Правата на децата ни с ТЕЛК!

• 125 434
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Децата със СОП нямат предимства...защо ли пък да имат?
Кандидатства се по общ ред. Ако към училището няма екп психолог/логопед/ресурсен ти отпускат от Ресурсният център... Аз от там 2 години така и не видях друго , освен ресурсен учител , сменил се 3 пъти за 2 години. Когато двънях да питем , защот след като имаме отпуснати логопед и психолог те не идват в градината ми казаха ,че основоно се занимават с оценки и не им остава време да ходят по градини/училища..Пак ще се спасяваме който както намери  Cry

# 601
В подфорум Начално и средно образование има тема за децата със СОП. Можете да я прочетете, ако ви интересува. Не е от вчера.

# 602
Чела съм, там няма никакво движение...

# 603
А дали не е защото няма промяна през годините. И все пак за тези,които не са я чели - могат да почерпят безплатен опит..

# 604
Момичета,имам питане към Вас... Нашия ТЕЛК изтече на 01.02,а датата,която ми дадоха за  преосвидетелстването е 30.03.... Не знам защо се забавиха толкова,макар и моята лична лекарка да има известна вина.Както и да е... Досегашния ни ТЕЛК беше 50 % и не съм сигурна дали % няма да падне.Въпроса ми е свързан с детските...Да изчакам ли преосвидетелстването или да подам молба за детски надбавки ? В голямо чудене съм....

И защо искат празен плик в марка,това нововъведение ли е? Отговор по пощата ли ще чакам ?

# 605
Не, не е ново. Искат защото по пощата изпращат писмото с нужните документи за явяване на комисия , дата ,час и място.

# 606
Аз писмото/ с дата,час,документи/ съм го получила,то си пътува без марка... На комисията ми искат да нося плик.

# 607
Да, но при нас си идваше по пощата със марка.
Виж защо са 2 плика с марка - това не знам.
Както и да е и да не занесеш няма да те върнат.
Ти си го получила, но друг е дал плик и те са го изпратили на теб. Твоят ще отиди при друг и така.

# 608
Много е възможно за нашия град да е нововъведение,защото всичките ми писма са идвали без марка и никога не съм носила пликове ,а сега ме задължават.Явно навсякъде е различно.

# 609
Здравейте искам да ви попитам моето момиче е на 10 години с диагноза ДЦП спастична парепареза и леко към умерено умствено изоставане. Тези дни минахме ТЕЛК но и дадоха 66% . Някой ако знае дали този процент е малък или пък не.Защото педиатърката от Телка каза че ортопеда е дал малък процент. Ще съм благодарна ако има някоя мама има същия проблем да сподели..защото се чудя дали да обжалвам.

# 610
  • all over the world
Здравейте,задължително обжалвайте и търсете мнението на втори ако трябв аи трети ортопед.
мн нисък процент са Ви дали?
търсете мнението и на психолог и логопед за изоставането на детенцето.
НО НАЙ ВЕЧЕ ОБЖАЛВАЙТЕ.
Здравейте искам да ви попитам моето момиче е на 10 години с диагноза ДЦП спастична парепареза и леко към умерено умствено изоставане. Тези дни минахме ТЕЛК но и дадоха 66% . Някой ако знае дали този процент е малък или пък не.Защото педиатърката от Телка каза че ортопеда е дал малък процент. Ще съм благодарна ако има някоя мама има същия проблем да сподели..защото се чудя дали да обжалвам.

# 611
  • all over the world
Назначените в училището психолог и логопед се занимават с деца,няма значение какъв е случая.а за оценките и отсъствията си има назначен педагогически съветник.По мое мнение ако там в училището не Ви обърнат внимание се обърнете към министерството или към директора/ката на училището-често пъти тя/той си затваря очите за тези случаи защото трябва мн документация да попълва когато се изисква нещо по специфично,като във Вашия случай,а тя/той не им се занимава.
Кандидатства се по общ ред. Ако към училището няма екп психолог/логопед/ресурсен ти отпускат от Ресурсният център... Аз от там 2 години така и не видях друго , освен ресурсен учител , сменил се 3 пъти за 2 години. Когато двънях да питем , защот след като имаме отпуснати логопед и психолог те не идват в градината ми казаха ,че основоно се занимават с оценки и не им остава време да ходят по градини/училища..Пак ще се спасяваме който както намери  Cry

# 612
Здравейте,задължително обжалвайте и търсете мнението на втори ако трябв аи трети ортопед.
мн нисък процент са Ви дали?
търсете мнението и на психолог и логопед за изоставането на детенцето.
НО НАЙ ВЕЧЕ ОБЖАЛВАЙТЕ.
Много ви благодаря за отговора.

# 613
Назначените в училището психолог и логопед се занимават с деца,няма значение какъв е случая.а за оценките и отсъствията си има назначен педагогически съветник.По мое мнение ако там в училището не Ви обърнат внимание се обърнете към министерството или към директора/ката на училището-често пъти тя/той си затваря очите за тези случаи защото трябва мн документация да попълва когато се изисква нещо по специфично,като във Вашия случай,а тя/той не им се занимава.

Не, повод защо не идват логопед и психолог в градината, въпросът ми беше отправен към Регионалният ресурсен център. Да видим какво ще измислят тази година.

# 614
Здравейте. Реших да питам тук, ще съм благодарна някой да ми обясни. Детето ми е с диагноза аутизъм епикриза от дата 11.10.2017г. Явихме се за първи път на ТЕЛК и имаме решение от 1.2.2018г 60% инвалидност съответно 350лв обещетение. Днес за първи път ми превеждат и не разбирам защо преводът е на стойност 1050лв. Как ги изчисляват ? Дата на инвалидизация е октомври, а решението е от февруари. По каква причина изплащат сума за три месеца, защо решават от декември да изплащат - предполагам това е декември, януари и февруари. Бих питала тях но детето е с температура и не мога да отида...

Общи условия

Активация на акаунт