Багаж за къмпинг

• 12 210
  • 81
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Откакто купихме каравана е още по-добре. Пак си в гората, но си имаш най-необходимите удобства.Иначе с палатката сме когато е за една вечер, просто не си струва хамалогията.

# 46
Ние последно плащахме за място за палтка, за кола, такси за вси4ки нас за нощувка, допълнителни такси за общината (не бяха големи, но се сумират), отделно при ползване на топла вода се плаща, при ползване на ток се плаща ... До тук сумирано излизаше колкото да се вземе апартамент за вси4ки ни на това място и към него обикн. си има паркинг, вкл. са разноски и има обзаведена кухня ...
И риска да завали ...

Но няма да коментирам толкова . Другия уикенд от петъка ве4ер , при все прогнозите за лек дъжд сме с цялото на4ално у-ще на палатков лагер (семействата) край едно езеро. Като си помсиля за багажа и после за раз4истването като се приберем ...

Последна редакция: пн, 26 юни 2017, 11:33 от Bandiera rossa

# 47

Цялата ни екипировка за къмпинг ни излезе под 300 лева за четиричленно семейство, включая палатките и спалните чували (втора употреба, по 5 лева  Laughing) Само шатрата ще подменяме оттук нататък, когато пострада от вятъра.
Повечето от нещата използваме и за пикник/риболов (маса, рибарски столчета, чадъри), и ако дойдат повече гости (надуваемите дюшеци, че и спалните чували, ако трябва). Бидонът за вода е незаменим, когато спрат водата. Реално НЕ ползваме само тентата и котлончето за кафе извън къмпингуването.
палатки 2 бр 70лв.
спални чували 4 бр. 20 лв
тента 30лв
маса 30 лв
рибарски столчета 4 бр. 40лв
дюшеци 2 броя 50лв
чадъри 2 бр. 15 лв.
миникотлонче за кафе 15 лв
led-фенери, скара, компресорче, акумулатор, посуда и бидона за вода не ги броя, те са част от домакинството ни.
Отне ни две години да се оборудваме изцяло, без да търсим назаем палатки, чували и столове, но вече сме напълно самостоятелни.
Само соларно зарядно за телефоните ми липсва.
Там, където ходим, не ни искат никакви такси. Засега, де...

# 48
  • София, България
И според мен просто не е редно, цената за палаткуване да е същата като за апартамент. Ние сме ходили досега само веднъж на палатка, но беше в края на май и началото на юни и за 10 дни ни излезе 140 евро /уточнявам, че забравиха да ни таксуват колата и децата - но дори и да ги бяха таксували щеше да излезе 200 евро/. Не знам дали можехме да вземем такъв апартамент като за нас за 20 евро на вечер ...

А палатките имат едно основно предимство - децата са по цял ден на чист въздух и си на няма и 50 метра от плажа, т.е. не мъкнеш толкова багаж за плажа - вземаш основното и после ако някой нещо се присети - тича да си го взема. Дву-, три-, дори пет-разовото ходене на плаж не е никакав проблем. Децата обикалят целия къмпинг, срещат се с други деца ... На мен само разправията с готвенето ми дойде в повече. Всичко друго е супер. Но не бих отишла юли или август, като слушах за опашките в тоалетната и за разстоянието между палатките ...

# 49
И аз не мислих, но така се събра сумата. т.е. като ги гледахме цените бяха наред, но като ни ги сумираха накрая с вси4ки такси и ни се видя множко. Погледнахме в букинг апартамент4ета по околните ферми4ки и бяха горе долу на същата цена .
Пък и палатка не ни беше особено удобно. Гледам караваните. Гледах тази година колко много каравани пътуват в България и то не само край морето. Явно има условия за каравани.
За караваната ми е интересно ако не е от зака4ащите се за куплунга, то къде я паркирате останалото време. И много ли хар4и колата ако е с каравана ? Също на всякъде ли може да се ползва или ако не е на специален къмпинг има опасност някой да се заразправя?

# 50
  • Варна
И аз не мислих, но така се събра сумата. т.е. като ги гледахме цените бяха наред, но като ни ги сумираха накрая с вси4ки такси и ни се видя множко. Погледнахме в букинг апартамент4ета по околните ферми4ки и бяха горе долу на същата цена .
Пък и палатка не ни беше особено удобно. Гледам караваните. Гледах тази година колко много каравани пътуват в България и то не само край морето. Явно има условия за каравани.
За караваната ми е интересно ако не е от зака4ащите се за куплунга, то къде я паркирате останалото време. И много ли хар4и колата ако е с каравана ? Също на всякъде ли може да се ползва или ако не е на специален къмпинг има опасност някой да се заразправя?

От 3 години я ползвам.Първата зима ми беше още свидна и я бях оставила на платен паркинг.Втората зима я оставихме на селото на мъжа ми (35 км. от нас),третата зима си изкара на паркинга зад блока  Laughing
Покрай нас няма много обособени къмпинзи за това основно сме на диво. Най-важното за нас е да има вода в близост(например селска чешма) до около 10-тина километра. Не мога да икономисвам вода да измиеш прибори, чинии,тримата по един душ да вземем и водата свършила. С тока проблем нямаме, тъй като имаме соларен панел, през деня се тъпчи акумулатора от слънцето.Нашата е доста голяма 6,5 метра с две спални, води се пет местна, реално може и повече хора да се вместят.Неудобството за тази каравана е, че по много разбити пътища не можем да минем(можем,но с риск да я изпотрошим) и също така си е нужен сереиозен джип да я дърпа. Иначе има малки караванки, които и от лек автомобил могат да се дърпат.

