Багаж за къмпинг

• 12 213
  • 81
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Това за скарата е практично,но не знам къде ще бъдете, от 2-3 години при нас правят проверки и глобяват.Нямаш право да палиш огън на открито.За барбекю не правят проблем.

# 31
Това за скарата е практично,но не знам къде ще бъдете, от 2-3 години при нас правят проверки и глобяват.Нямаш право да палиш огън на открито.За барбекю не правят проблем.
Ще ходим на Арменистис в Гърция. За Гърция ли става дума, че правят проверки?

# 32
  • София
Вместо цяло барбекю може само скара да се носи и да се направи огнище с камъни. Не видях в списъка крем за след слънце. Това е нещо, което задължително нося. Ако се къмпингува около море е добре да се носи и едно голямо платнище 5х5 м. Става за тента, ако няма сенки, за постилане пред палатката, ако е много пясъчно, за параван от любопитни съседи.

Полезни съвети, благодаря! Особено това със скарата ще ни спести много място. Simple Smile И разбира се овлажняващ крем. Може би не съм го записала, защото съм свикнала да го взимам по default Simple Smile
Сетих се и още нещо - някакво мазило от вида на псилобалсам или фенистил. Вършат повече работа от дефламола, защото стават и за изгаряния и за алергични реакции - ухапвания от насекоми, копривни истории и подобни. Понеже рядко ползвам червило, в чантата ми винаги има вазелин за устни. Харесвам този на Юсерин, защото няма аромат, по-сух е от Нивеята, например, и има UV защита. От лекарствата добре е вместо алергозан, някой от по-съвременните препарата да се носи. Алергозанът е слаб.

# 33
  • Варна
Ще ходим на Арменистис в Гърция. За Гърция ли става дума, че правят проверки?

Около Варна правят проверки.Не ми се вярва и в Гърция да ви разрешат  newsm78.

# 34
Супер, благодаря ви, ще ъпдейтна листа Simple Smile Вие ще ходите ли на къмпинг това лято?

# 35
  • Варна
Аз съм всяка събота и неделя на къмпинг,а веднъж през лятото ходя за две седмици,тогава сме с караваната.
Та този всичкия багаж го събирам всеки петък  Laughing

# 36
Аз съм всяка събота и неделя на къмпинг,а веднъж през лятото ходя за две седмици,тогава сме с караваната.
Та този всичкия багаж го събирам всеки петък  Laughing
Ужас Grinning На мен най-досадно ми е това - да събирам багаж Grinning особено на връщане Grinning

# 37
  • Варна
Ааа да връщането е най-досадно.Някои неща изобщо не ги вадим от багажника цяло лято.

# 38
  • София
В Гърция е забранено да се пали огън след 1 май.
И следят стриктно.

# 39
  • някъде ... тук ...
Повечето къмпингите си имат обособени места за палене на огън, обикновено е зидано барбекю.
Иначе си имаме газов котлон и грил-тиган за едни случаи, а в други - малко кръгло барбекю със сгъваеми крачета.

Половината багаж е в бокса и багажника от миналата седмица, че тази - пак, ама и с каравана. Повече хора сме  Crazy
Иначе, събирам багажа за отрицателно време вече Crazy А мъжете товарят и подреждат Simple Smile

# 40
  • София, България
Ние ходихме края на май в Талата. За първи път ни беше, но много добре изкарахме. Май всичкия багаж сте казали, само да добавя - ако къмпинга е голям и добре уреден /като Талата/ задължително колелета за децата. Ако имате и едно голямо колело няма да съжалявате. Все за нещо се налага набързо да се отскочи до магазина, а ако сте в другия край на къмпинга той е доста далече.

Там има също и кортове, така че който играе тенис - да си вземе ракетата.

Наши приятели ни дадоха едно кану, с него разцъкахме околността - невероятни гледки, и когато морето е спокойно е много готино да се гребе. Транспорта му е малко сложен, но ни дадоха и багажник, така че се справихме.

Също ако имате си вземете и хвърчило, понякога излиза мнооого добър вятър.

Тентата и според мен е задължителна, особено ако вали. Друго задължително - постелка за пред палатката - ако влизаш направо от тревата се вкарват много боклуци вътре. Най-добре е да си опънеш една постелка пред входа, масичката и столчетата и тентата отгоре.

В Декатлон има много хубави лампи на батерии, които можеш да си закачаш и вътре в палатката и отвън.

Също незаменими са наистина тези висящите платени органайзери.

Също и малко препарат за пране, там има и перални /праха се слага отдолу, иначе не перат добре/.

Леген - удобен е за всякакви цели, и особено да се занесат за миене мръсните чинии до банята.

Препарат против ухапване от насекоми, или от тези които се палят против комари /ако не си платите за ток ще ви трябват/.

Хамаците пък са просто задължителни, ако сте повече хора - даже два.

# 41
Ние се отказахме да ходим на палатки, откакто пресметнахме 4е излиза колкото да си вземем апартамент и да не ни се налага да мъкнем толкова много неща.

Лятото бих пропуснала да взема спалните 4ували за сметка на по-добри матраци.

# 42
  • Варна
Ние се отказахме да ходим на палатки, откакто пресметнахме 4е излиза колкото да си вземем апартамент и да не ни се налага да мъкнем толкова много неща.

Лятото бих пропуснала да взема спалните 4ували за сметка на по-добри матраци.

Тръпката е различна  Wink

# 43
Да, знам. Аз малко май съм одъртяла за тази тръпка и след като ми излизат сметките да ми е по-удобно не пропускам  Wink

# 44
  • някъде ... тук ...
На диво е още по-различно Wink
Иначе - има по-евтини къмпинги. Последно платихме 25Е за 3 възрастни, 1 дете, голяма палатка и кола. На нас са ни достатъчни базови условия, без екстри.
Сметките са си сметки Peace

Общи условия

Активация на акаунт