Искам да кажа ... (116)_03.04-09.04

• 57 657
  • 836
  •   1
Отговори
# 660
Лиляна, аз от водораслите също не се отказвам, но все са ми налични, докато цъфналите липи са ми мираж.

Аз имам само на ухото си сигурно дванадесет алергии, но от липа алергия не бях чувала, че има. Може.

Правих козунак, но никой не го поглежда. Пак Кедбъри плющят. И си скъсах нервите днес с една куриерска фирма. То хубаво че голяма световноизвестна фирма, но шофьорът до крайната дестинация все пак е малтиец. Накрая такъв имейл им написах, че след две минути някакъв Джоузеф ми се обади и с разтреперано обиден глас ме пита що се сърдя.

# 661
Като заговорихте за алергии, днес откриха 5 алергии на нашата прекрасница Tired. Много ми е неприятно.
Също днес получих неприлично предложение Whistling, откакто смених цифрата отпред, ме тресе депресия Confused, значи, още ставам, че и с ремаркето бях Mr. Green.
Чек, вярно ли е, че в Малта бюрокрацията е повече и от българската? Днес съпругът ми си писал с колега от университета, който работи в Малта, ИТ е, и от него е информацията.

Последна редакция: сб, 08 апр 2017, 08:55 от Лятo

# 662
Обожавам липа и люляк, а тук и двете липсват. Люляк има в един ботанически парк и се изкушавам да си откъсна клонче и да си захвана. Парка в с хиляди лалета и идиотите всяка година подменят луковиците, а старите изхвърлят  ooooh!. Питах ги, защо не ги продават поне, отговор не получих хем тогава им писах договора и мениджмънт плана. Тук 3 луковици са $10-15.

Контеса, търсила ли си по-сериозно за почистване? Тук е $22-25 на час. Седмично почистване е не повече от 3 часа.

Стейси, не могат ли да изплатят дълговете или да се оплачат в полицията? Много ми е мъчно за родителите, а и за момчето. На всеки може да се случи да залитне, особено на деца.

Лиляна, преместете го това дърво. Не е толкова голямо и има шанс да оцелее. Или наистина сезирайте общината и тя да се разправя.

Защо орехите са защитени?

# 663

Titina, кой те пусна да плуваш с делфините във варненския делфинариум?  Shocked Майка ми беше управителка и съм сигурна, че никого не пускаха, освен треньорите. Аз съм милвала много пъти делфините, но да плува някой с тях... Да не си от бившите треньори или от плувкините от синхронното? Познавах първия им треньор, холандецът който докара първите делфини. Имам сериозен белег на ръката от папагала му.

Познавах една от управителките, всъщност повече съпруга и, който е юрист.Покрай обща работа се познавахме,чудя се, дали не е твоето семейство

Днес заминаваме за Северозападна България.Използваме ваканцията за кратко пътуване.Детето ще види интересни места.Но освен забележителностите, ще отидем до родното село на баща ми, в което не съм ходила повече от 30 години.Там имах най- рекрасните ваканции и искам да покажа на детето любимите си места.За съжаление, няма кой да ни посрещне, повечето ми близки от това място са отдавна покойници.В съседното село ще се  срещна с една възрастна родственица.Ще  бъде вълнуващо и малко тъжно, може би.

# 664
Добро утро, лазарки!
Светкавица, дано хубавите спомени надделеят и тъгата да отстъпи!

# 665
Добро утро! food010

Рано станах, но и заспах към 22:30.  Сега пия кафе, после минавам през банята, малко грим и излизам да обядвам с приятелка. Ще поразгледам и малко магазини, ако си харесам нещо, ще го купя. За утре имаме планове и дори времето да е мрачно и студено, няма да ги развали. Grinning
За закуска купих козуначени кифлички-хубави са, не бях яла отдавна.

Липа много обичам. Цъфне ли и отварям широко прозорците. Heart Eyes

# 666
Добро утро!

Цвети, честита нова работа, да ти е спорна и лека, добре платена Simple Smile

Лиляна, успех на изпита на детето!

Липа обожавам. Пред блока на нашите има две големи и мирисът им ме връща към топлите вечери от детството ми, към игри и спокойствие. На сватбата ни също бяха нацъфтели липите и вече ги свързвам и с този щастлив момент.  Heart Eyes Имам място в двора и сега ме подсещате, че мога да си сложа една липа. И липов чай обичам и пием много.
Люляк също много харесвам си съм си посадила три - бял, светло лилав и тъмно лилав, дано да се хванат. Орех имаме много голям и с много вкусна ядка, за щастие е на долния край на двора и не ме притеснява. А един се беше май самонасадил и беше поникнал през оградата между нас и съседите. Ама буквално се беше врязал през телената мрежа, едвам го махнахме, не му е мястото там.

Днес ще ходя с майсторите за парното и вик-то - да им отключа, да се доуточним и да почват. Аз ще си бутам нещо. Утре, надявам се (дано да не вали), ще е голямото чистене на тревата. Напръскахме я с препарат, миналата седмица беше пожълтяла почти цялата, дано лесно да се маха. После ще фрезоваме и ще засаждаме новата тревна смеска, която съм харесала. И такива ми ти градинарски работи.