# 51
  • някъде ... тук ...
Караваната я ползваме втора година (не е наша) и седи в двора на складовата база  на един приятел. Но е двойка, много малка. С форселта и две походни легла в него се събираме четиримата.
В България става да се закара на диво, но в Гърция - на къмпинг. Другаде не сме я водили.
В събота я закарахме с баба, дядо и внуче на гръцкото море. Даде разлика в разхода 2-3 литра газ отгоре.
Много е различна почивката палатка/каравана, а за кемпер да не говорим.
Всеки си преценява кое му приляга повече.
Като гледам, у нас сме на принципа "и трите, дядо попе"  Crazy
Най-много багажи носим за палатка на диво.

# 52
Ходим редовно на палатка от 6+ години. В планината само. Пробвахме веднъж на морски къмпинг - ужас  Sick
С децата (от 5 годишен баткото, от 2 годишна дребната). Всеки уикенд от юни до септември сме над 1500м.
Носим си всичко... колата е фул Simple Smile + 3 веолсипеда  Laughing

Палатка - 6 местна, с голямо предверие и човешка височина - Ванго Одисей 600 - събира идеално багажа и ни е широко като спим
2 двойни надуваеми матрака + един едининичен
Чаршафи, възглавници за всички
Чували - 4 бр. - мега важно е чувалът да е не просто чувал за 20 лв, а достатъчно топъл (като ходим на балкан става 5-10 градуса вечер), удуобен, да не спарва, да не се изпързулва..
Сгъваема маса с 4 стола и мушама за масата
Тента 3*6м  Mr. Green (ходим с приятели обикновено и всички дружно се събираме отдолу)
газова бутилка 3 кг (от червените) с горелка - много е важна! пали огън и след пороен дъжд Simple Smile
2 патрончета газови за кафеварката
Резачка бензинова
3 брадви
Барбекю
Въглища
Лед лампи и лед-лента (закачат се към акумулатор)
Хладилна кутия (60*60*60) - със замразени акомулатори + замразено месо / колбаси / млечни - ръчно правен  Mr. Green
Детска палатака за децата + малка шатра за тях - за игра
Челници и фенери (10тина поне)
посуди - чунии, вилици, тенджери, сач.. блабла
Портативен душ (връзва се към акукулатор)
мокри кърпи, сухи кърпи, тоалетна хартия
..
като ходим за седмица+ се носи и мивка, сглобяват се маси и пейки, прави с трапезария с кухня и котлони  Mr. Green
Каяци
Колела
....
Ааа да връщането е най-досадно.Някои неща изобщо не ги вадим от багажника цяло лято.
Дааааааааа Simple Smile Долу ме чакат да палим в петък след работа пак нагоре...
44 градуса го дават  ooooh! ooooh! ooooh!

# 53
duhi_puhi тези неща кога намирате време да ги сгъвате / разгъвате , товарите / разтоварвате и почиствате. Аз като видя купчината багаж и получавам стрес и объркване.
Сега ми предстои уикенд с началното у-ще на малкия на едно езеро. Та утре вечер трябва да се докопаме до там , да опънем две малки палатки, да надуем два двойни дюшека (малки матраци имаме , но по- ни е удобно на меко ... ) , да премъкна храна , да не забравя якета, футболна топка, бански и кърпи, децата искат лодката да ползват ( ooooh!) . Аз от сега съм в паника.

# 54
Свиква се на 10тия път хаха Simple Smile
А то хамалогията е част от преживяването  Joy

# 55
Някои явно свикват. Идват с 2 деца и още едно бебе и се справят без паника. Не знам как го правят този номер. Да не говорим ,че може да завали втората нощ Sad 

# 56
Някои явно свикват. Идват с 2 деца и още едно бебе и се справят без паника. Не знам как го правят този номер. Да не говорим ,че може да завали втората нощ Sad  
Вали редовно.
Миналата седмица ни валя яко Simple Smile И докато бяхме с колелата пак...
Изсушихме се .. спря да вали..

Преди 2-3 години бяхме 8 дни на палатка, от които 7 валя  Mr. Green Даже град.. Пиха мъжете уиски с град (вместо лед  Joy)

Предпочитам да не пече.
В Пловдив е адската жега 40-44  ooooh! това как се издържа

# 57
  • Варна
Моето е тренинг повече от 20 години, но си признавам понякога се случва да забравя туй-онуй.
А колко дъжд и бури сме преживели.Няма да забравя една сутрин в 4 часа като се раздуха, мъжа ми хукна да гони шатрата в морето, а аз не можех да изляза от палатката, защото вятъра я дигаше заедно с детето  ooooh!

# 58
Ами супер! Мерси за позитивния поглед Simple Smile

А да попитам къмпингуващите някой бил ли е на празника на народната носия в Жеравна на палатка и как са условията ? Особено за хора с деца и за не толкова свикнали на къмпинг.

# 59
  • Варна
Ами супер! Мерси за позитивния поглед Simple Smile

А да попитам къмпингуващите някой бил ли е на празника на народната носия в Жеравна на палатка и как са условията ? Особено за хора с деца и за не толкова свикнали на къмпинг.

Аз не съм била, но много се изкушавам тази година.

Общи условия

Активация на акаунт