Пролетта настъпва вече и за ЮЛСКОТО човече!

• 52 019
  • 731
  •   1
Отговори
# 600
Всъщност епидуралната упойка се въвежда с катетър м-у прешлените и след това с инфузор до края на раждането. Има доста странични ефекти, на които не се набляга по време на лекциите. Както казах главичката на бебчето не излиза с правилната част, а заради дилтацията на мускулите може да се стигне до използването на форцепс. Тъй като упойката блокира долната част на тялото е невъзможно да се ходи след поставянето и, аз тичах по коридора до последно. Колкото повече ходиш, толкова по добре 😀 При използването на тази упойка се наблюдава хипотония, която може да продължи дни след раждането и да не се повлиява от медикаменти. При мен кръвното е ниско по принцип, ако падне още повече не знам как ще съм и как ще си гледам бебчето 2 часа след раждането.
Определено смятам че ползите са по- малко от недостатъците. Болката не е кой знае каква, а преди да започнат да ме шият ми сложиха местна упойка и нищо не усетих, въпреки бродерията която ми удариха.  Simple Smile

Последна редакция: чт, 25 май 2017, 11:55 от iva_83

# 601
Здравейте Simple Smile Аз се ориентирам да приготвя чантата за болницата до колкото е възможно сега и да я отметна като задача.
Някоя от вас знае ли какво е  Направление № 7 за хоспитализация и как се взима? При личния лекар ли се ходи? Аз скоро се върнах в БГ и не съм се следила по здравна каса изобщо, не съм записана на ЖК и не съм в час въобще.  Tired
Направление форма номер 7 щом нямаш АГ за ЖК мисля,че от личния.Това направление е за влизане в болница,отделно се пише пътека по която влизаш.Поне така аз съм лежала в болница.Беше за заболяване не гинекологично.Направлението беше форма номер 7 и отделно личния ми пуска и пътека(зависи от заболяването)

# 602
А,ако на прегледите не се прави ехограф,а само се слушат тоновете на бебето,може ли да се установи наличие на контракции?

Контракциите се усещат все по-силно с наближаването на термина. Не ми се струва възможно в 8-ми месец да имаш контракции и да не можеш да ги усетиш. Те се установяват и с напипване на корема, но няма как да се чуят.

# 603
  • Сливен
Аз ходих на лекция за анастезиите в "Шейново" и там обесниха,че се влива по етапно,през около час,в зависимост от болките на родилката.Когато дойде време за напъните,намалят дозата и така хем ги усещаш,хем си обезболена до някаква поносима степен.След лекцията,да ви кажа,още повече се надъхах за упойката.
Аз,между другото,усещам стягане на корема,но в долната част..или поне не мога да преценя дали е на целия корем.Не е болезнено,но се усеща.Не мисля,че е на точни интервали от време.От кога започват тези "подготвителните" и какво представляват ,като интензивност? newsm78
А дали случайно на  тези лекции са обяснявали за епидурална при секцио и можи ли подробности?
Селика,на няколко пъти последните седмици ми се получи стягане в горната част на корема и то само когато съм легнала изцяло,това контракции ли са?Бебо вече е с главата надолу.

# 604
Да, oesi, контракции са най-вероятно. И на мен от известно време ми се стряга и горната част или целия корем. Възможно е и бебето да ти е натиснало там корема, но тогава си личи издутина.

# 605
  • Сливен
Мерси  Hug

# 606
Да се включа и аз малко за упойките.Първо раждане ми е и имам много неизвестни.Признавам си страх ме е,но като чета не съм единствена Simple Smile.Смятам дори,че и мамите с второ или трето раждане пак си имат своите притеснения.Решила съм ,ако няма някаква причина да родя естествено без упойка(дано да издържа).На няколко пъти ми се е налагало да бъда под пълна упойка нямам някакви последствия,но усещането по време на събуждане и след това не е много приятно.
Имам една приятелка,която след упойка при секцио после бра доста ядове.Беше с главоболие доста време.Да не казвам,че "професори" в София след редица изследвания и бяха сложили диагноза тумор в мозъка.Тя се беше побъркала с 2 месечно бебе и такава диагноза.То да не дава Господ.В крайна сметка всичко се оказа от упойката.
Но пък имам и такива приятелки без никакви последици.Дано всяка от нас избере най доброто за себе си и бебчето Simple Smile

