш.

Много ви благодаря за мненията, скоро ще пусна всички хормони на щж и ще ви пиша за консулт  Wink
Обмислям да изследвам и пкк, желязо и б12 (хемоглобина ми е 125, средния обем на еритроцитите от години на горна граница, вече над нея, четох по-назад, че може да е проблем).
На мен хематолог ми каза, че когато обемът на еритроцитите мине горната граница 100% съм за инжекции Б12. Аз си ги сложих и преди това  Mr. Green

# 496
Мон, средния обем на еритроцитите беше на горна граница, когато Б12 ми беше 250, сега мина горната граница, а Б12 вече е около 1000 (с таблетки метилкобаламин).
Мисля да се консултирам с хематолог, да ми каже какво точно да изследвам и кога, защото до преди месец, заради ин витрото и бременността биех препарат, който променя някои от показателите в кръвната картина (Зарзио) и е възможно все още да дава отражение.
Като ви чета, започвам да се чудя дали, въпреки добрите ми стойности на ТСХ, проблемите в цикъла ми (липса на овулация и менструация през месеци), не се дължат на щж и промените, които са започнали в нея (установени на ехограф).  Причината така и не се установи.

# 497
  • Пловдив
Здравейте, от месец пия Лтирокс 5 дни по 0,25 и 2 дни по 0,5. Отделно и селен по 100 дн. Така ще е до септември и после ще съм на контролен за коригиране на дозата. Тези дни ми е мн отпаднало, както при летен вирус- според вас възможно ли е чак след месец да имам странични реакции на Л тирокса, или по-скоро се дължи на някакво временно неразположение.
в
Здравейте, момичета! Hug От няколко дни ви чета и все отлагам да пиша поради липса на време.
Ето я и моята "картинка": имам детенце на 4 години, с ММ решихме това лято да забременявам отново и на шега пуснах  5 хормона (до сега никога не бях ги тествала), тъй като край мен доста хора препатиха, така да се каже. И резултатът за мен беше УАУ - в негативния смисъл на думата  ooooh!
ТСХ 3.16
ФТ4 11.06
ТАТ 635,6
МАТ 424
ФТ3 3.26.
При прегледа ендокриноложката установи и анемия (от кръвните), назначи ми да тествам желязо и б12 - евентуално можело да се наложи гастроскопия  ooooh! А относно щитовидната жлеза - преди огледа на самата жлеза е ехограф каза да реша точно от кой месец ще започнем с опитите, за да прецени от кога да включим л-тироксина, предписа ми селен 10 дни по 2 и после по 1 дн, вит ц 500 мг. всеки месец 10 дни курс (това докато видим нивата на желязото и Б12). Всичко изглеждаше ок, докато при огледа с ехограф се оказа, че от дясно имам възел с неясни очертания Cry - р-ри 6,0/3,8 мм.  Каза ми да изчакам до началото на юли и никакви опити за забременяване до тогава, за да се проследял и добави - ако е нужно тогава ще ти кажа какво още да направиш и къде да отидеш. Доста се натъжих, притесних - не мога да опиша чувството. Моля споделете според вас имам ли основания да се шашкам?
П.С само да добавя -сега като се връщам назад във времето осъзнавам, че съм имала някои симптоми като умора, постоянна тревожност- но съм ги отдавала на динамичен начин на живот, което не е изключено.
Благодаря ви, че ви има - следя ви с интерес  Hug

# 498
  • Бургас
Мон, средния обем на еритроцитите беше на горна граница, когато Б12 ми беше 250, сега мина горната граница, а Б12 вече е около 1000 (с таблетки метилкобаламин).

Нямам идея какъв е твоят случай, може заради лекарствата нещо да се е променило, права си.
При мен наистина с Б12 200 обемът на еритроцитите беше на горна граница, сега успях само малко да го вдигна, до към 360 с инжекции, но веднага и обемът е спаднал, явно при мен има връзка между двете наистина. Не знам обаче дали винаги е така  Peace

# 499
Здравейте, някой пил ли е Цефасел и съчетавал ли го е с витамин Е, тъй като не знам колко витамин трябва да пия към дневната доза от 100мкг селен? Видях, че има и комбинирани препарати селен+витамин Е, но ми казаха да пия Цефасел, като най-добро.

# 500
Ето ти схемата на Изабела Уенц:

# 501
Благодаря, искам също да попитам дали някой има като симптом непрекъснато гадене или по скоро да търся друга причина?

# 502
Здравейте, някой пил ли е Цефасел и съчетавал ли го е с витамин Е, тъй като не знам колко витамин трябва да пия към дневната доза от 100мкг селен? Видях, че има и комбинирани препарати селен+витамин Е, но ми казаха да пия Цефасел, като най-добро.

"Цефасел"-ът се води доста нискокачествена добавка, не знам кой го е препоръчал като "най-добро".

Вземи си това, като по-добър вариант.

# 503
Здравейте момичета,

моят час за консултация е утре, ще споделя какво е мнението на ендокринолога. Един може би наивен въпрос - дали след започване на хормонална терапия има шанс да се върнат килограмите към нормалното? Имате ли опит или някакви препоръки?

П.п. на мен също ми бяха дали цефасел - нямах идея е, че е low-quality.  Close понякога имам чувството, че лекарите нацяло нехаят за качеството на медикаментите, които изписват.

# 504
  • Бургас
Един може би наивен въпрос - дали след започване на хормонална терапия има шанс да се върнат килограмите към нормалното? Имате ли опит или някакви препоръки?

Правилна доза Еутирокс /не малка/, ядене колкото да не ти стърже коремът, а не да си доволно преял и без сладко и тесто ми помага на мен.
При мен втората бременност и Хашимотото съвпаднаха, та така и не знам от кое тях ми се лепнаха едни излишни 10кг. Махнах 5, сега се мъча с последните 5, но с тях борбата е най-жестока и трудна  Mr. Green

# 505
Един може би наивен въпрос - дали след започване на хормонална терапия има шанс да се върнат килограмите към нормалното? Имате ли опит или някакви препоръки?

Правилна доза Еутирокс /не малка/, ядене колкото да не ти стърже коремът, а не да си доволно преял и без сладко и тесто ми помага на мен.
При мен втората бременност и Хашимотото съвпаднаха, та така и не знам от кое тях ми се лепнаха едни излишни 10кг. Махнах 5, сега се мъча с последните 5, но с тях борбата е най-жестока и трудна  Mr. Green

Аз от година горе-долу се храня ограничено - почти никакви въглехидрати, много ограничени калории, тренирам. Тая надежди, че с правилна доза хормон ще се нормализират нещата... защото иначе не виждам спасение Sad...

# 506
Здравейте! Искам да попитам живеещите в София на коя лаборатория се доверявате за изследванията? Аз си пускам по принцип в Цибалаб, но лекар ми препоръча скоро Бодимед и се чудя.

# 507
Централата на Бодимед ползвам аз.

# 508
Централата на Бодимед ползвам аз.

+1 Peace

# 509
  • София
Аз пускам най-често в Кандиларов, но се е случвало и в Бодимед.
Цибалаб така ми изкараха акъла един път с грешни резултати, че започнах да ги избягвам.

Мереленда, на въпроса ти - аз съм с ПКЯ и цикъл на около 40 дни. В момента пия ОК и не мога да кажа актуално.

Като видях тази схема на Изабела Уенц си дадох сметка колко неща пия и аз...  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт