Искам да кажа ... (116)_03.04-09.04

• 57 667
  • 836
  •   1
Отговори
# 645
Срещата май се отложи във времето, а?  newsm78

# 646
  • Ямбол
Маха ли варовик? Питам, защото ми писна да мия душ кабините. С какво ли не съм пробвала, но не става. Има едно Бам, не знам дали и в БГ така се казва, което чисти, но мирише ужасно, а и едно ми стига за половин кабина, а е $9
Да, маха. И са 2 и нещо лева.

Довечера или по-скоро рано сутринта ще пътуваме. Разпратих мъжете по леглата(единият е шофьор, другият на изпит), другата част от жените е приготвила салатата и ме чакат да затворя магазина и да им пека пържолки. А утре ще се наслаждавам на Варна, надявам се. Само да не беше толкова кофти пътят до там.

# 647
Добър вечер.

Работната седмица приключи. Не съм уморена както очаквах. Вчера бях, но топъл душ и здрав сън и сутринта бях свежа като краставичка. Grinning  Апетита ми се върна, похапнах стабилно и се опъвам да гледам филм.

# 648
Titina, кой те пусна да плуваш с делфините във варненския делфинариум?  Shocked
Преди 2-3 години, срещу 100 лв. (цената беше обявена, само дето малко по-рано трябваше да си направя резервация няколко месеца по-рано)

# 649
  • Пловдив
Половин ден чистачка е 40лв в Пловдив. Идва веднъж седмично, което горе-долу стига. За прозорци отделно.

# 650
В провинцията за чистене взимат 30 лева, не е на час, докато свърши, но у нас е не повече от 3 часа.
Не е някакъв лукс много хора ползват, защото е достъпно.

# 651
  • Варна
Чек, предадох поздрава още снощи. Simple Smile
Даун, ах,скъса ни нервите нашият. Добре, че звънна на майка си. Не искал никакъв контакт, защото има дългове у нас, а той не желае да плаща. А родителите му опяват. Тях ги притесняват с уведомления и посещения от здрави мъже. Той-щрака с пръсти. Да ни пази Господ от такова отношение на детето ни!
Моят мъж много ми е набрал за ореха-прибра се уморен и веднага подхвана темата.
Светкавица, благодаря!

Последна редакция: пт, 07 апр 2017, 21:27 от Стейси Грей

# 652
  • Пазете Гор
Голямо дърво до жилищна сграда създава (ако създава) проблеми много повече по покрива, отколкото на основите.
Теоретично може да: разбутва керемиди, уврежда битумни изолации, доставя материал за запушване на казанчета и воронки, и прочие такива. Това е беля, но няма как да увреди сериозно изпълнен фундамент. Поверието, че корените увреждат фундаментите е от времената много преди стоманобетона.

Ако се обсъждат рационално, а не емоционално проблемите, то те са всичко на всичко три:
- риск от повреди по сградата вследствие на падане на дървото или откършване на части от него
- рано или късно това дърво ще трябва да се реже - в най-добрия случай близостта до сградата означава, че рязането ще е по-скъпо
- при неудачно разположение спрямо посоките на света може да се получи така, щото само да се мете шумата, без да се ползва благодатната юлска сянка. Ама това е поправимо, ако архитектът си е под капата.

Не бих избрал орех за съсед на дома ми. Но череша - да! Не че мога да избирам, де. До старата къща расте един столетен орех, чиито ядки са просто специално създадени за вкусни баклави. Как се реже това, как?

# 653
Куркума, във Варна една липа ни направи сериозни поразии на покрива. Целият паваж наоколо е обезобразен пак заради липи. Обаче винаги съм обожавала мириса на цъфнали липи, а сега давам година от живота си за да го усетя. За мен е по-ценно от най-убийствената морска гледка, а съм много морски човек. С две думи - за керемиди не ми пука.

# 654
  • Пазете Гор
Разбирам.

Дядо казваше: кеф цена нема.

# 655
# 656
Покрай алергиите на щерката и ММ не искам да видя липа. А да усетя аромата й- съвсем.  Crossing Arms

# 657
  • Ямбол
Чек, аз пък искам да ми мирише на водорасли.
Не ща липи, и тук има много.
Около нас има доста от едни дървета, плодовете им са едни топченца, които като се заронят става много неприятен мъх, остър и дразнещ. Намерих го в Гугъл, чинар се казва.
Синът ми също има алергия, но още не сме установили от какво точно. Очаквам скоро да се появи. Като че ли най-силно се изразява при цъфтенето на върбите.

# 658
  • Варна
Я да ви поздравя с песен! Simple Smile На меломанска вълна съм. Специално за приятелите ъброд.
https://m.youtube.com/watch?v=dvNXF7aGP2s

# 659
Разбирам ви за липите.

Тук нарочно си посадихме липа в двора и я чакам да поотрасне тази година и да усетя аромата й.
Обожавам люлякови храсти, липи, жасминови храсти и всичко де що е ароматно и свежо. Посадихме си и 4 люляка, но май не улучихме местата им и не се захванаха както трябва миналата година.
Тази отново упорито ще засадя на друго място. Знам, че виреят добре тук и са навсякъде и ще пробвам пак.

Имахме 2 ореха в двора на къщата на дядо и баба. Още си е там единият.

Не е до къщата точно, а е зад нея до лятната кухня и към помещенията на животните и към градината. Страхотна сянка прави, а какви вкусни орехи дава  Heart Eyes

Под него все се организираше лятната работа като варене на лютеница, печене на зарзават, рязане на люцерна за пилетата, печене на катми/гьозлюми/палачинки , правене на снопове с билки, стриуване на пипер, точене на юфка, биене на масло, бродиране, варене на млякото, раздумки на кафе, защото беше прохладно и много приятно.

Бих и мислим да посадим орехи, липи и овощни дръвчета в другата къща.

Жаки, страхотни цени за почистване. При нас е лукс с нашите цени.

Благодаря Стейси! Оззи  Wink

Общи условия

Активация на акаунт