Искам да кажа ... (116)_03.04-09.04

• 57 653
  • 836
  •   1
Отговори
# 675
Чек, вярно ли е, че в Малта бюрокрацията е повече и от българската? Днес съпругът ми си писал с колега от университета, който работи в Малта, ИТ е, и от него е информацията.

Не.  Laughing

# 676
  • някъде ... тук ...
Добър ден!
Лазарки има ли?
Честит празник!

Вчера набрахме люляк по пътя. Особено покрай Плевен имаше много нацъфтял.

# 677
Добър ден и от мен!
Честит празник, ако има именици Wink
Включвам се с бърз въпрос- можете ли да ми препоръчате бабин лек при хрема, че вече имам чувството, че носът ми ще окапе, а тъпите капки грам не помагат Sad

# 678
Ох, люляк.  Heart Eyes Няма такива екстри тук. Добре поне че нарциси и фрезии има. Между другото не знаех, че детелината цъфти. Много хубави жълти цветове. Аз мислех, че са си отделни цветя, но майка ми откри, че всъщност е детелина. Навсякъде е пълно с тях.

Скрит текст:

Вчера се разхождаме и спираме пред живописен залив, на който има петзвезден хотел. Гледката страхотна, седим си и се наслаждаваме и по едно време гледам точно пред хотела едно поле с тикви. Цветове само имаше. Учудих се на глас кой ли луд е засадил тиквите си пред петзвезден хотел, но мъжът ми ми обърна внимание, че лудият освен тикви, гледа и кокошки. Наистина 5-6 кокошки щастливо си бягаха насам натам. Малтийска работа.  Joy

# 679
  • София
Бабини лекове за хрема не знам. Но аз ползвам хомеопатичните таблетки Цинабсин за децата напр, защото малкият ми син не може да се издухва. Цинабсинът отбъбва лигавицата и спира секрета.

# 680
Това ще да е някакъв спешъл вид детелина, щото обикновената цъфти така:

# 681
Сбъдващи мечти, според уикипедия цветовете могат да бъдат червени, лилави, бели или жълти.  Simple Smile

# 682
Питомните ми детелини цъфтят така
Скрит текст:
Скрит текст:

# 683
А, Ренко, тия са питомни хибриди, друга бира са.
Самораслия треволяк си е с тия рошавите - бели, мръсно бели и нюанси на лилавото съм виждала. Щом уикипедия казва, може и червени  да има.
Аз май преди съм споделяла, не знам. Според щерката тревата била 3 вида - трилинки, четирилинки и грозна.

# 684
Цветовете на жълтите са същите като на питомните, само че са съвсем диви.  Laughing И дръжките им са по-дълги.
Сбъдваща, не са хибриди, даже никой не ги е сял. 

# 685
И при мен детелините цъфтят с жълти цветове, с дъъълги дръжки, а тези, които правят по-пухкав, розов цвят, после правят едни бодливи топчета, които ме побъркват.

# 686
Добър ден!
Лазарки има ли?
Нa Nino голямата(а вече може и малката) е лазарка. Поне миналите години беше. Дори ги видях по телевизията.
Чек, дай снимки от вчера, ако имаш! Ще ми е приятно (а и не само на мен) да изплакнем очите.
Сбъдваща- интересно описание на тревите!

Лекове за хрема- с клечка за уши се слага в ноздрите- мед, масло, тампон с ракия, капки кромид лук(последните две са си садо-мазо). Иначе препоръчвам хапчета Гело миртол, и капки- ксилометазолин, в които да ти добавят една ампула гентамицин(последното е комбинация изписвана ми от лекар УНГ).

НамазАх един крем за слънчева защита за кожа склонна към петна и ми подариха чанта в аптеката, поръчах си нова маса за гладене.....а само 12 часа на обяд. Какво още ще забърша до вечерта ми е интересно.

# 687
Питомните ми детелини цъфтят така
Скрит текст:
Скрит текст:

Тези, със зелените листа, специално ли са селектирани да бъдат четирилистни? Голяма щастливка си. Simple Smile

# 688
Зимна утрин,не знам,бях ги взела от баба.И тя ги гледаше в саксия,а иначе съм ги виждала и в градини засяти.Много лесно и бързо се размножават,но за съжаление четирилистната една пролет не поникна,та вече я нямам  Sad .

# 689
  • Euskal Herria
Честит празник!

Днес е слънчево при нас, обещали са ни 30-градусови температури. Сега мързеливо пием кафе и после отиваме да пазаруваме. Проверих и графика на магазините за следващите седмици, че когато са празници тук, не работят. Четвъртък, петък и понеделник ще са затворени. Неделята си е почивен ден по принцип.
Почнах с великденската украса. Имам миналогодишна, ще направя и нова.

Ренко, в тефтера с рецептите открих и рецепта за курабийки с олио. Тези ги правят в детската градина, рецептата я преписах от рецептурника. 
Скрит текст:
Курабийки
450 г брашно
100 г олио
100 кисело мляко
2 яйца
150 г захар
5 г сода бикарбонат
захар за поръсване

Чакам юни месец - тогава цъфтят едновременно и липите, и магнолиите. А те са много в града. Въздухът е като напоен с парфюм.

Общи условия

Активация на акаунт