Хубав ден ви пожелавам!

# 667
Али, благодаря ти. Hug

Липов чай не съм пила. Аз и не съм много по чая..пия предимно зимата и есента-когато е по-студено. И предпочитам черен, зелен или ментов. Но бих опитала от липа.
Люляк също обичам. Изобщо обичам растения, които ухаят хубаво. Не натрапчиво, но не и съвсем без миризма. Даже си купих почистващ препарат с аромат на люляк. Grinning Тествах го, добре мирише и почиства. Laughing

Градинарската работа ми се вижда много трудоемка. Не съм се занимавала, няма къде. Възхищавам се на красиви и поддържани градини. Но само като слушам Алечка колко работа има и се изморявам..

# 668
Темата за алергиите ми е малко болна. Миналото лято правих много изследвания - някои препоръчани от лекар, други по собствена инициатива. Лекарката ми прави тест КАП
Скрит текст:
Неприятно беше и малко болезнено. Най-силна реакция направих на амброзия - полен, който не е традиционно характерен за нашите ширини. Аз сама реших и си направих кръвен тест за хранителна нетолерантност. Лекарката ми беше против и каза, че вероятно това са пари а вятъра, което ѝ прави чест. Аз съм доволна след изключването на определени храни. Може и да е самовнушение, но имаше добър резултат.
Когато усетя, че започва едно боцкане в гърлото, което понякога води до трудно дишане и насълзяване на очите, разбирам, че има нещо във въздуха. Simple Smile Имам изписани капки за очи, за нос, хапчета, но гледам да ги избягвам.

Лекарката (алерголог) ми каза, че тези реакции на организма са на периоди. Понякога се засилват, друг път отслабват или липсват.

# 669
  • Телиш/Плевен
Липа много обичам. Цъфне ли и отварям широко прозорците. Heart Eyes
newsm76
И аз много обичам и имам щастието да се радвам на този аромат всяка година. Heart Eyes Зад кооперацията ни има две големи дървета, като едното се пада точно пред терасата ни и само като отворя вратата на терасата, целият хол започва да мирише на липа. Heart Eyes

Люляк също много обичам, на него пък се радвам на село - имаме три люлякови дървета, разположени до вратата и оградата на къщата. Heart Eyes

Друго дърво, което много обичам, е мимозата. На село имаме две, а тук се радвам на комшийската - пред съседната кооперация има такова дърво.

Орех имахме дълги години в къщата но село, но го отсякоха заради сянката му - баща ми искаше да използва мястото около него да сади разни неща.

Светкавица Hug

# 670
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Добро утро.
Почивен ден,а аз станах в 6.30  TiredМного е студено,а така духа,че както казва детето "вятъра ще ме вземе"  Laughing
Аз обичам чай от липа и мурсалски.Рядко обаче пия.Повече съм на кафе  Laughing

# 671
Градинарската работа ме зарежда и успокоява. Оня ден, например, така ме ядосаха, че ги пратих в леглата по-рано, а аз излязох да си сея петуниите и работих в градината до пълен мрак. Легнах си спокойна и спах като бебе, без предишния бяс в душата ми.
2 седмици ваканция от днес. Пак ще е ваканция без електроника, отразява им се чудесно. Днес 2 мача , поредни, в една зала. Имам да мисля дизайн на кръст с много орнаменти и този уикенд трябва да го свърша. Имам 4-5 готови варианта, които много се харесаха, но ми трябва и нещо съвсем мъничко като размер. Трудна задача, но предизвикателство.

# 672
Добро утро!
Чаят от липа ме връща към детството. Чай от липа и пържени филийки.
Дъщеря ми в момента е на имунотерапия след няколко Кап теста през годините и покачване на резултатите на всеки тест. Уви, за момента няма опция "да я израсте през пубертета".

Тук времето е духовито и студено, та липсата на планове ни е добре дошло. Днес е откриването на мотосезона, но заради времето ще си седя на топло и ще пасувам.

Днес е Лазаров ден- честито на имениците!  

Светкавица, скоро минах през селското ни място. Душата ми плачеше и все още отказвам да прекрача двора.
Лиляна, успех на синът!

# 673
Най-обичам като се събудя и да чета темата.Наспах се и ви казвам добро утро Grinning
Ваканцията дойде и нямам търпение да е понеделник.

# 674
Градинарската работа ме зарежда и успокоява. Оня ден, например, така ме ядосаха, че ги пратих в леглата по-рано, а аз излязох да си сея петуниите и работих в градината до пълен мрак. Легнах си спокойна и спах като бебе, без предишния бяс в душата ми.

Точно. Всичко ми се изпарява от главата като хвана мотиката  Laughing Иначе физически ми е много, много трудно, защото съм абсолютен кашкавал, казвала съм ви. Ама се стягам сега (нямам избор). Работата наистина е много, защото мястото е много, има насаждения разни, но не е поддържано особено и далеч се разминава от моята представа за градина. В смисъл, аз искам да го направя максимално лесно за поддръжка, защото няма да имам кой знае какво време за активно отглеждане на зарзават.

Общи условия

Активация на акаунт