Студенти в Холандия/Нидерландия -2

• 131 776
  • 741
  •   2
Отговори
# 315
  • Варна
Сега започвам да проучвам начините за евтини парични преводи.

Аз превеждам чрез paysera - без такси до 30 превода на месец. От тази тема научих за paysera и сега връщам услугата един вид. Smile

# 316
Сега започвам да проучвам начините за евтини парични преводи.

Аз превеждам чрез paysera - без такси до 30 превода на месец. От тази тема научих за paysera и сега връщам услугата един вид. Smile
Този начин не е ли само за фирма, а не за физическо лице?

# 317
И за физическо лице може!

# 318
  • София-България, Израел - където си поискам
https://studyabroad.bg/%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0% … %82%D0%B8-%D0%B7/
Някой беше питал за класация на университетите в Холандия: smiles:

# 319
Привет на всички!
Хора престанете да захранвате Бг банките с безумни комисионни. От 1 година превеждам директно в холандската  банкова сметка на сина ми чрез Paysera. За 2 часа се получава превода. Комисионната е 0 лв.

# 320
И все пак има ли банки в България, които да ползват СЕПА превод към европейски страни с нормални такси? В сайта на ДСК например виждам - за кредитен превод в евро таксата е минимум 24 Евро, дори за превод към страни от ЕИП /Европ.икон.пространство/.  

Последна редакция: ср, 01 ное 2017, 15:05 от kristinia

# 321
  • Варна
kristinia Не знам конкретно за СЕПА превод, но проверете и Д Банк. Когато проучвах такси за валутни преводи, там излизаше най-евтино - 12 евро по системата Таргет 2. Във всички останали банки (ДСК, Алианц, Уникредит) излизаше поне двойно.

# 322
И все пак има ли банки в България, които да ползват СЕПА превод към европейски страни с нормални такси? В сайта на ДСК например виждам - за кредитен превод в евро таксата е минимум 24 Евро, дори за превод към страни от ЕИП /Европ.икон.пространство/.  

Естествено, че има, дори повечето от тях го правят. Както Сепа, така и Таргет, както и Бисера 7 за транфери в БГ
Но докато еврото е чужда за нас валута  без такси няма да стане... Никой няма интерес да ги маха, напротив.

# 323
От нашите банки парите може и да излизат през СЕПА системата,но те си слагат допълнителни такси-"уж пощенски" разходи и пак таксуват около 20 евро.В ЕС парите пристигат като СЕПА преводи без комисионни за получателите.В горни постове ви бях написала няколко сигурни и ползвани сайта за превод на пари.В Paysera,първите 30 превода са без такса,използването на системата не е толкова сложно.Имат офис и в БГ,може от там директно да внасяте и превеждате парите.Другия сайт е https://transferwise.com/,там има много малка комисионна.Всеки сам си преценява дали му се дават излишни пари за комисионни на банките,а ние родителите споделяме личния си опит до сега

# 324
  • София
Хора, споделете, моля, колко често децата ви си идват в България, или някой ходи при тях на гости. Твърде рисковано ли ви се струва пренасянето на парите кеш? В днешно време с low coast полетите децата имат възможност по-често да си идват и цената на един самолетен билет понякога при добро планиране може да струва колкото комисионната за банковия превод, с екстрата, че си виждаш детето.

# 325
Sash, познавам доста студенти, които за всяка ваканция - есенна, великденска, майска - се прибират в България. Лично аз засега не съм се прибирала от август, но все пак съм първа година и смятам, че е добре да имаш по-малко прибирания в БГ, за да можеш да свикнеш с идеята, че си в друга държава и да станеш по-отговорен. Може би следващите години ще увелича пътуванията обратно, но ще видим Simple Smile Що се отнася до банковите преводи, с моите родители използваме TransferWise, за да може веднага да ми се преведат в картата и да не се налага да ходя в банката да си внасям парите (друг е въпросът, че в ING например можеш да внасяш безплатно пари по сметката си само 6 пъти годишно, а след това вече имат такси). Засега не ме е обхванала още носталгията, може би защото тук наистина се чувствам на място, пък и нямам толкова свободно време да мисля за това Simple Smile Хубав ден от мен!

# 326
sissiee986,
Бях скоро в Арнем и много ми хареса града. Аристократичен с много паркове, оживен център с много кокетни заведенийца, но за щастие без да те притискат тълпи, като в Амстердам.
Не знам защо съм си мислела, че е мъничко градче. Определено ме очарова

# 327
rosss,
И аз си мислех че е малко и скучно градче, но и мен ме впечатли. Интересното е, че като брой жители е колкото Стара Загора, а на площ е колкото Пловдив. Препоръчвам да се посети Simple Smile

# 328
Хора, споделете, моля, колко често децата ви си идват в България, или някой ходи при тях на гости.

Нашата студентка ще се прибере за Коледа и ще е в България почти месец. Последния й изпит е на 22-ри и ще трябва да лети на 24-ти. Поръчала е да я чакаме на летището с плакат от суджуци и лютеница. Laughing

# 329
  • София
Има български магазини и може да си купи лютеница и суджуци....

Общи условия

Активация на акаунт