Правата на децата ни с ТЕЛК!

• 125 595
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
  • в Низината
Знаете ли дали има ограничение за броя заболявания, с които може да се яви детето ми пред ТЕЛК? И за да е по-ясно какво питам - досега има решение за едно заболяване, но му откриха и друго, което подлежи на освидетелстване, т.е може ли да подам документи и за двете заболявания или не? Какви други условия има? Може ли явяването да бъде на две различни дати - за всяко заболяване по отделно или задължително трябва да е на една дата? Никъде не намерих такава информация.
Благодаря!   

# 196
Моят син се явява за две заболявания. Преди ни викаха на две телкови комисии и след това издаваха  едно телково решение като се вписваха и двете му заболявания.

# 197
 На 23.06. се явих с моето дете на ТЕЛК за 4 заболявания. Досега е било все така на една дата с едно решение. Само изчакваме да публикуват Наредбата в ДВ за да могат да ни го издадат, тъй като сме с повече от едно заболяване и процентното съотношение е друго.

# 198
  • в Низината
Ясно. Благодаря, non4eto0 и ttttt5 !
При него няма да стане на една дата, тъй като за едното заболяване вече има насрочена дата, а за другото сме в процес на диагностициране още.

# 199
  • Смолян
Добър ден!
Въпроса ми е свързан с %.
За ГРР(генерализирано разтройство в развитието) ни дадоха 60% без ЧП.
Имали смисъл да обжалвам пред НЕЛК и колко време горе долу ще ми отнеме?
Датата на изплащане по този телк ни е от 24,04.2017 и е за срок от три години.

# 200
  • Пловдив
С първо ЕР на ТЕЛК и определена ДИ дата на раждане, помощта, която се изплаща, не трябваше ли да бъде за година назад? Сега, при превода установих, че сумата изплатена е за 11 месеца. Погледнах си и заповедта от социалните и тя е със срок от 01.06.2016 до 30.04.2017г.

И при нас се получи така и от социалните ми казаха, че първият месец, от който започва изплащането всъщност се води 12-ия месец от годината назад. Всичко е така измислено, че да не е в наша полза.

Последна редакция: вт, 27 юни 2017, 17:35 от sini_o4i4ki

# 201
Rali_sm, ние в момента си чакаме НЕЛК -а, защото не ни дадоха проценти точно за изоставането, така че предполагам е същата комисия. ТЕЛК-ът беше на 07.02, а датата за НЕЛК ни е 29.10. Ако мислиш, че имате основание за различно решение, аз бих те посъветвала да си подадете документи.
Добър ден!
Въпроса ми е свързан с %.
За ГРР(генерализирано разтройство в развитието) ни дадоха 60% без ЧП.
Имали смисъл да обжалвам пред НЕЛК и колко време горе долу ще ми отнеме?
Датата на изплащане по този телк ни е от 24,04.2017 и е за срок от три години.

# 202
Здравейте, знае ли някой нещо за нова програма към Общината за личен асистент на деца?

# 203
Аз лично не знам, но е хубаво да се уточни за коя точно Община става въпрос, че да има точен отговор!

# 204
Община Младост София.

# 205
След като гледаме дете с увреждания и имаме ТЕЛК над 50%, може ли да кандидатстваме за помощ за отопление или там това не важи? Винетката само за деца с ЧП ли се отпуска или за всички?

# 206
Винетката се отпуска на всички деца без значение дали са с ЧП или не. За помощите за отопление не мога да дам мнение.

# 207
Здравейте.Предстои ни влизане в болница,детето ми е с ТЕЛК -80% с право на придружител.Аз като придружител ще трябва ли да плащам такса в болницата?

# 208
  • в полите на Балкана
Здравейте.Предстои ни влизане в болница,детето ми е с ТЕЛК -80% с право на придружител.Аз като придружител ще трябва ли да плащам такса в болницата?
Това зависи от политиката на болницата.

# 209
Здравейте,предстои ми да подавам документи за ТЕЛК.Дъщеря ми е на 8 години с вроден дефект на сърцето,на 6 годищна възраст и правиха катетъризация,сложиха и балонче и спирала и сега е вече добре,продалжаваме да ходим на прегледи всяка година и и холтер.За сажаление синат ми които е на 11 месеца също се роди с сърдечен проблем МКД и стеноза ,предстои му операция Disappointed Relieved и се чудя да подам ли документи за ТЕЛК и за двамата едновременно или само за синът ми,тъй като при дъщеря ми вече всичко е наред Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт