Добре дошли в Люлин! Тема 30

• 94 961
  • 768
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте,

да имате координати на шивачката в люлин 2 до поликлиниката или на някоя друга в люлин 8 да кажем? Трябва ми шивачка за да среже просто едно перде на две части, но в рамките на деня и затова е добре да поговоря и да се разбера за ден с нея.

# 121
  • София
В Люлин 8 има шивачка- хубаво ателие е. В дворчето на новите кооперации зад Технополис. От страната на кафенето- в дъното.
Днес имаше в нашия район косене на тревни площи! Ей, какъв разкош стана!

# 122
Днес имаше в нашия район косене на тревни площи! Ей, какъв разкош стана!
Да Simple Smile пообраха и боклуците, които вятърът разнася.
Хубаво, лятно, мирише на свежо  Heart Eyes

# 123
  • София
Зелено човече, яслите в 68 ОДЗ смесен набор ли са? Някое друго дете, прието на ясла в "Ран Босилек" има ли?

# 124
  • София
И при нас окосиха. Хубаво би било да напръскат с/у кърлежи и други гадини.
За последните 2-3 седмици има пострадали две деца (само за толкова знам). Майката на едното момченце ми звъня, защото децата играха заедно. Стигнали до Пирогов, защото имало съмнение, че кърлежът е прекъснат, а не изваден. Не мога да си представя през какви интервенции е минало детето.

# 125
  • София
Оле...като чуя за кърлежи и лошо ми стана..В коя част е станало, не че е определящо. Нас ни ухапаха два кърлежа в Семинарията. В Борисовата също има пострадали.

# 126
Нас ни хвана кърлеж от двора на 56-то. Не се е въргалял по тревата, имам чувството, че като беше ветровито, по вятъра се носят тия гадове.
Изследвахме кърлежа - положителен за лаймска болест, но шансът да се заразим е малък, извадиха го в 12-то ДКЦ.

# 127
  • София
Оле...като чуя за кърлежи и лошо ми стана..В коя част е станало, не че е определящо.
2ра
1вото дете се е заразило в тревата около детската площадка (в близост до 90то). Играха с моя син.
2рото дете е лепнало кърлежа някъде в двора на у-щето. Но дворът е огромен - треви, храсти, дървета...
1вото дете лежа на земята, но до колкото знам 2рото не е.

# 128
Давайте да пишем до Общината. По друг повод реагираха преди време.
Ако има повече сигнали вероятността да се забързат е по-голяма. Опишете и тези случаи с лаймската болест.
Ето тук.

# 129
  • София
posh_ тази пролет ли ви ухапа? Ужасно! Добре че сте го видяли, как го видяхте? Зная, че колкото по-бързо се види толкова по-безопасно е за човека.
Ако може да се пише и подават сигнали трябва.

# 130
Да. Видяхме го сутринта... Сега чакаме. Взех си за всеки случай доксициклин.

# 131
  • София
Нас ни хвана кърлеж от двора на 56-то. Не се е въргалял по тревата, имам чувството, че като беше ветровито, по вятъра се носят тия гадове.
Изследвахме кърлежа - положителен за лаймска болест, но шансът да се заразим е малък, извадиха го в 12-то ДКЦ.

лелеее, ужас, и ние сме в 56-то, а моят е вечно по треволяците
къде ви беше кърлежът, в кракът ли?

# 132
Не, забит в подмишницата беше.

# 133
  • София
Преди две години на ММ му се заби кърлеж. Беше вечер и отидохме в заместващото звено на Горанова в "Св. София". И друг път съм писала какви кукувици са там- понеже сме с куче и имаме опит, ни прати да си го вадим вкъщи. Laughing ММ си направи устата за ваксина, нещо инжекция- каза "да, елате като го извадите". Отиде и се върна с лепенка, но без дупка от такава Joy

# 134
  • София
Давайте да пишем до Общината. По друг повод реагираха преди време.
Ако има повече сигнали вероятността да се забързат е по-голяма. Опишете и тези случаи с лаймската болест.
Ето тук.
Писах.

Намерих това Обработка срещу кърлежи

Цитат

04.04.2017 г., с. 4

Обработка срещу кърлежи

и гризачи започна вчера Столичната община. По график обработките се извършват в паркове, градини, зелени ивици към транспортни обекти, речни корита и гробищни паркове до края на април. За днес обаче третирания не са предвидени заради очакван дъжд. Обработките се извършват рано сутрин до 10 ч., а срещу комари - след 20 ч. На сайта на Столичната община гражданите могат да разберат в кои дни и къде ще се пръска. Фирмата изпълнител извършва и допълнителни третирания в рамките на определените площи и средства. Това ще става при подаване на сигнали от гражданите за кърлежи, гризачи, бълхи и др. към районните администрации, като рисковите места ще бъдат маркирани

Общи условия

Активация на акаунт