Правата на децата ни с ТЕЛК!

• 125 482
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
Най-малкото трябва да се говори с някой - председателя на комисията или някой от картотеката, на заседанието да се вземе папката с предишните документи. Ако комисията не е подготвена предварително, няма да приемат ей така всеки, който им е пред вратата. След уверението, че ще ви приемат, спокойно може да се оттеглят документите.

# 526
И аз мисля, че не трябва да си изтегляте документите. Детето ми го "прецакаха" така. Явихме се на датата, но трябвало да отидем пак,че нямало педиатър в комисията. .. Чаках за втора дата - отиваме : няма психиатър. Обаждам се за трета дата и от там ми казват: няма насрочена дата, защото лицето се е отказало. Трябваше и първия и втория път да им поискам писмен отказ, защото от предоверяване ... Искат да намалят и "кандидатите" и процентите на когото успеят.

# 527
Здравейте група. Интересува ме програмата личен асистент.Детенцето ми е на 5 годинки с диагноза леко усмтвено изоставане. Телк 50 процента. От социалните ми казаха че мога да му стана личен асистент,но от бюрото по трудо категорично ми заявиха че няма как да стане,детето е било с малък процент Телк,а и диагнозата не му е билатолкова тежка. Моля някой ако знае нещо по въпроса  да ми пише. Благодаря предварително Simple Smile

# 528
ТЕЛК решението с чужда помощ ли е? Ако е без ЧП няма как да кандидатствате за личен асистент.
Може да кандидатсвате за ресурсно подпомагане ако посещава детска градина.

# 529
Телк решението е без чужда помощ,не знам защо от социалните ми казаха че мога да съм личен асистент.
А за ресурсното подпомагане,вече работят със детето ми

# 530
  • София
Без чужда помощ изобщо не можете да кандидатствате за асистент. Но дори и да беше детето с чп, шансовете ви наистина ще са минимални с 50%. Има национална програма, по която, за да се кандидатства , не трябва семейството да има имоти, кола  и общият доход трябва да е много нисък . Повечето общини имат собствени програми с еврофондовете, но всяка е с различни критерии, срок и т.н. Трябва да питате на място в отдел "Социални дейности" към общината.

# 531
Искам да обърна внимание за нещо - ако на едно дете ТЕЛК-а е без ЧП, то това означава, че детето не може да кандидатства за отпускане на личен асистент, а не че възрастния не може да кандидатства за работа като такъв. Ако детето е с ЧП, то тогава и детето и родителя кандидатстват - единия за отпускане на асистент, другия за работа като такъв.

# 532
Здравейте, момичета! Сигурно ще ми се скарате, но наистина нямам време да търся. Искам да попитам каква е процедурата за повторно явяване, когато решението изтече? Колко по-рано се подават документите и всичко като първия път ли се прави?

# 533
Здравейте, чудя се има ли някой класиран в програмата на столична община за асистенти? АНЖ и АНД?

# 534
Здравейте, имам бебе с хидрицефалия и ми казаха че има право на ТЕЛК. Предполагам има мами на деца със хидроцефалия които са минали през ТЕЛК, но нямам никакво време да се ровя из коментарите да търся, затова директно искам да питам колко процента горе-долу дават и какво получаваме (освен парите)?Благодаря предварително
Извинявам се за късния отговор. Нямам възможност често да влизам. На моето дете от раждането дават 80% за хидроцефалия. Но в последствие имаме съпътстващи заболявания и сега е с 91% без ЧП.

# 535
Здравейте, чудя се има ли някой класиран в програмата на столична община за асистенти? АНЖ и АНД?

Нова програма ли има към общините?
Нашата изтече декември  и не знам да има нова.

# 536
  • в полите на Балкана
ravi , това са си програми само за София, вървят си заедно с другите. Има някъде отделна тема за тях..........

Последна редакция: ср, 10 яну 2018, 12:23 от мамаРаче

# 537
При нас се удължава  програмата към общината.  Поразпитайте. Проекта бил четири години...

# 538
За кой град става дума?

# 539
Нови Искър (Софийско)

Общи условия

Активация на акаунт