# 607
Момичета, не болят толкова тия пусти контракции, спокойно!  Laughing Когато и аз раждах за първи път, се бях настроила за нетърпима болка, която "ще ме довърши"! А всъщност контракциите бяха по-безболезнени от месечния ми цикъл!!! Чак след 3-те системи окситоцин за кратко бяха по-силни, но не е нещо нетърпимо. Аз си говорех на бебето, че скоро ще се видим, дремех между контракциите. До ден днешен се чудя как може жените са се плашат от болката при контракциите и да разказват едни истории, че едва се издържа...  Joy За мен единственото страшно нещо в естественото раждане е нещо да не се обърка, ама това става и при секцио! Да ни пази Господ! И не разбирам как, заради тоя пуст страх, все повече жени избират да ги режат... За мен това е много по-страшно!!! П.п. Започнат ли напъните и болката изчезва Simple Smile

# 608
Днес от ЖК ми дадоха документите за болницата - едното е направление за хоспитализация, а другото - направление на бременна до родилно заведение. Това второто ли е т.нар обменна карта?  Thinking На него има данни за мен и бременноста, но не са супер подробни (кое раждане е, позиция на плода, размери на плода и резултатите от последните кръвни изследвания)

# 609
Относно чантичката за родилното - моята е зад вратата от 2 седмици. Една вечер така започнаха да ме болят яйчниците - като при цикъл, но без да спира болката, без стягане. Понеже не съм усещала до сега контракции, въпреки че съм ги имала по време на записи на тонове (доктора ми каза, че имам просто много висок праг на усещане), започнах да събирам багаж. Мъжът ми като ме видя, направо пребледня... Но легнах и съм заспала и на другия ден нищо... и оттогава стандартни симптоми.  По принцип съм планирано секцио за 19.06, защото вече имам 2 операции, но с малкия така планирана - ми изтекоха водите в началото на 9-тия и не дочака планираната дата  Laughing Та и сега може така да стане - имам едно на ум, че и болницата ми е на час и половина път. Така че, въпреки че ще ми е за 3-ти път и аз се страхувам дали всичко ще е на ред, ще имам ли време да стигна до Пловдив. Попитах АГ-то ми за ситуация, при която не бих имала време да пътувам - каза: само ако получиш кръвоизлив трябва веднага да отидеш в спешното или да викаш бърза помощ - всичко друго може да чака 2-3 часа. Дано няма такива изненади   Praynig

# 610
Оеси,обесняваха но не помня подробности.Цялостното ми впечатление е,че упойките са безопасни все пак сме в 21в и много жени ги използват.Гледам да не вярвам на истории" на една позната бла,бла".
Аз да задам един тъп въпрос.Мислите ли,че връзката между майката и бебето е толкова силна,че ако аз имам опасения ( например,че ще има родилни петна/ петно на определено място ) те могат физически да се пренесат в/у бебето( наистина да има петно на въпросното място)? И казвайки го на глас ми в
звучи много нелепо!  Simple Smile Знам,че връзката е по-скоро на емоционално ниво( аз съм спокойна и то е спокойно,а съм нервна и то е нервно) ,а не на телепатично,че и чрез моята мисъл да му създавам физически белези.. Simple Smile

# 611
Не знам как се получават родилните петна, но дъщеря ми имаше две-три мънички и ги няма отдавна Simple Smile Иначе връзката между майката и бебето е много силна и ще остане силна, ако така си я поддържате.

# 612
Е,да те се махат в болшинството от случаите,ако не сами,то става и с лекарска намеса.На мен ми беше интересно за самата връзка-дали е само предаване на емоции за момента ( без детето да разбира първоизточника) ,или ако майката развие страх от кучета например повреме на бременността, може ли да предаде точно този вид страх на бебето? На мен второто ми звучи,като пълна фантасмагория.

# 613
На мен второто ми звучи,като пълна фантасмагория.

На мен също.... вече минава в графа суеверия и други подобни.
Леле тук хората вярват в какво ли не...  Слушам един младеж преди малко в автобуса как казва на едно момиче "Май пак съм урочасан" Shocked  и момичето го пита веднага "Баба ти може ли да бае?" Shocked

# 614
На мен второто ми звучи,като пълна фантасмагория.

На мен също.... вече минава в графа суеверия и други подобни.
Леле тук хората вярват в какво ли не...  Слушам един младеж преди малко в автобуса как казва на едно момиче "Май пак съм урочасан" Shocked  и момичето го пита веднага "Баба ти може ли да бае?" Shocked

В този случай казвам "Въй толкова съм хубав, че кат се погледна в огледалото и сам се урочасвам"  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт